رژیم صهیونیستی در آغاز جنگ علیه باریکه غزه سه هدف اصلی را در نظر گرفت: آزادی اسراء، از بین بردن جنبش مقاومت اسلامی فلسطین "حماس" و تسلط بر غزه. چهارمین ماه جنگ نیز در حال سپری شدن است، اما هنوز هیچ یک از اهداف سهگانه رژیم صهیونیستی محقق نشده است.
"توماس فریدمن"، تحلیلگر و ستوننویس نیویورکتایمز در تحلیلی برای این روزنامه، نوشت دیدگاه غالب در آمریکا و در میان ارتش اسرائیل این است که تلآویو با شکست دادن مقاومت فلسطین فاصله دارد.
فریدمن افزود، بعید است اسرائیل بتواند حماس را در کوتاهمدت، یا با تحمیل هزینههای تحملپذیر برای دنیا از حیث کشتار غیرنظامیان در غزه، شکست دهد.
در میان مقامات سابق و کنونی صهیونیست نیز بر شمار افرادی که معتقد هستند رژیم صهیونیستی توانایی شکست دادن حماس را ندارد، افزوده شده است.
"ایهود باراک"، نخستوزیر سابق رژیم اسرائیل و «گادی آیزنکوت»، یکی از وزرای کابینه جنگی بنیامین نتانیاهو تصریح کردهاند که ارتش اسرائیل قادر به شکست حماس نبوده است.
آیزنکوت، مضاف بر این، وعدهها برای شکست کامل حماس را «داستانسرایی» توصیف کرد.
مصاحبه آیزنکوت روز پنجشنبه ساعاتی بعد از آن پخش شد که بنیامین نتانیاهو در سخنانی وعده «پیروزی کامل بر حماس» را داد و ایده کنار رفتن از قدرت قبل از اتمام جنگ را نیز رد کرد.
نخستوزیر اسرائیل همچنین گفت: «اسرائیل تحت رهبری من از دست یافتن به پیروزی قاطع علیه حماس دست نخواهد کشید و این قابل تردید نیست.» پرسش مهم این است که چرا شخصیتهای صهیونیست و تحلیلگران بینالملل بر ناتوانی اسرائیل برای شکست دادن حماس تأکید دارند؟
به نظر میرسد مهمترین دلیل این است که در حدود 110 روز گذشته که رژیم صهیونیستی حملات بیسابقهای را علیه غزه انجام داد، نه تنها قوای نظامی مقاومت فلسطین کاهش پیدا نکرد بلکه ضربات سنگینی نیز به صهیونیستها وارد کرد و همچنان به حملات راکتی علیه اراضی اشغالی نیز ادامه میدهد.
در واقع، این حملات و موقعیت حماس نشان میدهد که مقاومت فلسطین برای یک جنگ درازمدت آماده شده بود.
از سوی دیگر، آنچه رژیم صهیونیستی در حال انجام آن است، حملات کورکورانه علیه غیرنظامیان غزه است، اما این حملات که تلفات انسانی را به حدود 25 هزار نفر رسانده است، سبب تسلیم شدن مردم غزه و انجام هر گونه اقدامی علیه جنبش حماس نشده است. دلیل مهم دیگر این است که همزمان با تداوم مقاومت حماس، رژیم صهیونیستی در درون شاهد افزایش اختلافها، تنشها و خسارتها است.
کابینه جنگی اسرائیل شاهد شکلگیری سه قطبی مخالف هم یعنی نتانیاهو (نخست وزیر)، گالانت (وزیر جنگ) و بنی گانتس (عضو کابینه جنگی) است. هر کدام از این افراد دیدگاههای متفاوتی درباره ادامه جنگ و همچنین سرنوشت نتانیاهو و کابینهاش دارند. بنابراین، در شرایطی که کابینه حتی در اوج جنگ هم شاهد واگرایی است، امکان دستابی به اهداف نظامی از جمله شکست دادن حماس، وجود ندارد.
نویسنده: سید رضی عمادی
116
بیشتر بخوانید:
مفتی یمن: طوفانالاقصی سیلی قرن به رژیم صهیونیستی است
ادامه حمایتهای جهانی از غزه
طوفانالاقصی؛ رژیم صهیونیستی ضربه فنی شد