به گزارش ایران پرس، "رجب طیب اردوغان" که کشورش ریاست دوره ای سازمان همکاری اسلامی را برعهده دارد، در سخنرانی خود در نشست اضطراری این سازمان که به میزبانی استانبول و برای بررسی ابعاد حمله تروریستی نیوزیلند برگزار شد گفت: بعد از سازمان ملل، سازمان همکاری اسلامی بزرگترین نهاد بین المللی است. هدف این سازمان بررسی مهم ترین مسائل جهان اسلام و در راس آنها مساله قدس است.
رئیس جمهور ترکیه با اشاره به حمله تروریستی نیوزیلند گفت: این یک مسئله ساده نیست که بتوانیم از کنار آن به سادگی عبور کنیم. این حمله تروریستی نخستین و آخرین حمله علیه مسلمانان نخواهد بود و مسلمانان هر روز در نقاط مختلف جهان مورد آزار و اذیت، خشونت و قتل عام قرار می گیرند.
اردوغان با ذکر نمونه های مختلف از خشونت علیه مسلمانان از سال 1993 تاکنون گفت: با پنهان کردن مسائل و پاک کردن صورت مسئله، نمی توان آنها را حل کرد و در برابر مسائلی که تمامی انسانیت را تهدید می کند نمی توان سکوت کرد چرا که در این صورت مسائل بزرگ تر خواهد شد.
رئیس جمهور ترکیه گفت: اگر ما به خاطر جلوگیری از نارضایتی و ناراحتی برخی ها، موضع اصلی خود را بیان نکنیم، اینگونه حملات تشدید خواهد شد و نژاد پرستی افزایش خواهد یافت. تا ما حقایق را بر زبان نیاوریم، رسانه های غربی اسلام هراسی را تشویق خواهند کرد و برای این است که باید با جسارت واقعیات را بر زبان آورد و با واقعیات مواجه شد و راه های حل را نیز باید با یکدیگر بیابیم.
"اردوغان" همچنین به اظهارات ترامپ درباره جولان سوریه اشاره کرد و گفت: این اظهارات رئیس جمهور آمریکا منطقه را در آستانه یک بحران جدید قرار داده است اما ما اجازه نمی دهیم به اشغال جولان مشروعیت داده شود.
رئیس جمهور ترکیه افزود، سازمان همکاری اسلامی نمی تواند در این زمینه تنها نظاره گر باشد و آن را بپذیرد.
اردوغان گفت: هر مساله ای که آرامش، حق حیات و بقای مسلمانان را هدف قرار بدهد برای ما و سازمان همکاری اسلامی اهمیت دارد.
"دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه در توییتر تصریح کرد پس از 52 سال زمان آن رسیده است که آمریکا به طور کامل حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان را به رسمیت بشناسد.
"فرهان حق"، معاون سخنگوی سازمان ملل متحد پنجشنبه شب در واکنش به این اظهارات "ترامپ" گفت: ما به تمام قطعنامههای سازمان ملل درخصوص جولان سوریه متعهد هستیم.
"احمد ابوالغیط"، دبیرکل اتحادیه عرب نیز گفت: هرگونه به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر جولان سوریه، از وجهه قانونی برخوردار نیست.
ابوالغیط افزود: اتحادیه عرب از حق سوریه در خصوص سرزمین اشغال شده اش حمایت می کند و ما موضع روشنی در این خصوص داریم.
"مایا کوتسیانچیچ"، سخنگوی "فدریکا موگرینی" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز پنجشنبه شب گفت: این اتحادیه، حاکمیت اسرائیل بر جولان اشغالی را به رسمیت نمی شناسد.
"کوتسیانچیچ" افزود، موضع ما در قبال این که بلندی های جولان به کجا تعلق دارد تغییر نکرده است.
"ایگور موروزوف"، عضو کمیسیون امور بین الملل پارلمان روسیه هم اعلام کرد: مسکو به هیچ وجه حاکمیت اسرائیل بر جولان اشغالی را به رسمیت نخواهد شناخت.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان نیز روز جمعه در واکنش به اظهارات اخیر ترامپ درباره بلندی های جولان اشغالی سوریه، گفت: تصمیمات شخصی و خلق الساعه رئیس جمهور آمریکا، منطقه حساس خاورمیانه را به سمت بحران های پی در پی جدیدی سوق خواهد داد.
"بهرام قاسمی" ضمن محکومیت شدید این اظهارات تصریح کرد، رژیم صهیونیستی به عنوان یک رژیم اشغالگر بر هیچ یک از اراضی عربی و اسلامی حاکمیت ندارد و باید سریعا به تجاوز و اشغالگری این رژیم خاتمه داده شود. جولان نیز بر اساس قطعنامههای سازمان ملل و شورای امنیت بخش اشغال شده سرزمین سوریه به شمار می رود و جز خاتمه اشغال هیچ راه حل دیگری برای آن متصور نیست.
رژیم صهیونیستی در سال 1967، حدود هزار و 200 کیلومتر مربع از خاک سوریه در بلندیهای جولان را اشغال و پس از مدتی این منطقه را به سرزمین های اشغالی الحاق کرد. جامعه بینالملل هرگز این الحاق را بهرسمیت نشناخته است.
شورای امنیت سازمان ملل نیز این منطقه را اشغالی خوانده است.
دولت آمریکا اما حامی اشغالگری رژیم صهیونیستی است.
117
بیشتربخوانید:
ظریف در استانبول؛ باید علیه هر قدرتی که اسلام هراسی را تشویق می کند بایستیم
قاسمی: تصمیمات ترامپ منطقه را به بحران می کشاند
سوریه اظهارات ترامپ درباره جولان را به شدت محکوم کرد
جهان اظهارات ترامپ درباره جولان سوریه را محکوم کرد
حمایت «دونالد ترامپ » از اشغالگری رژیم صهیونیستی