به گزارش پارستودی؛ عربستان سعودی سه شنبهشب هفته گذشته (9 مردادماه) «سمر بداوی» و «نسیمه الساده»، دو فعال مدنی و حقوق زنان را بازداشت کرد. پس از این این اقدام سعودیها، دولت کانادا در بیانیهای از دستگیری فعالان مدنی در عربستان ابراز نگرانی کرد و خواستار آزادی آنها شد.
عربستان سعودی انتقاد کانادا را تحمل نکرد و ضمن فراخواندن سفیر این کشور در ریاض، وی را «عنصر نامطلوب» خواند به طوری که به او 24 ساعت فرصت داد تا خاک عربستان را ترک کند.
عربستان همچنین سفیر خود در کانادا را نیز فراخواند و تمامی فعالیتهای تجاری و سرمایهگذاریهای جدید خود را در این کشور تعلیق کرد. ریاض علاوه براین تبادل دانشجو را با «اتاوا» متوقف و اعلام کرد حدود 16 هزار دانشجوی بورسیه خود را از کانادا باز میگرداند.
در همین حال، وزارت خارجه کانادا نیز اعلام کرد با نگرانی شدید، تصمیم عربستان را در اخراج سفیر کانادا پیگیری میکند و برای دریافت شفافیت بیشتر در این باره با ریاض در حال رایزنی است. شماری از نمایندگان پارلمان اروپا نیز در تنش میان کانادا و عربستان، ضمن حمایت از کانادا و محکوم کردن نقض حقوق بشر در عربستان سعودی، خواستار توقف معاملات تجاری اروپا با ریاض شدند.
لغو همه پروازهای مسافری از عربستان به کانادا و برعکس، از دیگر اقدامات ریاض بوده است.
نقض حقوق بشر در عربستان به حدی گسترده و آشکار است که برخی نهادهای حقوق بشری از آن به عنوان «قلعه دیکتاتوری» یاد کردهاند. اگرچه به دلیل فضای بسته و خفقان حاکم بر عربستان، آمار دقیقی از شمار زندانیان سیاسی در این کشور وجود ندارد، اما برخی گزارشها حاکی است که شمار زندانیان سیاسی در عربستان به بیش از 30 هزار نفر میرسد.
طی یک سال اخیر که «محمد بن سلمان» به سمت ولیعهدی عربستان منصوب شده روند بازداشت فعالان مدنی و نقض حقوق بشر شدت پیدا کرده است.
سازمان عفو بین الملل روز دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد، عربستان در ماههای اخیر شمار زیادی از استادان دانشگاه، شاعران، مبلغان و تجار را به اتهام اقدام علیه امنیت ملی بازداشت و روانه زندان کرد.
سازمان دیدبان حقوق بشر نیز اعلام کرد که دولت عربستان از اواسط ماه مه 2018 تا کنون 17 زن و مرد فعال حقوق بشر به ویژه فعالان کمپین حمایت از رانندگی بانوان را بازداشت کرده است. 114/120
بیشتر بخوانید:
جنگ دیپلماتیک عربستان و کانادا
عربستان سفیر کانادا را اخراج کرد