تحلیل:

ایران پرس: اگرچه موقتا جنگ در غزه با آتش بس میان رژیم صهیونیستی و حماس متوقف شده است، اما نگرانی ها درباره سلامت و بهداشت در باریکه غزه افزایش یافته است.

در جنگ اخیر رژیم صهیونیستی علیه باریکه غزه بیش از 15 هزار نفر شهید شدند، اما همچنان ده ها هزار نفر در معرض مرگ قرار دارند. یکی از جنایت هایی که رژیم اشغالگر قدس در جنگ اخیر علیه باریکه غزه انجام داد بمباران مراکز درمانی و بیمارستان ها بود.

پس از اجرای آتش‌بس، دفتر رسانه ای دولتی در غزه اعلام کرد: 26 بیمارستان و 55 مرکز بهداشتی در نوار غزه از دسترس خارج شده اند. 

برداشت رژیم صهیونیستی این بود که اسیران صهیونیست و رزمندگان حماس در زیر بیمارستان ها حضور دارند. بنابراین بمباران و محاصره زمینی این مراکز درمانی را در دستور کار قرار داد. این برداشت نادرست بود و ادعای رژیم صهیونیستی در عمل ثابت نشد و صرفا مراکز درمانی و بیمارستان ها که طبق اصول حقوق بین الملل در هر جنگی باید مورد احترام کامل قرار گیرند و طرفین جنگ از هدف قرار دادن این مراکز خودداری کنند توسط جنگنده ها و نظامیان رژیم صهیونیستی تخریب شده و عملا از کار افتاده است.

علاوه بر این در اثر بمباران سنگینی که رژیم صهیونیستی علیه باریکه غزه انجام داد سیستم بهداشتی شهر نیز از بین رفته است و عملا اکنون که جنگ متوقف شده است سلامت شهروندان با تهدید جدی مواجه شده است.

شهردار غزه در این خصوص نسبت به شیوع انواع بیماری ها و وبا در غزه هشدار داد و از سازمانهای بین المللی خواست تا آب و غذا و به خصوص سوخت به غزه برسانند.

این وضعیت سبب شد حتی با توقف جنگ، اما جان ده‌ها هزار نفر تهدید می‌شود. 

«مارگارت هریس» سخنگوی سازمان بهداشت جهانی (WHO) هشدار داد: شمار زیادی از ساکنان غزه به خاطر بیماری، در معرض مرگ قرار دارند. هریس گفت: اگر نتوانیم سیستم بهداشت و درمان غزه را بازسازی کنیم، شاهد خواهیم بود که شمار بیشتری از مردم این منطقه به خاطر بیماری جان خود را از دست خواهند داد.

با وجود این وضعیت نگران کننده، اما هنوز ارسال کمک‌های بشردوستانه به خصوص دارو و کمک‌های پزشکی یا امکان‌پذیر نیست و یا در سطح محدودی انجام می‌شود.

«منیر البرش» مدیر کل وزارت بهداشت غزه در این زمینه گفت: مقادیر کمک های پزشکی و سوخت وارد شده به نوار غزه، به ویژه مناطق شمالی با توجه به وضعیت فاجعه بار بهداشتی بیمارستان ها، بسیار محدود و ناکافی است.

نکته پایانی اینکه، اگر سازمان‌های بین‌المللی و کشورهای اسلامی در اسرع وقت درصدد بازسازی نظام بهداشت و درمان غزه نباشند، فاجعه انسانی در این باریکه شدیدتر خواهد شد.

نویسنده: سید رضی عمادی

117