ایران پرس- «جان سالیوان» John Sullivan معاون وزیر خارجه آمریکا در نشست ویژه سازمان منع تسلیحات شیمیایی بر تعهد آمریکا درباره پایان دادن به استفاده از تسلیحات شیمیایی توسط بازیگران حکومتی و غیر حکومتی تاکید کرد.

سالیوان مدعی شد که از جمله این ابزارها قدرت دادن به این نهاد برای اعلام عاملان استفاده از تسلیحات شیمیایی در سوریه است.
درخواست آمریکا برای تقویت سازمان منع تسلیحات شیمیایی همگام با ارائه این خواسته از سوی دیگر دولتهای غربی مانند آلمان، فرانسه و بریتانیا صورت گرفته است.

نماینده بریتانیا در سازمان منع تسلیحات شیمیایی روز سه شنبه خواستار رای گیری برای افزایش اختیارات این سازمان در برابر حملات شیمیایی شده بود، اما روسیه، سوریه و ایران با این پیشنهاد مخالفت کردند.

«بوریس جانسون»، وزیر امور خارجه بریتانیا در اظهاراتی مدعی شده است جامعه جهانی نمی تواند نقض پیمان منع تسلیحات شیمیایی را نادیده بگیرد. مسمومیت سرگئی اسکریپال، جاسوس سابق روسیه و دخترش در بریتانیا در مارس2018 منجر به متهم شدن روسیه در این حادثه شد. مسکو هرگونه مداخله در این مسمومیت ادعایی را رد کرده است.

دولت‌های غربی همچنین روسیه و دولت سوریه را بابت استفاده از تسلیحات شیمیایی در درگیری‌های سوریه مقصر می‌دانند. سئوال مطرح این است که چرا در برهه زمانی کنونی غربی ها به رهبری آمریکا چنین درخواستی را مطرح کرده اند.

به نظر می رسد دلیل اصلی این مساله، تلاش غربی ها برای استفاده ابزاری از سازمان منع تسلیحات شیمیایی برای تشدید فشارها علیه سوریه است و با توجه به عملیات نظامی اخیر ارتش سوریه و متحدان آن برای آزاد سازی استان درعا در جنوب این کشور از لوث وجود گروههای تروریستی، آمریکا ومتحدان آن تلاش می کنند تا با مطرح ساختن مجدد اتهام کاربرد تسلیحات شیمیایی از سوی ارتش سوریه فشارها علیه دولت دمشق را تشدید کنند.

روسیه نیز که از سوی غربی ها بدون ارائه هیچ گونه شواهدی بارها متهم به دخالت مسمومیت شیمیایی اسکریپال شده است اکنون هدف غربی ها از طرح این مساله است. 

سالیوان در این زمینه گفت: افزایش استفاده از سلاح های شیمیایی بحرانی جهانی ایجاد کرده است و باید ابزارهای لازم را به سازمان منع تسلیحات شیمیایی بدهیم که بازدارندگی ایجاد کند، از حملات شیمیایی پیشگیری کند و در برابر آن واکنش دهد.

آمریکا حملات اخیر شیمیایی در سوریه، بریتانیا، مالزی و عراق را محکوم می کند.

این در حالی است که غربی ها از جمله آمریکایی ها بارها درخواست های سوریه و روسیه برای بررسی کاربرد تسلیحات شیمیایی توسط گروههای تروریستی در سوریه را نادیده گرفته اند. این در حالی است که شواهد غیر قابل انکاری در باره در اختیار قرار دادن مواد لازم برای ساخت تسلیحات شیمیایی از سوی غربی ها و متحدان آنها برای گروههای تروریستی در سوریه تاکنون منتشر شده است.

از سوی دیگر نباید فراموش کرد که آمریکا و متحدان اروپایی آن کارنامه وحشتناکی در باره کاربرد تسلیحات شیمیایی و یا ارائه و فروش مواد لازم برای ساخت این گونه تسلیحات به متحدان خود را دارند.

سلاح های شیمیایی که صدام در جنگ تحمیلی به کار برد ساخت چه کشورهایی بودند و کدام اعضای شورای امنیت در قبال آن سکوت می کردند؟

 

آمریکا در جریان جنگ ویتنام صدها هزار تن ماده شیمیایی موسوم به عامل نارنجی را علیه ویت کنگ ها به کار برد که منجر به آلودگی شدید زیست محیطی و نیز کشته و مجروح شدن و معلولیت صدها هزار نفر در ویتنام شده است و آلمان نیز نقش اصلی را در ایجاد زرادخانه شیمیایی رژیم بعث عراق داشت.

رژیم صدام از این تسلیحات در جریان جنگ ایران و عراق و نیز علیه کردهای این کشور استفاده گسترده ای کرد.

اکنون همین کشورها خواهان تقویت سازمان منع تسلیحات شیمیایی شده اند. این نشانه استفاده ابزاری غرب از جمله آمریکا برای پیشبرد اهداف مد نظر خود است.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

137/110

بیشتر بخوانید:

نماینده ایران: سازمان منع سلاح های شیمیایی نباید مورد استفاده ابزاری قرار گیرد

ظریف: مدعیان کاربرد سلاح شیمیایی در سوریه، استفاده از این سلاح علیه مردم ایران را نادیده گرفتند

سوریه اسناد حملۀ شیمیایی معارضان را به سازمان منع گسترش سلاح‌های شیمیایی ارائه کرد

 

سلاح های شیمیایی که صدام در جنگ تحمیلی به کار برد ساخت چه کشورهایی بودند و کدام اعضای شورای امنیت در قبال آن سکوت می کردند؟