خبرگزاری رسمی عربستان سعودی اخیرا اعلام کرد، «جو بایدن» رئیس جمهورآمریکا قرار است روزهای 15 و 16 جولای به ریاض سفر کند و در برنامههای این سفر اجلاسی در نظر گرفته شده که شاه سعودی با سران عضو شورای همکاری خلیج فارس و رهبران کشورهای عربی شامل مصر، اردن و عراق نشستی را برگزارکند.
درهمین راستا، رسانههای رژیم صهیونیستی و برخی منابع آگاه نیزاز تشکیل یک مجمع امنیتی رسمی میان تلآویو و ریاض خبر دادند.
«گیلی کوهن» خبرنگار و تحلیلگر شبکه «کان» اسرائیلی درباره سفر بایدن به منطقه گفت:"«تماسها و هماهنگیهای موفقی برای تشکیل یک مجمع امنیتی رسمی بین اسرائیل و عربستان سعودی و همچنین تعدادی از کشورهای عربی وجود دارد و به نظر میرسد که اعلام تشکیل این مجمع امنیتی در سفر بایدن رئیس جمهور آمریکا به اسرائیل صورت گیرد.»
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «محمد الشمری» نماینده ائتلاف «دوله القانون» در پارلمان عراق، امروز (شنبه)، درباره هرگونه حضور و مشارکت «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر این کشور در نشستی که در راستای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی در ریاض با حضور «جو بایدن» برگزار خواهد شد، هشدار داد.
الشمری افزود: نخستوزیر دولت پیشبرد امور در حال حاضر هیچ اختیاری برای انعقاد توافق با کشورها بر اساس قانون اساسی ندارد، زیرا دولت پیشبرد امور، صرفا دارای اختیارات نظارت بر امور اداری را دارد، تا زمانی که با یک دولت قانونی که توسط نمایندگان مردم در پارلمان انتخاب میشود، جایگزین شود.
محمد الشمری توضیح داد: کنفرانس ریاض که قرار است در عربستان سعودی برگزار شود، به بحث عادی سازی با رژیم صهیونیستی مربوط است و دعوت از نخستوزیر دولت پیشبرد امور برای حضور در آن، خلاف قانون است.
این نماینده عراقی تاکید کرد، در صورت پاسخ مثبت الکاظمی به این دعوت و حضور در این کنفرانس، در داخل پارلمان به اتهام خیانت طبق قانون جرمانگار عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی که اخیرا تصویب شده، استیضاح خواهد شد.
پیشتر، «سعد السعدی» عضو دفتر سیاسی در جنبش عصائب اهل الحق عراق، از نخستوزیر پیشبرد امور خواسته بود که موضع رسمی خود را در قبال شرکت در این کنفرانس اعلام کند. زیرا در صورت حضور در این نشست، وی تحت بند قانون جرمانگاری عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی قرار خواهد گرفت.
گفتنی است پارلمان عراق، 26 می گذشته، پیشنویس قانون «ممنوعیت عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی» را به رأی گذاشت و نمایندگان حاضر در این نشست به اتفاق آراء به این قانون تحت عنوان «قانون جرمانگاری عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی» رای دادند. قانونی که مهمترین بندهای آن، جرم انگاری هرگونه همکاری سیاسی، امنیتی، اقتصادی، فنی، فرهنگی، ورزشی و علمی با رژیم صهیونیستی تحت هر عنوانی است.
«ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به این قانون در بیانیهای گفت: آمریکا نگرانی عمیق خود را از تصویب قانون جرمانگاری عادیسازی روابط با اسرائیل توسط پارلمان عراق ابراز میکند.
تاکنون با فشارهای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری پیشین آمریکا برای عادیسازی روابط رژیم های عربی با رژیم صهیونیستی، چهار کشور امارات، بحرین، سودان و مغرب رسماً با اسرائیل بر سر عادی سازی کامل روابط دیپلماتیک به توافق رسیده اند.
عادیسازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم اسرائیل در حالی صورت میگیرد که بر اساس آمار، این رژیم از سال 1967 تا 2018 بیش از 45 هزار فلسطینی را به شهادت رسانده و دهها هزار نفر را مجروح و آواره کرده است.
117