ایران پرس: رژیم صهیونیستی که همچنان در داخل با بن بست سیاسی مواجه است، به خرابکاری در درون جمهوری اسلامی ایران نیز ادامه می دهد.

اسرائیل در دو سال گذشته چهار انتخابات پارلمانی برگزار کرد که آخرین آن در مارس گذشته بود. این چهار انتخابات به دلیل این بود که پس از هر انتخابات هیچ جریانی موفق به کسب اکثریت مطلق 61 کرسی پارلمان نشد.

پس از دو انتخابات اول کابینه اسرائیل تشکیل نشد و پس از انتخابات سوم نیز کابینه ائتلافی دو قطب مخالف انتخابات یعنی «بنیامین نتانیاهو» و «بنی گانتز» حتی شش ماه هم دوام نیاورد. اکنون در شرایطی نتانیاهو بار دیگر مامور به تشکیل کابینه شد که امکان رسیدن به 61 کرسی برای تشکیل کابینه برای وی بسیار سخت است و مامور شدن نامزد دیگر یا انحلال مجدد پارلمان دور از انتظار نیست.

در چنین شرایطی، بنیامین نتانیاهو بار دیگر به حوزه خارج روی آورده است. نتانیاهو برای پیروزی در چهار انتخابات گذشته نیز برای پیروزی تمرکز ویژه ای بر سیاست خارجی داشته که در انتخابات چهارم نیز طرح «معامله قرن» در کانون تبلیغات وی قرار داشت.

نتانیاهو صرفا به دستاوردها و جنبه های ایجابی سیاست خارجی نیز تمرکز نمی کند بلکه از ابعاد سلبی نیز بهره می گیرد. عمده تمرکز سلبی نیز بر ایران هراسی و مقاومت هراسی قرار دارد.

در این چارچوب، اسرائیل پیش از دو انتخابات اول در مارس و سپتامبر 2019 در چند نوبت علیه سوریه، حزب الله لبنان و حشد الشعبی عراق حملاتی انجام داد.

اکنون در شرایطی که نتانیاهو در تنگنای تشکیل کابینه قرار گرفته، خرابکاری در درون ایران را پیگیری کرده که حادثه روز گذشته در تاسیسات نطنز در همین راستا است. شبکه دولتی «کان» اسرائیل رسما اعلام کرد: "«حادثه» در تاسیسات اتمی نطنز، کار اسرائیل و نتیجه «حمله جدید سایبری این رژیم به ایران» بوده است."

اهداف نتانیاهو از ایجاد خرابکاری در ایران

نتانیاهو با این اقدام از یک سو تلاش دارد افکار عمومی را حتی موقتا از بن بست سیاسی و تنگنایی که خود وی برای تشکیل کابینه مواجه است، دور کند و از سوی دیگر در مسیر مذاکراتی که اکنون در وین میان ایران و 1+4 جریان دارد، تاثیر بگذارد.

در همین راستا، تحلیلگر کانال 13 رژیم صهیونیستی در توئیتی پس از حادثه تروریستی اخیر در تأسیسات نطنز، این موضوع را مرتبط با مذاکرات و مورد رضایت آمریکا می‌داند و می نویسد: "بدون ظرفیت غنی سازی در نطنز در ماههای آینده، ایران اهرم مذاکراتی خود را از دست می‌دهد. طبق منابع اطلاعاتی و امنیت ملی، آمریکا رضایت خود از خسارت تحمیل شده بر تأسیسات را اعلام کرده است."

نتانیاهو از این اقدام خرابکارانه در درون ایران نیز به عنوان یک دستاورد برای خود یاد می کند و در واکنش به حادثه نطنز تاکید کرد که مقابله با ایران هسته‌ای بزرگترین کار این رژیم است. 

به نظر می رسد، در این مسیر اسرائیل از حمایت آمریکا که این روزها برای بازگشت به برجام تحت فشار قرار دارد، برخوردار است. حادثه نطنز همزمان با اولین سفر «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا به سرزمین های اشغالی انجام شد.

آستین روز گذشته وارد سرزمین های اشغالی شد. وبگاه خبری روزنامه جروزالم پست، محور سفر رئیس پنتاگون را «نگرانی های دو طرف» به ویژه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره ایران خوانده است. 

نویسنده: سیدرضی عمادی

117

بیشتر بخوانید:

تلویزیون رژیم صهیونیستی: موساد در حادثه نطنز دست داشت

حادثه در تاسیسات نطنز؛ ضرورت برخورد جامعه بین المللی و آژانس بین المللی انرژی اتمی با تروریسم هسته‌ای

تداوم ابهام در تشکیل کابینه اسرائیل؛ حذف «بنیامین نتانیاهو» در دستور کار احزاب