به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «ساغر براتی» مسوول علمی بخش تحقیق و توسعه واکسن اسپایکوژن در نشست روز دوشنبه در خصوص اثر بخشی این واکسن اعلام کرد: اسپایکوژن به عنوان دوز سوم آنتی بادی خنثی کننده ویروس کرونا را در دریافت کنندگان واکسنهای با پلتفرم غیر فعال (سینوفارم و برکت) تا 25 برابر افزایش داد؛ میزان آنتی بادی دریافت کنندگان واکسنهای با پلتفرم وکتوری (استرازنکا و اسپوتنیک) پس از تزریق اسپایکوژن تا 14 برابر و دریافت کنندگان واکسن با پلتفرم نوترکیب (اسپایکوژن و پاستوکووک) تا 11 برابر افزایش پیدا کرده است.
«ساغر براتی» در این نشست افزود، مطالعه دوز سوم آنتی بادی خنثی کننده ویروس کرونا روی 300 نفر در رده سنی 18 تا 90 سال با شرایط سلامتی متفاوت از نظر بیماریهای زمینهای انجام شد و دریافت کنندگان واکسن در دوز اول و دوم واکسنهای ویروس غیر فعال (سینوفارم و برکت)، پروتئین نوترکیب مانند اسپایکوژن و وکتور ویروسی مانند آسترازنکا و اسپوتنیک تزریق کرده بودند.
مسوول علمی بخش تحقیق و توسعه واکسن اسپایکوژن همچنین در مورد تفاوت پلتفرم این واکسن با سایر واکسنهای ایرانی
گفت، واکسن اسپایکوژن حاوی ویروس غیرفعال یا ویروس ضعیف شده نیست و تنها بخشی از پروتئین نوترکیب به عنوان واکسن استفاده می شود.
«ساغر براتی» خاطرنشان کرد، واکسن اسپایکوژن در دو دز ۲۵ میکروگرم است که به فاصله 21 روز به داوطلبان به صورت عضلانی در بازو تزریق می شود، همین روش برای فاز سوم مورد تایید قرار گرفته و اکنون در حال تزریق است.
به گفته مسوول علمی بخش تحقیق و توسعه واکسن اسپایکوژن، نتایج کارآزمایی بالینی فاز دوم این واکسن به سازمان غذا و دارو ارسال شد که مجوز آغاز فاز سوم هم دریافت شده است.
«ساغر براتی» با اشاره به فاز سوم واکسن اسپایکوژن گفت، از شنبه هفته گذشته مطالعات بالینی فاز سوم این واکسن آغاز شده که تاکنون به 6 هزار و 300 نفر دوز اول تزریق شده است، در روند تزریق فاز سه تست انسانی این واکسن در روز اول به 500 الی 600 نفر تزریق شده و به مرور روزانه به 1020 داوطلب تزریق کردیم.
مسوول علمی بخش تحقیق و توسعه واکسن اسپایکوژن با بیان اینکه سابقه ابتلا به برخی بیماری ها در داوطلبان مورد بررسی قرار می گیرد، افزود: تست های مختلفی روی این افراد انجام می شود که به زودی در قالب مقاله منتشر می شود، تاکنون 16 هزار و 876 نفر در تست بالینی این واکسن شرکت کرده اند.
واکسن اسپایکوژن تولید مشترک ایران و استرالیا دارای فناوری ساخت پروتئین نوترکیب است و در صورت موفق بودن مراحل کارآزمایی بالینی این واکسن در ایران توسط سیناژن تولید شد.
115