ایران پرس- هدف اصلی آمریکا ایجاد انقلاب رنگی دیگری در ونزوئلا است. پیش از این آمریکایی‌ها این گونه انقلاب‌‎ها را در خاورمیانه و اوکراین به اجرا درآوردند.

«ایگور موروزوف» (Ígor Morózov) سناتور روسی و عضو کمیسیون امور بین المللی شورای فدراسیون روسیه با اشاره به عملکرد گروه کشورهای آمریکای لاتین موسوم به «گروه لیما» (Lima) تاکید کرد: «گروه لیما» مشروعیت دوره جدید ریاست جمهوری «نیکلاس مادورو» در ونزوئلا را به رسمیت نمی شناسند، در حالی که رویکرد این گروه ناشی از تحمیل فشارهایی از سوی دولت آمریکا بر این کشور کارائیبی است که همچنان این روند ادامه خواهد داشت.

«موروزوف» همچنین گفت: هدف اصلی آمریکا ایجاد انقلاب رنگی دیگری در ونزوئلا است. وی در ادامه اظهارات خود افزود: پیش از این آمریکایی‌ها این گونه انقلاب‌ها را در خاورمیانه و اوکراین به اجرا درآوردند.

گفتنی است که وزیران امور خارجه دوازده کشور آمریکای لاتین و کانادا با اشاره به آغاز قریب‌الوقوع دور دوم ریاست جمهوری «نیکولاس مادورو»در 4 ژانویه 2019 تاکید کردند که دولت‌هایشان او را به عنوان رئیس‌جمهوری ونزوئلا قبول ندارند.

مادورو در انتخابات 20 مه 2018 که اصلی‌ترین احزاب اپوزیسیون اقداماتی علیه او انجام دادند و هدف محکومیت جامعه بین‌المللی از جمله ایالات متحده قرار گرفت، اما مجددا به عنوان رئیس‌جمهوری ونزوئلا انتخاب شد.

این سناتور روسی معتقد است که ایجاد انقلاب رنگی در ونزوئلا می تواند مانند سایر کشورها از طریق  شبکه‌های اجتماعی فراخوان داده شود که برای برپایی اعتراض‌های اجتماعی به خیابان بیایند.

«موروزوف» تصریح کرد که روسیه به عنوان متحد ونزوئلا می بایست برای جلوگیری از توسعه این وضعیت به ونزوئلا کمک کند.

این مقام روسی همچنین خاطرنشان کرد: «می بایست تمامی جنبه‌های تکنولوژیکی برای آماده سازی یک انقلاب رنگی جدید توسط واشنگتن در ونزوئلا کشف و ثبت شود. همچنین باید لزوما در شورای امنیت سازمان ملل متحد قواعد غیرقانونی را که ایالات متحده در حال آماده سازی در ونزوئلا است، را مورد بحث و بررسی قرار داد.»

«ایگور موروزوف» تصریح کرد که امتناع «گروه لیما» از به رسمیت شناختن مشروعیت دوره ریاست جمهوری جدید «نیکولاس مادورو» در ونزوئلا، به عنوان دخالت در امور داخلی این کشور  محسوب می شود.

این مقام روسی تاکید کرد: «هم اکنون این مردم ونزوئلا هستند که باید خودشان درچارچوب فرآیند دموکراتیک، تعیین کنند که چه کسی کشورشان را اداره کند.»

از سوی دیگر، ونزوئلا این عملکرد «گروه لیما» را مورد انتقاد قرار داد و آن را به طراحی «کودتا زیر نظر آمریکا» متهم کرد.

«خورخه آریزا» (Jorge Arreaza) وزیر امور خارجه ونزوئلا در بیانیه‌ای تاکید کرد: کاراکاس از اعلامیه «عجیب و غریب» گروهی از کشورهای منطقه آمریکای لاتین که پس از دریافت دستور از آمریکا از طریق یک ویدیو کنفرانس با اجرای یک کودتا موافقت کردند، حیرت‌زده شده است.

«آریزا» در ادامه اظهارات خود تاکید کرد که چنین اقداماتی نمی تواند مانع از این شود که مادورو نتواند ریاست جدید این کشور را برعهده بگیرد.

لازم به ذکر است که «گروه لیما» در ماه اوت 2017 طی اعتراضاتی علیه دولت مادورو و عدم امکان دستیابی به توافق در سازمان کشورهای آمریکایی در مورد وضعیت ونزوئلا ایجاد شد.

اعضای این گروه متشکل از کشورهایی همچون آرژانتین، برزیل، کانادا، شیلی، کلمبیا، کاستاریکا، گواتمالا، هندوراس، مکزیک، پاناما، پاراگوئه، پرو، گویان و سانتا لوسیا است و این گروه از سوی آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان کشورهای آمریکایی مورد حمایت قرار می‌گیرند.

این درحالی است که مادورو به عنوان رئیس جمهوری جدید ونزوئلا در دهم ژانویه 2019 سوگند یاد خواهد کرد و ریاست این کشور بولیواری را بر عهده خواهد گرفت.

از سوی دیگر، ونزوئلا با حمایت‌های بین المللی کشورهایی از جمله مکزیک، بولیوی، کوبا، اروگوئه و... دربرابر مداخله‌های گروه لیما علیه این کشور روبرو شد.

به این ترتیب، «نیکلاس مادورو» اعلام کرده بود که سال جدید شاهد پیشرفت و شکوفایی همه مردم خواهد بود،‌ آرزو می‌کنم سال ۲۰۱۹ سال عشق و صلح و نیکبختی باشد.

مادورو تاکید کرد که سال جدید، ‌سال «وحدت ملی» خواهد بود، در این سال به تمام جهانیان درس کرامت و استقلال و حاکمیت ونزوئلا را خواهیم آموخت، چرا که ما در کنار یکدیگر آن را ممکن خواهیم کرد.

به علاوه، روسیه معتقد است آمریکا این کشور اروپایی را به عنوان مانعی برای حمله و تجاوزش به ونزوئلا می‌داند.

گفته شده که آمریکا درصدد است تا از روابط مسکو و کاراکاس در حوزه نظامی جلوگیری کند، چرا که در 14 دسامبر گذشته، دو فروند هواپیمای راهبردی نیروی هوایی فدراسیون روسیه در میدان هوایی بین المللی کاراکاس فرود آمده بودند.

مترجم: نگین فلکشاهی

منبع: اسپوتنیک

141/120

بیشتر بخوانید:

واکنش کاراکاس به طرح کودتای گروه لیما در ونزوئلا

حمایت آمریکا از اقدام گروه لیما ضد مادورو/ تحلیل