ایران پرس- «الکساندر وندیکتوف» ، مشاور دبیر شورای امنیت روسیه، با توجه به پافشاری اروپا بر باقی ماندن جنگ سرد، بر این باور است که مدل امنیتی که اروپایی ها با ایجاد پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) ایجاد کرده اند، ناکار آمد است.

خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد، «الکساندر وندیکتوف» مشاور دبیر شورای امنیت روسیه تاکید کرد که مدلی که ناتو برای امنیت اروپا ترسیم کرده است، نمی تواند کار آمد باشد، زیرا این مدل بر مبنای جنگ سرد پایه ریزی شده است.

وی معتقد است که «در حال حاضر بسیاری از کشورهای اروپا دریافته اند که بدون روسیه نمی توانند امنیت خودشان را تامین کنند.» 

علت این موضوع نیز تخریب و نا کار آمدی سازمان هایی است که درون این قاره مشغول به فعالیت هستند.

ناتو در آوریل سال 2014 و پس از الحاق کریمه به روسیه، تمامی روابط نظامی و غیر نظامی اش را با روسیه قطع کرد؛ این در حالی اتفاق افتاد که کریمه پس از برگزاری یک همه پرسی که در آن 96 درصد آرا موافق با الحاق به روسیه بودند، از اکراین جدا شد.

در سال 2016 و تقریبا پس از گذشت دو سال از آن ماجرا، نمایندگان ناتو 3 دیدار را با شورای امنیت روسیه برای بررسی بحران اکراین، موضوعات امنیتی در افغانستان و خطر افزایش تحریکات نظامی و رزمایش های مختلف از سوی ناتو نزدیکی مرزهای روسیه، برگزار کردند.

در 26 اکتبر سال 2017  نیز دیدار دیگری بین مقامات شورای امنیت روسیه و مقامات ناتو برگزار شد.

سلاح های هسته ای

«وندیکوف» همچنین اذعان داشت که کاهش ناعادلانه محدودیت استفاده از سلاح هسته ای، که از سوی آمریکایی ها صورت گرفته، باعث شده است که امنیت بین المللی به مخاطره بیفتد.

وی در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک گفت که آمریکا بر اساس استراتژی جدیدی که دارد از مستقیم وارد عمل شدن اجتتاب می کند، اما با وضعیتی که به وجود آورده و باعث شده است که محدودیت تولید سلاح هسته ای در کشورهای مختلف پایین بیاید، جهان را ناامن کرده است.

این موضوع تا این اندازه مهم است که کوچکترین اشتباه می تواند به یک جنگ هسته ای تمام عیار منجر شود.

در اوایل فوریه سال جاری بود که وزارت دفاع آمریکا دکترین هسته ای اش را که استراتژی و اهداف این کشور را در به روز کردن زرادخانه های هسته ای اش نشان می داد، منتشر کرد؛ بر این اساس آنچه که واشنگتن تصمیم به انجامش دارد، افزایش پروژه های ساخت موشک های مستقر در زمین، موشک های زیر دریایی و بمب افکن هایی است که همگی توانایی حمل کلاهک هسته ای را داشته باشند.

تهدیدهایی از جانب آمریکا

بودجه نظامی آمریکا 10 برابر بودجه نظامی روسیه است، می توان گفت که واشنگتن برای پیروزی در یک درگیری بزرگ خودش را آماده می کند.

«الکساندر وندکتوف»، مشاور دبیر شورای امنیت روسیه در این باره می گوید: «از لحاظ بودجه نظامی، آمریکا 10 برابر بیش تر از روسیه هزینه می کند، این امر درواقع به عنوان موضوعی کلیدی در استراتژی ملی در نظر گرفته می شود، چرا که آمریکا در نظر دارد تا در یک سطح بالا از توانایی نظامی و تجهیزاتی قرار گیرد که در صورت وقوع یک نبرد به پیروزی برسد.»

دولت آمریکا در اواسط ماه فوریه بودجه پیش بینی شده برای سال مالی 2019 را که از یکم اکتبر همین سال آغاز می شود، به کنگره ارائه کرد.

بر اساس اسنادی که از بودجه آمریکا منتشر شده است، «دونالد ترامپ» در این بودجه چیزی نزدیک به 700 میلیارد دلار برای امور نظامی در خواست کرده است.

با همه اختلاف نظر هایی که وجود دارد، روسیه اعلام کرده است که همواره ترجیح می دهد به صورت مستقیم با طرف آمریکایی مذاکره کند.

البته نباید فراموش کرد که پس از اعلام نتایج همه پرسی کریمه و به سبب اتفاقاتی که در اکراین رخ داد، روابط روسیه با غرب به خوبی گذشته نبود، ضمن آنکه در سال 2014 و پس از الحاق کریمه به روسیه، کشورهای غربی در موقعیت های مختلف دست به تحریم روسیه هم زند.  

مسکو نیز در پاسخ به این اقدامات، اروپا را درباره صادرات مواد غذایی تهدید کرد؛ ضمن آنکه اعلام کرد که ادامه این روند، نشان می دهد که در گیری ها در اکراین بیش از هر چیز بهانه ای برای اروپا بوده است تا بر روسیه اعمال فشار کنند.

درگیری در سوریه

اوندکتوف در مورد جنگ در سوریه نیز تاکید داشت که تروریست هایی که در سوریه به سر می بردند، به ویژه داعش که حضور بسیار مخربی در خاک سوریه داشت، از تمرین های نظامی بر خوردار بودند و با تاکتیک های خاصی در حملات شرکت می کردند.

وی همچنین اذعان داشت که هنوز نیز برخی دیگراز گروه های تروریستی در خاک سوریه مشغول به مبارزه با نیروهای سوری هستند که از جمله آن ها می توان «جبهه النصره» را نام برد.

این در حالی است که آمریکایی ها نیز با احداث 20 پایگاه نظامی در منطقه، تهدیدی برای صلح و ثبات در منطقه شده اند.

«وندیکتوف» معتقد است که دخالت خارجی در خاک سوریه باعث می شود تا روند بازگشت صلح و امنیت در سوریه با مانع رو به رو شود.

«رکس تیلرسون»، وزیر امورخارجه آمریکا ماه ژانویه اعلام کرد که واشنگتن تا زمانی که مطمئن شود که داعش کاملا از میان رفته و دیگر باز نخواهد گشت، در سوریه به حضور نظامی اش ادامه می دهد.

وزیر امور خارجه سوریه نیز در بیانیه ای اعلام کرده است که حضور آمریکایی ها در خاک سوریه، اقدامی بی سابقه در نقض قوانین بین المللی است؛ اقدامی که نه تنها ثبات را در منطقه به هم می زند بلکه حاکمیت قانونی سوریه را به وضوح نقض می کند.

سوریه از مارس 2011 شاهد مناقشات نظامی بین گروهک های تروریستی و شبه نظامی بوده است که به بهانه مخالفت با دولت مرکزی دست به حملات ترورریستی در شهر های مختلف این کشور زده اند.

روسیه نیز در سپتامبر سال 2015 به درخواست «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه، نیرو های نظامی را برای حمله به مواضع تروریست های راهی سوریه کرد؛ در سال 2017 نیز ارتش سوریه، با حمایت نیروی هوایی روسیه، توانست تمام مناطق تحت تصرف داعش را پس گیرد و بدین ترتیب شهرهای سوریه را آزاد کند.

کنفرانس امنیت

مشاور دبیر شورای امنیت روسیه همچنین در این مصاحبه اعلام کرد که 9 کنفرانس امنیتی در فاصله روز های 24 تا 26 آوریل در شهر سوچی برگزار خواهد شد.

«وندیکتوف» تاکید کرد که یکی از موضوعات مهم که در این کنفرانس ها مورد بحث و بررسی قرار می گیرد، موضوع تروریسم بین المللی است.

وی در ادامه یاد آور شد: «هدف اصلی جامعه بین المللی، جلوگیری از ایجاد دوباره گروهای ترورسیتی مشابه داعش است.»

در کنفرانس یاد شده، مقامات برجسته و امنیتی کشورهای مختلف گرد هم می آیند تا پیرامون موضوعات مختلف امنتی تبادل نظر کنند.115/111

مترجم: محمد استادولی

بیشتر بخوانید:

روسیه: ناتو برای جنگ هسته ای آماده می شود

اذعان ناتو به ناتوانی این سازمان برای مقابله با روسیه/تحلیل