ایران پرس- اهمیت چین در آمریکای لاتین غیر قابل انکار است و امروزه هیچ کشوری نمی تواند اهمیت مذاکره درباره موضوعات مختلف با این کشور بزرگ آسیایی را رد کند.

با این حال، این امر منجر به پیدایش نگرانی جدید می شود: آیا منطقه آمریکای لاتین به طور کامل برای مذاکره با نمایندگان چینی آماده شده است؟

به گزارش خبرگزاری روسی اسپوتنیک، "گوستاوو خیرادو" اقتصاددان و تحلیلگر بین المللی، هدف منطقه آمریکای لاتین در زمینه گفت و گو با نمایندگان چینی را "ارتقای توسعه توانایی های بازیگران دولتی و خصوصی در رابطه با جمهوری خلق چین" مطرح کرده است.

در این راستا، خیرادو خاطرنشان کرد: "روابط بین چین و آرژانتین چشم گیر و قابل ملاحظه است و این دو کشور از همکاری استراتژیک جامعی برخوردار هستند."

این تحلیلگر بین المللی تصریح کرد: "چین و آمریکای لاتین نه تنها مسائل تجاری و سرمایه گذاری، بلکه «مسائل مربوط به مبادلات تکنولوژیک و فناوری، دفاع، امنیت، رویکردها و موقعیت در برابر سازمان های چند جانبه و تبادل فرهنگی» را مورد بررسی قرار می دهند."

گوستاوو خیرادو درباره چالشی که آرژانتین و سایر کشورهای منطقه آمریکای لاتین می بایست با آن روبرو شوند، هشدار داد و گفت: "این چالش دربرگیرنده فقدان منابع انسانی آموزش دیده برای مقابله با برنامه های دو جانبه به بهترین نحو ممکن است."

براساس اظهارات خیرادو، ضروری است که مذاکره کنندگان آمریکای لاتین و چین بتوانند منطق خود را درباره نزدیکی فرهنگ این منطقه به چین مطرح نمایند، که این امر بسیار کارآمد در روابط بین چین و آمریکای لاتین خواهد بود.

این در حالی است که چندین نشست در زمینه چنین رویکردی در بوئنوس آیرس، پایتخت آرژانتین برگزار شد. 

به این ترتیب، درک استراتژی چینی در مذاکره با آمریکای لاتین نیز یکی از کلید های اساسی است:

خیرادو در این زمینه خاطر نشان کرد: "چین دو رویکرد سیاسی و اقتصادی متفاوتی در اختیار دارد، در حالی که انجمن جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب موسوم به "سلاک" (Celac) در زمینه اقتصاد، یک سیستم دوجانبه با "یک رابطه خاص" با هر اقتصادی را ترجیح می دهد."

به علاوه، خیرادو افزود: "چین، کشورهای منطقه ی آمریکای لاتین را به عنوان شرکای دراز مدت، قابل اعتماد و تامین کنندگان ضروری برای توسعه خود می بیند."

این تحلیلگر بین المللی همچنین در ادامه اظهارات خود گفت: "جامعه چینی حضور و نفوذ فرهنگی خود را در کشورهای آمریکای لاتین افزایش داده است."

از سوی دیگر، براساس گزارش کمیسیون اقتصادی کشورهای آمریکای لاتین و حوزه کارائیب (سپال)، چین میلیون ها دلار بین سال های 2005 و 2016 در منطقه آمریکای لاتین سرمایه گذاری کرده است.

با این حال، مزیت همکاری اقتصادی بین چین و آمریکای لاتین واضح است. 

کشورهای آمریکای لاتین یک بازار بزرگ مصرف کننده هستند، زیرا هنوز برخی از کشورهای این منطقه توسعه نیافته اند.

این در حالی است که همکاری چین با کشورهای آمریکای لاتین بر پایه و اصول حفظ احترام، برابری، توسعه مشترک و منافع متقابل است.

پکن در حال حاضر به بزرگترین شریک تجاری برخی کشورهای آمریکای لاتین از جمله بزریل، شیلی، کوبا و اروگوئه تبدیل شده است.

قدرت چین در منطقه بیشتر در چارچوب جذابیت بازارها و کالاهای آن برای آمریکای لاتین و توانایی آن برای کمک به برخی دولت‌ها نظیر ونزوئلا است.

چین همچنین به‌عنوان کشوری الگو که از فقر به کشوری پیشرفته و صنعتی رسیده است، محسوب می‌شود.

علی رغم فشارهای آمریکا و هشدارهای این کشور به کشورهای دیگر از جمله چین، برای همکاری با ونزوئلا، پکن همچنان به روابط نزدیک خود با کاراکاس ادامه می دهد و حتی آن را هم تقویت کرده است.

گرچه شماری از کشورها تحت فشار آمریکا سطح روابط با ونزوئلا را کاهش داده اند اما چین نه تنها عقب نشینی نکرده بلکه سرمایه گذاری های خود را در این کشور هم افزایش داده است.

در واقع چین از کشورهای برتر سرمایه گذار در ونزوئلا محسوب می شود و از گذشته تا حال روابط خوبی با این کشور داشته است و برای تامین امنیت سرمایه های خود طبیعی است که به این برنامه ادامه خواهد داد و سرمایه گذاری های درازمدت را حفظ خواهد کرد و حاضر به خروج از این کشور نیست.

به این ترتیب، آمریکا به شدت نگران نقش آفرینی چین در ونزوئلا و در کل منطقه آمریکای لاتین است.

زیرا از دیدگاه واشنگتن، چین می کوشد تا علاوه بر ونزوئلا، نفوذ و حضور خود را در دیگر کشورهای آمریکای لاتین تثبیت کند. گفته شده است که آمریکای لاتین از دیرباز حیاط خلوت آمریکا محسوب شده است و هر چقدر چین بتواند در آن نفوذ کند از قدرت و حضور آمریکا در این منطقه کاسته می شود.

مترجم: نگین فلکشاهی

138/116

بیشتر بخوانید:

ال‌موندو: اهداف سفر رئیس جمهوری چین به اسپانیا و آمریکای‌لاتین

هشدار بولتون به کشورهای مانع نفوذ آمریکا درآمریکای لاتین/ تحلیل