ایران پرس: برخی از گروه‌های مدنی در اعتراض به سفر «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا به کره جنوبی در سئول تجمع کردند.

مخالفان سفر رئیس جمهوری آمریکا به کره جنوبی با پارچه نوشته هایی که روی آن شعارهای «دیدار بایدن از کره جنوبی بحران جنگ را تشدید می کند»، «مخالف وارد شدن دولت در جنگ سرد جدید آمریکا هستیم»، «مخالف همکاری نظامی ژاپن-کره جنوبی هستیم» به خیابانها آمدند.

تجمع مردم کره جنوبی در اعتراض به سفر «جو بایدن» به سئول

معترضان تاکید کردند، خط مشی بنیادین دولت کره جنوبی برای تقویت اتحاد نظامی آمریکا و کره جنوبی و ارتقای همکاری نظامی آمریکا - ژاپن - کره جنوبی در کنار راهبرد خصمانه نظامی اوضاع در شبه جزیره کره را بدتر و تنش و رقابت تسلیحاتی در منطقه را بیشتر می کند.

اعتراض ها در کره جنوبی به سفر بایدن به این کشور ناشی از تجربه موجود از نقش تنش زای کاخ سفید در مسائل شبه جزیره کره و اتخاذ سازوکاری های خصمانه برای بی اثر کردن تلاش های دو کره برای کاستن از اختلافات و گسترش همکاری ها برای تقویت ثبات در منطقه است.

با توجه به روی کارآمدن رئیس جمهوری جدید در کره جنوبی و تغییرات احتمالی در راهبردهای دولت جدید این کشور، این نگرانی در بین مردم و گروه های مدنی کره جنوبی وجود دارد که دولت جدید این کشور اسیر سیاست بازی کاخ سفید در نحوه مواجهه با کره شمالی مبتنی برسیاست یکجانبه گرایانه و منافع خاص آمریکا باشد که می تواند تلاش های دولت قبلی سئول در این خصوص را ناکام بگذارد.

این دیدگاه وجود دارد که هدف اصلی بایدن ازسفربه کره جنوبی علاوه بر مسائل  دو جانبه، توافق بر سر افزایش فشارها بر کره شمالی باشد که این مسئله می تواند ناامنی و بی ثباتی در شبه جزیره کره را افزایش دهد.

گروه های مدنی در کره جنوبی انتظار دارند رئیس جمهوری جدید این کشوربرای تهیه نقشه راه جدید  در قبال کره شمالی، بدون توجه به فشارهای آمریکا، صرفا منافع ملی و ضرورت های مربوط به  ثبات منطقه ای را مبنای عادی سازی روابط دو کره و بسترسازی برای همکاری های دو جانبه قرار دهد و از دخالت های دیگر بازیگران در عرصه تصمیم گیری در این زمینه جلوگیری کند.    

درچنین شرایطی سفر رئیس جمهوری آمریکا به کره جنوبی، این احتمال را تقویت کرده است که وی درگفتگوهایش با همتای کره ای خود از وی بخواهد با سیاست کاخ سفید برای افزایش فشار بر کره شمالی همراهی کند که نتیجه آن تشدید شکاف و تنش در روابط دو کره خواهد بود.

این در حالی است که در دوره «مون جائه این» رئیس جمهوری قبلی کره جنوبی تلاش هایی برای کاهش اختلافات با کره شمالی در دستور کار قرار گرفت که به دلیل مانع تراشی های آمریکا به نتیجه مورد انتظار نرسید.

دولت آمریکا هر گونه توافق کره جنوبی را به توافق واشنگتن با پیونگ یانگ درباره اختلافات برسرمسائل هسته ای و موشکی کره شمالی منوط کرده است که این مسئله حاکی ازسلب شدن ابتکار عمل سئول در خصوص گفتگوها با کره شمالی است.      

به خصوص آنکه واشنگتن از دورنخست گفت وگوهای «کیم جونگ اونگ» رهبر کره شمالی و‌ «دونالد ترامپ» رئیس جمهوی وقت آمریکا در سنگاپور در ژوئن 2018 سیاست‌های متناقض و غیر سازنده ای را در قبال پیونگ یانگ در پیش گرفت که موجب شده تا پس از دور دوم مذاکرات بین سران دو کشور در فوریه 2019 در هانوی پایتخت ویتنام، رهبر کره شمالی این گفت وگوها را متوقف کند.

نویسنده: محمدرضا عسگری

117