صدها نفر از مردم شهر بندری 'هامبانتوتا' در جنوب سریلانکا روز جمعه با برگزاری تجمعی به تصمیم دولت برای اجاره این بندر به چین اعتراض کردند.

به گزارش ایرنا، معترضان که تعدادی از آنان را کشاورزان و احزاب مخالف دولت تشکیل می دانند این اقدام دولت را به منزله فروش کشور به چین دانسته و خواستار تجدید نظر در این تصمیم شدند.

'دی کی سوماتی پالا' یکی از معترضان گفت: دولت در صدد واگذاری زمین های کشاورزی به چین است.

سوماتی پالا تاکید کرد که سرمایه گذاری خارجی تنها راه نجات کشور از بدهی های سنگین است.

دولت سریلانکا در نظر دارد بیش از شش هزار هکتار زمین در بخش 'هامبانتوتا' و' مونرگالا' را برای تاسیس مجتمع های صنعتی و بندری به مدت 99 سال به چین اجاره دهد.چین در بندر 'هامبانتوتا' 1.2 میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده است. 

این درحالی که 'رانیل ویکرم سینگ' نخست وزیر سریلانکا اعلام کرده است که زمین های کشاورزان به مجتمع های صنعتی تبدیل نمی شود.

تحلیل گران سیاسی سرمایه گذاری گسترده چین در سریلانکا را بخشی از استرتژی 'رشته مروارید' پکن برای افزایش نفوذ در کشور های اطراف هند می دانند. اگرچه نخست وزیر فعلی سریلانکا پیش از انتخابات در سال 2015 از پروژه بندر 'هامبانتوتا' انتقاد می کرد ولی پس از مدتی خواستار ادامه این طرح از سوی چین شد.

دولت سریلانکا هم اکنون در شهر 'هامبانتوتا' در جنوب این کشور که در سونامی سال 2004 خسارت سنگینی به آن وارد شد در حال اجرای طرحهای توسعه ای بزرگی همچون بندر و فرودگاه بین المللی است.