دو نظامی ارتش میانمار به کشتار دسته جمعی مسلمانان روهینگیا، دفن گروهی، پاک کردن آثار جرم در روستاهای محل سکونت آنها و تجاوز جنسی اعتراف کردند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «میون وین تون» یکی از نظامیان ارتش میانمار در فیلمی شهادت می‌دهد که در اوت 2017 (مرداد / شهریور 95) به آنها دستور داده شد به هر کسی که می‌بینند و صدایش را می‌شنوند [از روهینگیا] شلیک کنند.

در فیلم دیگری که جزییات آن را روزنامه «نیویورک تایمز» آمریکا روز سه‌شنبه منتشر کرد، وی اعتراف می‌کند که در قتل عام 30 تن از مسلمانان روهینگیا و نیز دفن دسته جمعی آنان در یک گور جمعی در نزدیکی یک پایگاه نظامی مشارکت داشته است.

«ژائو نینگ تون» نیز از نیروهای دیگر ارتش میانمار است که در فیلمی ضمن اعتراف به ارتکاب انواع جنایت‌ها علیه مسلمانان روهینگیا گفت که وی به همراه دوستانش در ارتش میانمار، فرمان مشابهی را از فرمانده دریافت کردند که دستور داده بود: "هر کسی [از روهینگیایی‌ها] را ‌دیدید چه کودک و چه بزرگسال بکشید."

نینگ تون اذعان کرد: "تقریبا  در 20 روستا که [روهینگیایی‌ها] در آن ساکن بودند، جسدها را نیز در گوردسته جمعی دفن کردیم."

این دو نظامی میانمار برای نخستین بار با اعتراف رسمی و علنی، جنایت‌هایی را که علیه مسلمانان روهینگیا مرتکب شده بودند، با دادستان‌های بین‌المللی در میان گذاشتند.

نظامیان میانماری که ماه اوت 2017 از میانمار فرار کرده بودند، روز دوشنبه (17 شهریور 99) به شهر لاهه هلند منتقل شدند، جایی که دادگاه بین‌المللی کیفری در حال بررسی جنایت‌های گسترده‌ ارتش میانمار علیه اقلیت مسلمان روهینگیا است.

نیویورک تایمز گزارش داد که جنایت‌هایی که این دو نظامی فاش کرده‌اند، شواهدی مبنی بر نقض آشکار و خطرناک حقوق بشر است و آنچه شهادت این دو نفر را متمایز می‌کند، آن است که "این اعتراف توسط مجرمان و نه قربانیان اعلام می‌شود."

اما «فادی العبدالله» سخنگوی دادگاه بین‌المللی کیفری در این باره گفت: "این دو مرد میانماری در بازداشت دادگاه لاهه نیستند."

از 25 اوت 2017 تاکنون در موج جدید حملات سرکوبگرانه و تجاوزکارانه ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در استان راخین، غرب این کشور، بیش از شش هزار نفر کشته و هشت هزار نفر دیگر زخمی شده‌اند. بیش از یک میلیون نفر از مسلمانان روهینگیا نیز مجبور به فرار به بنگلادش شده اند.

استان راخین از سال 2012 صحنه حملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی علیه مسلمانان روهینگیاست.

مسلمانان روهینگیا از حقوق شهروندی در میانمار محروم هستند.

سازمان ملل متحد اعلام کرده است، ارتش میانمار به دنبال «پاکسازی قومی» در این کشور است.

دولت میانمار اقلیت روهینگیا را مهاجران غیر قانونی می‌داند که از بنگلادش به آن کشور رفته‌اند، درحالی که سازمان ملل متحد این گروه را اقلیتی می‌داند که تحت بیشترین آزار و شکنجه در جهان قرار دارند.

کمیته حقیقت یاب مستقل سازمان ملل متحد ارتش میانمار را به ارتکاب کشتارجمعی و تعرض به مسلمانان روهینگیا محکوم کرده است.

بنگلادش و میانمار در 25 ماه نوامبر 2017 توافق نامه‌ای برای بازگشت آوارگان مسلمان روهینگیایی به منازلشان در استان راخین امضاء کردند اما با مانع تراشی حکومت میانمار عملی نشد.

117

بیشتر بخوانید:

تداوم کشتار مسلمانان روهینگیایی در میانمار

استقبال مسلمانان روهینگیا از حکم دیوان بین المللی دادگستری/ تحلیل

رد نسل کشی مسلمانان روهینگیا توسط دولت میانمار / تحلیل