دراین راستا، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن اشاره به اینکه انتخابات پارلمانی اروپا در ژوئن ۲۰۲۴ می تواند به اندازه رقابت های انتخاباتی در آمریکا سرنوشت ساز باشد، گفت: بر این باور است که نگرانی رای دهندگان اروپایی درباره مسائل ناشناخته ممکن است آنها را به سمت حمایت از احزاب راست گرای پوپولیست سوق دهد.
وی از رای دهندگان در این قاره خواست از نیروهای سیاسی که بتوانند تحلیل شفافی از وضعیت ارائه دهند، حمایت کنند.
شرایط در اروپا مطلوب نیست؛ سیاست های سال های اخیر مقامات اتحادیه اروپا به ویژه یکسال اخیر، ورود آنها به جنگ روسیه و اوکراین وحمایت از اوکراین در اتحاد با آمریکا همچنین حمایت از اسرائیل در جنگ غزه، سبب نارضایتی شهروندان اروپایی از شرایط کنونی و اقبال آنها به احزاب راست گرا شده است.
بورل در این زمینه اذعان کرد: "دو جنگ غزه و اوکراین آینده اتحادیه اروپا را تهدید می کند و در رابطه با اوکراین، نگران آن است که این کشور شکست بخورد مگر این که تغییری سریع در روند درگیری ها حاصل شود."
گرفتاری بسیاری از کشورهای اروپایی در بحران اقتصادی
در واقع سیاست های مقامات اروپایی در بُعد داخلی طی ماه های اخیر مشکلات اقتصادی در بسیاری از کشورهای اروپایی را تشدید کرده است. افزایش بهای سوخت ناشی از همراهی اروپا با سیاست های آمریکا که سبب تحریم روسیه و قطع جریان واردات گاز به اروپا شد قیمت بسیاری از خدمات وکالاها را در کشورهای اروپایی افزایش داده و سبب ورشکستگی بسیاری از صنایع در این قاره و افزایش تورم شده است.
تشدید مشکلات اقتصادی در بسیاری از کشورهای این قاره نارضایتی های اجتماعی را دامن زده است. چندی پیش «مرکز ماکرواکونومیک» واقع در لندن در گزارشی اعلام کرد: "اقتصاد آلمان میلیاردها یورو تا پایان سال ۲۰۲۳ از دست داده که دلیل اصلی آن افزایش بیش از اندازه قیمت انرژی در جهان است."
نشریه گاردین در این زمینه نوشت: "به علت بی توجهی دولت های اروپایی و تداوم بحران گرانی ها، مبلغ سرسام آور اجاره مسکن، شماری از خانوارهای شاغل در این قاره وارد گروه بزرگ بی خانمانها و کارتن خواب ها شده اند."
چندی پیش «کریستین لاگارد» رئیس بانک مرکزی اروپا رسما اعلام کرد: "تورم همچنان در اروپا پابرجاست." وی ضمن اذعان به کاهش رشد اقتصادی اروپا گفت: "تورم در اروپا به کندی به هدف پیش بینی شده ما، پیش می رود."
نه تنها فشار اقتصادی اکنون مردم را از مقامات کنونی اتحادیه اروپا عصبانی و ناراحت کرده است، بلکه ادامه سیاست های اروپا و اختصاص بودجه های سنگین به جنگ اوکراین وتامین ادوات جنگی مورد نیاز آنها خشم بسیاری از اروپایی ها را در پی دارد، این یکی از موضوعاتی است که بسیاری از شهروندان اروپایی به سمت احزاب راستگرا که مخالف ادامه جنگ روسیه واوکراین و کمک اروپا هستند، سوق داده است.
«جورجینا رایت» مدیر برنامه اروپایی موسسه مونتنیا در پاریس میگوید: "احیای راست افراطی در اروپا بیش از هر چیز مدیون نارضایتی از احزاب و سیاستمداران سنتی است. برای مثال در آلمان از هر پنج نفر واجد شرایط رای دادن، یک نفر میگوید از دولت ائتلافی این کشور ناراضی است."
مهاجرت، یکی دیگر از معضلات و اختلافات جدی میان کشورهای اروپایی
موضوع مهاجرت یکی دیگر از معضلات و اختلافات جدی میان کشورهای اروپایی است. با جنگ اوکراین موجی از پناهجویان راهی اروپا شده اند همچنین از برخی کشورهای غرب آسیا و آفریقا نیز سیل مهاجرت به اروپا ادامه دارد. این موضوع سبب شده تا پذیرش مهاجران به محل اختلاف میان احزاب و دولت های اروپایی تبدیل شود.
«مانفرد وبر» رهبر حزب «مردم اروپا»، هشدار داده است: "اگر دولتهای اروپایی نتوانند ورود مهاجرتهای غیرقانونی را مدیریت کنند، خطر روی کار آمدن جریانهای راست افراطی در انتخابات آیندۀ پارلمان اروپا جدی خواهد بود."
پارلمان اروپا به عنوان یکی از نهادهایی که در جهت تشکیل اروپای واحد ایجاد شده است، هر پنج سال یک بار شاهد انتخابات است و انتخابات آینده که قرار است ژوئن ۲۰۲۴ برگزار شود انتخاباتی سرنوشت ساز خواهد بود، زیرا در صورت پیروزی نمایندگان احزاب راستگرا حتی ماهیت واحد اتحادیه اروپا در خطر تجزیه قرار می گیرد. زیرا بسیاری از احزاب راستگرا در اروپا خواهان خروج از این اتحادیه و داشتن سیاست های مستقل به ویژه در حوزه سیاسی هستند.
از سوی دیگر آرمان ها و شعارهای اروپای واحد از بین خواهد رفت. آرمان هایی که از نظر مقامات اروپایی در راستای جهانی شدن معنا شده است.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
117