ایران پرس: یک سازمان غیر دولتی مستقر در بریتانیا موسوم به «ایروارز» ادعای وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» درباره شمار تلفات عملیات آن در چارچوب کارزار ضد تروریسم آمریکا را رد کرد.

«ایروارز» که در زمینه انتشار اطلاعات درباره جنگ با گروه تروریستی داعش و دیگر گروه‌های تروریستی در عراق، سوریه و افغانستان و دیگر نقاط فعالیت دارد، گزارش ادعایی پنتاگون درباره میزان تلفات غیرنظامیان را مردود شمرده است.

بنا بر ادعای پنتاگون، 23 غیرنظامی در حملات سال 2020 آمریکا در دیگر کشورها کشته و 10 نفر زخمی شدند.

طبق این گزارش ادعایی، 20 غیرنظامی افغان در حملات آمریکا جان باختند. یک غیر نظامی در سومالی و یک تن دیگر در عراق کشته شدند. پنتاگون به مکان فوت بیست و سومین غیرنظامی اشاره نکرده است.

در مقابل «ایروارز» اعلام کرد، محافظه‌کارترین آماری که این سازمان درباره تلفات حملات آمریکا در سال 2020 می‌تواند ارائه دهد، مرگ 102 غیرنظامی در این حملات است. طبق گزارش ایروارز، دفتر ماموریت سازمان ملل در افغانستان اعلام کرده که در حملات ائتلاف آمریکایی در افغانستان در سال 2020، دستکم 89 نفر کشته و 31 تن زخمی شدند.

پنتاگون از دولت آمریکا برای جبران تلفات غیرنظامیان بودجه‌ای سه میلیون دلاری دریافته کرد،  در حالی که تاکنون هیچ غرامتی پرداخت نکرده است.

ماهیت ضد انسانی اقدامات نظامی واشنگتن

افشای آمار دروغ پنتاگون درباره تلفات غیر نظامیان در عملیات های به اصطلاح ضد تروریستی آمریکا در دیگر کشورها پرده از ماهیت ضد انسانی اقدامات نظامی واشنگتن و بی اعتنایی آن به جان مردم بی گناه که آماج حملات هوایی و پهپادی ارتش آمریکا قرار می گیرند بر می دارد.

این مساله اعتراض های مکرر سازمان های حقوق بشری را موجب شده است.

به عنوان مثال پس از گذشت دو سال از عملیات هوایی ائتلاف بین المللی ضد داعش به رهبری آمریکا، سازمان عفو بین الملل در اکتبر 2016  اعلام کرد: این ائتلاف آمریکایی اقدامات احتیاطی لازم را برای جلوگیری از وارد آمدن تلفات به غیرنظامیان در سوریه انجام نداده و هم چنین تاثیر عملیات خود را بر غیرنظامیان ناچیز شمرده است.

به گفته این سازمان حقوق بشری، از سپتامبر 2014 تا آن هنگام حدود 300 غیرنظامی در حملات این ائتلاف در سوریه کشته شدند.

البته پس از آن نیز در حملات هوایی ائتلاف ضد داعش شمار بسیار زیادی از مردم سوریه قربانی شدند. در کشور عراق نیز وضعیت مشابهی طی حملات هوایی این ائتلاف رخ داد و عراقی های زیادی قربانی حملات آمریکایی ها شدند.

مدارک و شواهد نشان می دهد در این حملات هوایی، نیروهای ائتلاف ضد داعش در اتخاذ تدابیر احتیاطی لازم برای به حداقل رساندن آسیب به غیرنظامیان کوتاهی کرده و برخی از این حملات نیز نامتناسب و بیش از حد شدید  یا حملاتی بی هدف بودند.

اکنون نیز که آمریکا هم چنان به بهانه مبارزه با تروریسم در کشورهای مختلف اقدام به حملات پهپادی و هوایی می کند، وضعیت مشابهی وجود دارد. به همین دلیل نهادهای حقوق بشری از جمله عفو بین‌الملل بارها اعلام کرده اند که پنتاگون در رابطه با آمار جان‌باختگان طی حملات هوایی خود در کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان و عراق و سومالی و یمن دروغ می‌گوید.

آمریکایی ها بارها با بی اعتنایی به مساله تلفات غیر نظامیان پرداخته و آن را به مثابه «خسارات جنبی یا حاشیه ای» Collateral damage  قلمداد می کنند.

در واقع شواهد مختلف حاکی از آن است که آمریکایی ها در حملات هوایی و پهپادی خود اساسا توجهی به جان غیر نظامیان و تلاش برای به حداقل رساندن تلفات آنان ندارند.

ضمن اینکه پنتاگون در گزارش های سالانه خود در این زمینه همواره شمار تلفات انسانی را بسیار کمتر از شمار واقعی آن اعلام کرده است، تا بدین ترتیب انتقادات کمتری متوجه عملکرد ضد انسانی آن علیه مردم کشورهای هدف شود.

از سوی دیگر صداقت آمریکا در مبارزه با تروریسم از جمله مقابله با گروه تروریستی داعش کاملا زیر سئوال است.

«موید العلی» کارشناس امنیتی برجسته عراقی می گوید: "ارتش آمریکا با پهپادهای شناسایی و ارائه اطلاعات، از بقایای گروه تروریستی داعش در عراق حمایت می کند."

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117