ایران پرس: با کشف گورهای جمعی در نزدیکی پایگاه نظامیان فرانسوی در مالی، ابعاد این جنایت روز به روز آشکار تر می شود.

شمار زیادی از شهروندان مالی با برگزاری تظاهرات از فرانسه خواستند درباره ماجرای گور‌های جمعی که در یکی از پایگاه‌های فرانسوی در شهر گوسی توضیح دهد.

تظاهرکنندگان پلاکارد‌هایی با خود حمل می‌کردند که روی آن‌ها عبارت ”ماکرون قصاب گوسی“ نوشته شده بود.

 

چندی پیش ستاد ارتش مالی اعلام کرد که جسدهایی را در یک گور جمعی در نزدیکی پایگاه سابق نیروهای فرانسه در شمال مالی پیدا کرده است. با کشف این گورها، نظامیان مالیایی، نیروهای فرانسوی را به قتل عام غیرنظامیان متهم کردند. دادستان نظامی مالی نیز از تحقیقات درباره این گور جمعی خبر داده است.

این درحالی است که اوایل آوریل نیز دیده بان حقوق بشر، ارتش مالی و سربازان خارجی مستقر در این کشور را به کشتار حدود 300 تن از غیرنظامیان، متهم کرد.

در اتهامی دیگر، دستگاه قضایی مالی« ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه را نیز احضار کرد.« لودریان» بابت چندین «تخلف» به ویژه در چارچوب تحقیق در مورد «ضربه به اموال عمومی» احضار شده است.

فرانسه طی سال های اخیر در بسیاری از کشورهای آفریقا به ویژه کشورهای ساحل به بهانه مبارزه با تروریسم و کمک به برقراری امنیت حضوری فعال داشته است .نیروهای نظامی فرانسه در مالی،چاد و دیگر کشورهای آفریقا پراکنده هستند اما بیش از آنکه این نیروها در راستای اهداف ادعا شده،گام بردارند در راستای اهداف اقتصادی  و سیاسی فرانسه عمل کرده اند.

در واقع فرانسه که طی سده های گذشته جنایات بسیاری را در الجزایر ،رواندا و برخی دیگر از کشورهای آفریقایی صورت داده است ، طی دهه های اخیر روش خود را تغییر داده و چهره جدیدی از استعمار را در آفریقا به نمایش گذاشته است. در واقع مقامات فرانسوی ادعا می کنند که یاری گر مردم آفریقا هستند درحالی که جنایات، کشتارها و تاراج منابع، از ستم فرانسویان بر شهروندان این کشورها حکایت دارد.

در واقع کمک به بی ثباتی سیاسی، حمایت از کودتای نظامی و شورش های مسلحانه ای که در کشورهای نیجر، گینه، لیبی، مالی، بورکینافاسو و ... رخ داده نمونه ایی دیگر از دخالت های فرانسه و متحدانش در کشورهای آفریقایی به ویژه کشورهای ساحل است. زیرا کشورهای ساحل نقش مهمی در ژئوپلتیک قاره آفریقا دارند و اکثرا به لحاظ موقعیت ، منابع و دسترسی مورد توجه فرانسه و متحدانش هستند.

در این راستا، صدها تن از شهروندان چاد نیز روز گذشته در اعتراض به حضور فرانسه در کشورشان تظاهرات کردند.

معترضان درانجامنا شعارهایی از قبیل «فرانسه، برو بیرون!» و «نه به استعمار» سر داده و چندین پمپ بنزین متعلق به شرکت نفتی توتال را که نماد فرانسه است، تخریب کردند.

«مرکز مطالعات استراتژیک آفریقا» در گزارشی اعلام کرد: به دنبال مداخلات خارجی در آفریقا، 70  درصد بر میزان رویدادهای خشونت آمیز مرتبط با گروههای تروریستی در کشوهای ساحل آفریقا افزوده شده که باعث ثبت رکورد جدیدی از خشونت افراطی در آفریقا در سال 2021 شده است.

اگرچه فرانسه اعلام کرده است که نیروهایش را از مالی خارج خواهد کرد اما مقامات فرانسوی اذعان کرده اند که آفریقا را ترک نمی کنند . به نظر می رسد فرانسه و متحدانش با وجود همه جنایاتی که مرتکب شده اند و به رغم همه خواست شهروندان آفریقا حاضر نیستند از منافع خود در این قاره چشم پوشی کنند.

آتوسا دینیاریان