تحقیقات «لی فانگ» خبرنگار نشریه آنلاین اینترسپت که با استفاده از اسناد داخلی توییتر انجام شده است، نشان می دهد توییتر با پنتاگون برای تقویت تبلیغات رسانه ای درباره فعالیت های ارتش آمریکا در غرب آسیا همکاری کرده و با وجود وعدههایی که برای متوقف کردن کمپین های نفوذ دولتی داده، اجازه داده است حسابهای جعلی، روایت هایی در جهت حمایت از آمریکا منتشر کنند.
«ایلان ماسک» مالک جدید توئیتر با ریتوئیت این گزارش صحت این اطلاعات را تائید کرده است. این افشاگری، جدیدترین مورد از مجموعه گزارش های منتشر شده از اسناد داخلی توییتر است که توسط ایلان ماسک در اختیار خبرنگاران و نشریات متعدد قرار گرفته است.
استفاده ابرازی دولت آمریکا از شبکه های اجتماعی برای پیشبرد اهداف خود در سطح جهانی
افشای همکاری نزدیک توئیتر با پنتاگون در راستای تقویت کارزار تبلیغاتی پنتاگون در غرب آسیا از جمله ایران نشان دهنده ماهیت واقعی این گونه شبکه های اجتماعی از یک سو و استفاده ابرازی دولت آمریکا از جمله وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) از آنها برای پیشبرد سیاست ها و اهداف خود در سطح جهانی است.
البته استفاده نهادهای دولتی آمریکایی از شبکه های اجتماعی مختلف برای اهداف مختلف مانند جاسوسی، کسب اطلاعات در باره به اصطلاح فعالیت های تروریستی و رصد افراد مشکوک و اهداف تبلیغاتی سابقه دیرینه ای دارد.
از جمله پنتاگون ادعا میکند هدف از تحت نظر گرفتن کاربران شبکههای اجتماعی، شناسایی نحوه عضوگیری و همکاری گروههای مجرم در این فضا است.
در این راستا، پنتاگون درصدد دستیابی به رایانه و نرمافزاری است که بتواند با تشخیص نحوه تعامل و ارتباطات افراد در فضای اینترنت، وقوع تروریسم سایبری را مورد پیشبینی قرار دهد.
محققان «آژانس پروژههای تحقیقاتی دفاعی پیشرفته» (شاخه پژوهشی پنتاگون) به دنبال ساخت ابزاری هستند که وب سایتهای شبکههای اجتماعی مانند «فیسبوک» و «توئیتر» را به خوبی مورد جستجو قرار داده و تحرکات گروهی اجتماعات آنلاین را مورد بررسی و تحلیل قرار دهند.
با این حال آخرین افشاگری در این زمینه از اهمیت خاصی به ویژه برای کشورهای غرب آسیا برخوردار است. این افشاگری نشان می دهد که توییتر که اکنون در مالکیت ایلان ماسک میلیارد معروف قرار دارد، مخفیانه فهرست سفید ویژه ای از حساب هایی که توسط فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) اداره می شوند، ایجاد کرد و اجازه داد این حساب ها از شناسایی شدن به عنوان هرزنامه و حساب جعلی، مستثنی شوند و امکان مشاهده بیشتر آنها در این پلتفرم را فراهم کرد.
پس از اینکه مقامات ارتش آمریکا از توییتر خواستند امکان مشاهده بیشتر 52 حساب عرب زبان برای نشر گسترده پیام های خاص را فراهم کند، توییتر بی سر و صدا این قابلیت را در سال 2017 معرفی کرد.
حساب های اولویت دار سنتکام، اطلاعاتی در حمایت از روایت های ارتش آمریکا از جمله انتقاد از ایران، حمایت از جنگ مورد حمایت آمریکا و عربستان در یمن و ادعاهایی درباره دقت فوق العاده حملات پهپادی آمریکا منتشر کردند.
سنتکام متعاقبا در مواردی با استفاده از تصاویر پروفایل و بیوهای جعلی برای نشان دادن این که حسابهای کاربری مذکور توسط افراد عادی در غرب آسیا اداره میشوند، مالکیت خود بر این حساب ها را پنهان کرد.
فانگ در توئیتی نوشت: "بسیاری از ایمیل هایی که در طول سال 2020 ارسال شدند، نشان میدهند مدیران ارشد توییتر بهخوبی از شبکه وسیع حسابهای جعلی و تبلیغات پنهانی وزارت دفاع آمریکا مطلع بودند و این حسابها را معلق نکردند."
این افشاگری در عین حال نشان می دهدکه پنتاگون نه فقط با حضور نظامی خود در غرب آسیا موجب بی ثباتی و ناامنی در این منطقه شده است، بلکه از دیگر روش ها وابزارها از جمله فضای سایبری نیز برای فضا سازی علیه برخی کشورها در این منطقه استفاده کرده و جنگی ترکیبی را به ویژه علیه ایران هدایت می کند.
نویسنده: سيدرضا ميرطاهر
117