جمهوری اسلامی ایران حدود سه هزار کیلومتر مرز دریایی دارد؛ به همین دلیل برای حفظ امنیت دریایی منطقه اهمیت ویژه ای قائل است. امنیت خلیج فارس ایجاب می کند ناوگان دریایی جمهوری اسلامی ایران از آمادگی دفاعی و بازدارندگی در بالا ترین سطح برخوردار باشد.
در این راستا، در نمایشگاه دائمی توانمندیهای راهبردی نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که روز یکشنبه در تهران افتتاح شد، از دستاوردهای نظامی ایران دراین حوزه نیز رونمایی شد.
موشک «ذوالفقار بصیر» که برای نخستین بار در این نمایشگاه به نمایش درآمده است، با بُرد 700 کیلومتر قابلیت هدف قرار دادن اهداف در دریا را دارد.
پیش از این، بُرد موشکهای بالستیک دریایی ایران با موشک خلیج فارس و هرمز تا 300 کیلومتر اعلام شده بود که اکنون با نمایش این نسخه از موشک ذوالفقار با نام «ذوالفقار بصیر» به 700 کیلومتر افزایش یافته است.
در نمایشگاه دائمی دستاوردها و توانمندیهای راهبردی و پارک ملی هوافضای نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مجموعه ای از دستاوردها و توانمندیهای راهبردی این نیرو در حوزههای موشکی، پهپادی، ماهواره ای و پدافند سامانههای کشف و شناسایی و جنگ الکترونیک و نیز دستاوردهای مراکز پژوهشی و تحقیقاتی به نمایش درآمده است.
سردار سرلشکر «حسین سلامی» فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حاشیه آئین افتتاح این نمایشگاه، با بیان این که جمهوری اسلامی هیچگاه در تولید قدرت متوقف نمیشود، تصریح کرد: بخش عمدهای از این پیشرفتهای شگفتانگیز در دوره تحریم حاصل شده که بیانگر این واقعیت است که ایران توانسته از تحریمها فرصت پیشرفت شتابدار در حوزههای دفاعی بسازد.
دریادار «علیرضا تنگسیری» فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در همین زمینه با اشاره به اینکه پیش از انقلاب اسلامی بُرد موشکها برای شناورهای وارداتی به 45 کیلومتر محدود میشد، اظهار کرد: امروز به همت جوانان توانمند سپاه پاسداران و وزارت دفاع ایران، موشکهای کروز ساخت داخل اهداف خود را با دقت در فاصله 700 تا هزار کیلومتری مورد اصابت قرار میدهند.
نیروی راهبردی دریایی ارتش وسپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشراف کامل بر تنگه هرمز و خلیج فارس، نقش مهمی در معادلات «دریا پایه» در محدوده آبهای بین المللی و آبهای منطقهای و سرزمینی دارد.
تقویت توان نظامی نیروی دریایی با مجهز شدن این نیرو به انواع تجهیزات دریایی از جمله موشک های پیشرفته، ضرورتی است که میزان پایداری امنیت را در منطقه راهبردی خلیج فارس افزایش خواهد داد.
نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» درتحلیلی از توان نظامی و قدرت بازدارندگی ایران در حوزه های مختلف می نویسد: "قابلیت های نظامی واقعیتی است که ایران آن را پنهان نمی کند."
نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی، امروز مجهز به ناوهای جنگی تندرو، قایق های موشک انداز و زیردریایی های پیشرفته نظیر زیر دریایی غدیر است. نیروی دریایی سپاه پاسداران نیز با در اختیار داشتن صدها فروند قایق تندرو مجهز به موشک های پیشرفته در چارچوب الزامات دفاعی گامهای بلندی برداشته واز قابلیت های نبرد دریایی درشرایط سخت برخوردار است.
ایران در حوزه موشکی زمین به زمین، پدافند هوایی و رادارها، پهپاد، جنگ الکترونیک و ماهواره در زمره 10 کشور اول جهان قرار دارد.
برپایی نمایشگاه دائمی ایران از توانمندیهای راهبردی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نشانه باور توانمندی های درونی درعرصه های دفاعی است.
نویسنده: جمشید امین زاده
117
بیشتر بخوانید:
افتتاح نمایشگاه توانمندیهای راهبردی نیروی هوافضای سپاه پاسداران