"سرلشکر باقری" در جریان این بازدید که روز دوشنبه انجام شد، همچنین با اشاره به مسایل اخیر در منطقه خاطر نشان کرد: چنانچه دشمن نسبت به منافع ما چشم داشتی یا تجاوز اندکی صورت دهد، جمهوری اسلامی ایران درزمان مناسب پاسخ مناسب را خواهد داد.
وی افزود: این که بعضی اتفاقات در روزهای گذشته افتاد و هنوز پاسخی دریافت نکرده اند، به معنای سکوت یا پذیرش این تجاوز کاری آن ها نیست و در موعد مقرر و لازم پاسخ دشمنان داده خواهد شد.
امیر سرتیپ "امیر حاتمی" وزیر دفاع ایران نیز روز دوشنبه در آئین الحاق شناورهای کلاس "حیدر" به ناوگان شناوری مرزبانی نیروی انتظامی در بندرعباس (جنوب ایران)، با بیان اینکه توقیف نفتکش ایرانی، خلاف موازین بینالمللی است، خاطر نشان کرد: ایران همواره با راهزنی دریایی قاطعانه مبارزه کرده است و یقیناً راهزنی دریایی انگلیس بیپاسخ نخواهد ماند.
جمهوری اسلامی از نظر قدرت دفاعی، امروز در سطح بازدارندگی کامل قرار دارد و علاوه بر توان بازدارندگی از قدرت تهاجمی نیز در صورت لزوم برخوردار است.
بر اساس گزارش منتشر شده توسط موسسه بروکینگز، ایران دارای 15 نوع موشک بالستیک است که بین 200 تا 6000 کیلومتر برد دارند.
دکتر "عبدالرسول دیوسالار" پژوهشگر مسائل استراتژیک، در ارزیابی مولفه های بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران می گوید: شواهد زیادی وجود دارد که نشان میدهد پنتاگون معتقد است اکنون زمان مناسبی برای جنگ با ایران نیست زیرا جنگی پرهزینه و توام با خسارتهای استراتژیک خواهد بود که قادر نیست اهداف سیاسی را تامین کند.
از دیدگاه موسسات مطالعاتی نظامی؛ قدرت موشکهای ساحل به دریا و توان عملیاتی قایقهای تندرو که در حجم بالا و گستره ۲۵۰۰ کیلومتری سواحل خلیج فارس مستقر هستند و زمان عملیاتیسازی اندکی دارند یک چالش تکنولوژیک تمام عیار برای نیروهای متجاوز است.
گزارشی از سوی موسسه رند و کالج جنگ نیروی دریایی آمریکا، قدرت پهپادی ایران را نیز از چالش های اصلی ارتش آمریکا در مقابل ایران معرفی میکند.
اهمیت این ظرفیت ها در قالب دکترین دفاعی ایران برای پیشگیری از وقوع جنگ است.
به اذعان مراکز پژوهشی و مطالعات راهبردی؛ ایران در چارچوب اهداف استراتژیک، قدرت بازدارندگی خود را متناسب با تهدیدها افزایش داده است.
از جمله دستاوردها در این زمینه می توان از ساخت زیردریایی های مجهز به اژدرهای مدرن، موشک های کروز ضدکشتی و موشک های کروز زمین پایه نام برد.
این ظرفیت ها بی تردید در محاسبات و اتخاذ هرگونه تصمیم در باره گزینه های احتمالی نظامی تعیین کننده هستند.
در واقع قدرت پاسخگویی در دفاع موثر و توان وارد کردن ضربه متقابل از سوی ایران از مولفه هایی هستند که محاسبات دشمن را تحت تاثیر خود قرار داده است.
این عوامل سبب شدهاند، محاسبات استراتژیک نشان دهند که ماشین جنگی آمریکا، در صورت آغاز تهاجم علیه ایران متحمل هزینههایی فراتر از آستانه تحملش خواهد شد.
جمهوری اسلامی ایران البته هیچگاه آغازگر جنگ در منطقه و یا خارج از منطقه نبوده است.
اما اگر مورد تهدید و حمله نظامی قرار بگیرد با قدرت و با شدت از امنیت خود دفاع می کند.
اظهارات امیر سرلشکر"سیدعبدالرحیم موسوی" فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران تاکید بر همین نکته است.
سرلشکر موسوی با بیان اینکه جمهوری اسلامی همچنان که بارها اعلام کرده است به دنبال جنگ با هیچ کشوری نیست، تاکید کرد: ایران هرگز آغاز کننده جنگ نیست اما دفاع کردن از خود را بسیار خوب می داند.138/118
نویسنده: جمشید امین زاده
بیشتربخوانید:
سرلشکر باقری: ایران اراده کند علنی با دشمنان برخورد میکند
سرلشکر باقری: اقتدار دفاعی ایران، محصول مکتب امام خمینی (ره) و رهبری ولی فقیه است