ایران پرس- لغو جلسه بین رئیس جمهور آمریکا و رهبر کره‌شمالی، باعث شد تا نفوذ پکن در کره‌شمالی بیش‌تر شود.

به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری ال‌موندو؛ چند روز پیش از آنکه جلسه بین رهبران کره شمالی و آمریکا در سنگاپور لغو شود، رئیس جمهور آمریکا برای بحرانی شدن اوضاع شبه جزیره کره و مناقشات موجود بین این دو کشور، یک مقصر پیدا کرده بود و آن دولت چین بود.

چین؛ بهانه ترامپ برای فرار از مذاکره با کره شمالی

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا پس از دیدار «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی با «شی جین‌پینگ»، رئیس جمهور چین در روزهای 7 و 8 ماه مه در «دالیان» چین، اعلام کرد: پس ازجلسه آمریکا با کره شمالی، این کشور باید فعالیت‌هایی متفاوت از گذشته را پیش گیرد؛ وی همچنین افزود که نمی توانم بگویم که این موضوع (ملاقت رهبران چین و کره شمالی) مرا خوشحال ساخته است.

شکست در مذاکرات بین واشنگتن و پیونگ یانگ، اکنون این تهدید را به دنبال دارد که رقابت بین چین و آمریکا افزایش یابد. موضوعی که مذاکره دو کشور پیرامون عقب نشینی از جنگ اقتصادی را نیز تحت الشعاع قرار می‌دهد. لازم به ذکر است که چین و آمریکا تقریبا متقاعد شده بودند که افزایش تعرفه‌ها و به تبع آن ایجاد یک رقابت توام با جنگ اقتصادی نه تنها به ضرر هر دو کشور درگیر است بلکه متحدان آن‌ها را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ این موضوع تا آنجا اهمیت دارد که «ویلبر راس»، وزیر بازرگانی آمریکا قرار است به زودی به منظور ادامه مذاکرات پیرامون آن سفری کوتاه به چین داشته باشد.

«جی کینگو» تحلیلگر مسائل بین‌الملل از دانشگاه پکن، در مصاحبه با رویترز اعلام کرده است: آمریکا قصد دارد از این مذاکره به عنوان راهی برای مقابله با پکن استفاده کند.

وی همچنین خاطر نشان کرد که در حال حاضر چین و آمریکا در پایین‌ترین حد از سطح روابط قرار دارند.

پس از آنکه جلسه سنگاپور لغو شد، دولت چین اعلام کرد که تلاش خواهد کرد تا مذاکره بین دو کشور بار دیگر برقرار شود.

این در حالی است که روزنامه «گلوبال تایمز» (چاپ چین) در اخبار و مقالاتش تهدیدهایی را که متوجه ترامپ و واشنگتن هستند را منعکس کرد و در مطلبی نوشت این اقدام تنها چهره آن‌ها را منفی‌تر کرد.

تلاش چین برای خروج کره‌شمالی از انزوای جهانی

هم زمان با این رویکرد، روزنامه‌های صبح مرتبط با پکن در مطالب خود نوشتند: چین در ادامه اقدامات دوستانه‌اش، روابطش را با پیونگ یانگ توسعه خواهد داد و همچنین برنامه‌هایی را نیز برای بازگرداندن کره شمالی به جامعه جهانی پیگیری خواهد کرد.

در مصاحبه‌ای هم که پس از دیدار «کیم جونگ اون» و «شی جین پینگ» در چین رقم خورد، رئیس جمهور چین اعلام کرد هدف اصلی کشورش «حمایت» از توسعه اقتصادی کره شمالی است.

پس از این سخنان، در منطقه مرزی مشترک این دو کشور پس از مدت‌ها شاهد گشایش روابط تجاری دو جانبه چین و کره شمالی هستیم. در واقع پکن توانسته است در غیاب دیگر قدرت‌ها، علاوه بر پیگیری مقاصد سیاسی، از بازار پیونگ یانگ هم استفاده کند.

رئیس جمهوری چین و رهبر کره شمالی

همانگونه که کارشناسان نیز بیان کرده‌اند، سفر کیم به پکن در روز 26 مارس، بار دیگر چین را در صحنه درامی که میان دو کره در جریان است، برجسته کرد. این سفر زمانی رخ داد که تقریبا به نظر می‌رسید که با نزدیک شدن پیونگ یانگ به واشنگتن و سئول، چین دیگر نفوذ سنتی‌اش در کره شمالی را از دست داده است.

شوک آمریکا به رئیس جمهوری کره‌جنوبی

این در حالی است که تصمیم آمریکا برای لغو جلسه با کره شمالی، به مثابه یک شوک بزرگ برای «مون جائه این»، رئیس جمهور کره جنوبی بود. ترامپ بدون آنکه به متحدش در شبهه جزیره کره خبر دهد، تصمیمش را رسانه‌ای کرد؛ او با زیر پا گذاشتن تمامی قواعد موجود در روابط بین الملل، کره جنوبی را که اصلی ترین طرف مناقشات است، نادیده گرفت.

خشم «مون جائه این» از اقدام غافلگیر کننده ترامپ 

پس از انتشار پیام ترامپ، رئیس جمهور کره جنوبی جلسه اظطراری تشکیل داد؛ عکسی که دفتر ریاست جمهوری این کشور از جلسه دولت منتشر کرد، خود گویای همه چیز بود. «مون جائه این» با چهره ای عصبانی که احساس دولت کره جنوبی را نسبت به این وضعیت بیان می کرد، صبح زود با دولتش در جلسه ای حساس به گفتگو پرداخت.

«مون جائه این»، متحدش را «گیج کننده» توصیف کرد و آنچه را که رخ داده بود باعث تاسف دانست. او پس از صحبت با مشاوران ارشدش، اعلام کرد که خلع سلاح هسته ای شبه جزیره کره و ایجاد ثبات پایدار، اهدافی تاریخی هستند که نه می توانند کنار گذاشته شوند و نه می شود در رسیدن به آن ها تعلل کرد.

شکاف میان واشنگتن و سئول

بسیاری از کارشناسان هشدار داده اند که اقدام سهل انگارانه و غیر حرفه ای رئیس جمهور آمریکا، روابط سئول با واشنگتن را تهدید و شکافی عمیق را بین آن ها باز می کند.

«رابرت کلی» کارشناس روابط سیاسی اذعان داشت: مون یکی از بهترین پیشنهادات تاریخ را به واشنگتن ارائه داده بود؛ ترامپ به سادگی آن را خراب کرد. این باعث می شود که کره جنوبی و آمریکا از هم فاصله بگیرند.

«آبراهام دنمارک»، یکی دیگر از کارشناسان حوزه بین الملل نیز می گوید که کره جنوبی به احتمال زیاد عصبانی خواهد شد و اتحادش با آمریکا را کم رنگ خواهد کرد.

تاکید سئول بر ادامه همکاری سازنده با پیونگ یانگ

دولت کره جنوبی در ادامه اعلام کرد که به‌‌رغم لغو جلسه مذکور، سئول برای ادامه همکاری‌های سازنده با پیونگ یانگ ثابت قدم است. این رویکرد نشان می دهد که این دولت آمریکا است که ترجیح می‌دهد فشارها از روی کره‌شمالی برداشته نشود.

ده‌ها نفر از مردم کره جنوبی با انتشار خبر لغو جلسه آمریکا با کره‌شمالی، مقابل سفارت آمریکا در سئول، تظاهرات کردند. آن‌ها با در دست داشتن پارچه نوشت‌هایی پیام خود را که همان حفظ صلح بود، به سفیر آمریکا رساندند. 134/120

مترجم: محمد استادولی

بیشتر بخوانید:

آمادگی کره جنوبی برای مقابله با کره شمالی/ واکنش چین و ترکیه به افزایش تنش ها در شبه جزیره کره

ترامپ دوباره کره شمالی را تهدید کرد/ مانند روسای‌جمهور پیشین آمریکا با کره شمالی کنار نمی‌آیم

رایزنی مسئولان چین و کره جنوبی درباره کره شمالی

چین؛ بهانه ترامپ برای فرار از مذاکره با کره شمالی
رئیس جمهوری چین و رهبر کره شمالی
خشم «مون جائه این» از اقدام غافلگیر کننده ترامپ