رئیس کمیته انتخاباتی منطقه کردستان عراق از تعویق انتخابات ریاستی و پارلمانی اقلیم به دلیل عدم معرفی کاندیداهای احزاب سیاسی کُرد خبر داد.

به گزارش ایران پرس، «هندرین محمد» رئیس کمیته انتخاباتی منطقه کردستان عراق امروز(دوشنبه) اعلام کرد که انتخابات ریاستی و پارلمانی که قرار بود در اول نوامبر برگزار شود، برگزار نخواهد شد به دلیل اینکه احزاب سیاسی هنوز کاندیداهای خود را معرفی نکرده‏اند.

وی به رویترز گفته که کمیته انتخاباتی موضوع تعیین موعد جدید انتخابات ریاستی و پارلمانی را به پارلمان کردستان ابلاغ خواهد کرد.

هندرین محمد تاکید کرد که مهلت معرفی نامزدهای احزاب سیاسی منطقه کردستان عراق هفته گذشته به پایان رسید و تا امروز(دوشنبه) تمدید شده بود.

رسانه های کردی پیش تر به نقل از کمیسیون انتخابات اقلیم کردستان عراق خبر داده بودند که در تاریخ اول نوامبر (۱۰ آبان)، در کردستان انتخابات برای تعیین رئیس جدید اقلیم و نیز انتخاب نمایندگان جدید پارلمان اقلیم برگزار خواهد شد.

«مسعود بارزانی» رئیس کنونی اقلیم کردستان در سال ۲۰۰۵ برای نخستین بار به این سمت انتخاب و در سال ۲۰۰۹ نیز بار دیگر با ۷۰ درصد آرا در مسئولیت خود ابقا شد. پس از آن در سال ۲۰۱۳ با وجود مخالفت برخی احزاب و محافل سیاسی، پارلمان این منطقه خودمختار، ریاست وی را برای دو سال دیگر تمدید کرد.

سپس تعطیلی دو ساله پارلمان کردستان عراق، روند برگزاری انتخاباتی مطابق قوانین این اقلیم را با اخلال روبرو کرد و مقدمات برگزاری همه‌پرسی استقلال آن را تحت تاثیر خود قرار داد.

سرانجام با برگزاری نشست اعضای پارلمان در تاریخ 24 شهریور به منظور تصمیم گیری در مورد همه‌پرسی، پارلمان بار دیگر وارد چرخه فعالیت سیاسی جاری اقلیم شد و این نشست با ۶۵ رای مثبت از ۷۳ عضو پارلمان، برگزاری رفراندوم استقلال را تصویب کرد.

برگزاری همه‌پرسی استقلال که دو حزب مخالف یعنی حزب گوران (تغییر) و حزب اتحاد اسلامی نیز در آخرین ساعات آن را تایید و در آن شرکت کردند؛ باردیگر به همبستگی احزاب تشکیل دهنده پارلمان منجر شد.

با این حال رفراندوم استقلال اگرچه از ۹۳ درصد آرای مثبت رای دهندگان در اقلیم و مناطق کردنشین خارج از آن برخوردار است، اما با مخالفت شدید دولت مرکزی عراق و نیز دولت های همسایه ایران و ترکیه و بسیاری از دیگر کشورهای عضو سازمان ملل از جمله ایالات متحده آمریکا روبروست.

علاوه بر فشارهای سیاسی، دولت اقلیم کردستان با تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی دولت مرکزی و همسایگان نیز روبروست تا رفراندوم برگزار شده را فاقد اعتبار و غیر قابل پی‌گیری اعلام کند. روز سه‌شنبه سوم اکتبر نیز بانک مرکزی عراق اعلام کرد که محدودیت های بانکی و مالی از جمله در مورد حواله‌های ارزی را در قبال دولت محلی اقلیم اعمال خواهد کرد.

133/110

بیشتر بخوانید:

تظاهرات در استان دیاله در مخالفت با همه‌پرسی در کردستان عراق/ تعویق جلسه پارلمان کردستان عراق

موافقت پارلمان عراق با بستن تمام گذرگاه‌های مرزی با منطقه کردستان عراق

رئیس پارلمان منطقه کردستان عراق: مسعود بارزانی استعفا دهد

پارلمان عراق به طرح توقف معاملات تجاری با منطقه کردستان رای مثبت داد