در این راستا اتحادیه اروپا اجباری شدن الصاق برچسب بر کالاهای ساخت شهرک های صهیونیست نشین را مدنظر قرار داده است.
در واکنش به این مساله، آمریکا روز چهارشنبه 13 نوامبر درباره تصمیم دستگاه قضایی اروپا برای الصاق برچسب «شهرک های اسرائیلی» بر مواد غذایی تولید شده در شهرک های واقع در اراضی اشغالی 1967 «ابراز نگرانی شدید» و بر حمایت خود از این رژیم تاکید کرد.
«مورگان اورتگاس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد: "از شرایط مربوط به معیارهای برچسب زنی بر محصولات مورد نظر در موارد خاص که به دیوان عالی ارائه شد، یک موضع گیری ضداسرائیلی استنتاج می شود."
بر اساس تصمیم دیوان دادگستری اروپا که روز سه شنبه اعلام شد، بر روی مواد غذایی که در سرزمین های تحت اشغال اسرائیل تولید می شود باید نام آن سرزمین ذکر شود و در صورت لزوم مشخص شود این کالا در یک شهرک صهیونیست نشین تولید شده است. رژیم صهیونیستی، تصمیم دیوان دادگستری اروپا را به شدت محکوم کرد.
این در حالی است که فلسطینی ها خواهان آن هستند که گامی فراتر از این اقدام یعنی ممنوعیت فروش این تولیدات در اروپا برداشته شود. در سال 2015، اتحادیه اروپا قانونی تصویب کرد که بر اساس آن تمامی محصولات تولیدی اراضی اشغالی 1967، (کرانه باختری، غزه، بلندی های جولان) باید دارای برچسب ویژه باشند تا در نتیجه، خریداران از سازنده این محصولات آگاهی پیدا کرده و از خرید آنها خودداری کنند.
به اعتقاد وزارت امور خارجه آمریکا، الصاق این برچسب ها فقط برای تشویق، تسهیل و تبلیغ جنبش بی دی اس (بایکوت، عدم سرمایهگذاری و تحریم اسرائیل) است.
گسترش تحریم ها علیه اسرائیل و کاهش نفوذ رژیم صهیونیستی با توجه به جنایات آن علیه فلسطینی ها، مدیون تلاش های «جنبش بی.دی.اس» است که نام آن برگرفته ازسه واژه Boycott, Divestment Sanctions به معنای "بایکوت، عدم سرمایه گذاری و تحریم" اسرائیل است. این جنبش در سال 2005 فعالیت خود را توسط 171 سازمان غیرانتفاعی فلسطینی آغاز کرد.
«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره این جنبش اظهار داشته که قصد طراحان آن "نابودی اسرائیل" است.
سیاستهای توسعه طلبانه و ادامه شهرکسازی اسرائیل در سرزمین فلسطینیان و واکنش منفی به این اقدامات در شبکههای اجتماعی و نیز کمپینهای مختلف، باعث شده تا احساسات ضد صهیونیستی در جامعه بینالملل و کشورهای اروپایی روند فزایندهای به خود بگیرد. واقعیت غیر قابل کتمان، استقبال مردم و سازمان های مردم نهاد و نیز برخی دولت ها در اروپا برای تحریم رژیم صهیونیستی است. این جنبش حتی راه خود را به آمریکا باز کرده و تاکنون برخی دانشگاه ها و کلیساها، اسرائیل را مورد تحریم قرار داده اند.
به گفته پروفسور «الان دیرشوئیتز» Ellan Dirshowitz استاد حقوق دانشگاه هاروارد: "جنبش جهانی تحریم اسرائیل تهدیدی استراتژیک برای رژیم صهیونیستی در آینده است."
به رغم وجود لابی های صهیونیستی در اروپا، گام مهم اتحادیه اروپا درباره کالاهای ساخت مناطق اشغالی 1967 و اقدامات نهادها و شرکت های کشورهایی مانند ایرلند، پرتغال و بلژیک برای تحریم رژیم صهیونیستی نشان می دهد که موقعیت این رژیم جنایتکار، به رغم حمایت های گسترده واشنگتن در جهان به شدت رو به زوال است.
رژیم صهیونیستی در جنگ شش روزه 1967، کرانه باختری و نوار غزه را اشغال کرد. در حال حاضر در این مناطق بیش از 600 هزار شهرکنشین اسرائیلی در بیش از 200 شهرک ساکن هستند. اکثریت قریب به اتفاق کشورها، شهرک سازی های اسرائیل در اراضی اشغالی 1967 را غیرقانونی میدانند.
به رغم محکومیت های جهانی، آمریکا به عنوان حامی بی قید وشرط اسرائیل هیچ اقدامی به منظور فشار به این رژیم برای ممانعت از ادامه ساخت شهرک ها صورت نمی دهد.
به گفته پروفسور «هاینس گرتنر» Heinz Gratener استاد دانشگاه وین: "دولت ترامپ کاملا در کنار اسرائیل قرار دارد."
اکنون نیز دولت ترامپ با انتقاد از اقدام اتحادیه اروپا در لزوم بر چسب زدن بر کالاهای ساخت شهرک های صهیونیست نشین، بار دیگر رویکرد کاملا جانبدارانه خود از رژیم صهیونیستی را به نمایش گذاشته است.
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
139/116
بیشتر بخوانید:
مخالفت مجلس نمایندگان آمریکا با جنبش جهانی تحریم اسرائیل
تلاش رژیم صهیونیستی برای شکست دستاوردهای جنبش بی دی اس
تلاش رژیم اسرائیل برای مقابله با جنبش بینالمللی تحریم این رژیم
ناتوانی رژیم صهیونیستی در مقابله با جنبش جهانی تحریم این رژیم
برگزاری پنجمین کنفرانس جنبش جهانی تحریم اسرائیل (BDS)