سازمان دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی از سیاست‌های دولت استرالیا درباره نگهداری از پناهجویان در این کشور،انتقاد کرد.

طبق اعلام این سازمان، اساسی‌ترین اصول حقوق بشر در مراکز نگهداری پناهجویان در جزایر مانوس Manus و نائورو Nauru در استرالیا نقض می شود.بر اساس این گزارش، در این دو جزیره مواردی از بروز خشونت، تهدید، آزار و اذیت علیه پناهجویان گزارش شده است.

دیده‌بان حقوق بشر در این گزارش آورده است حتی پناهجویانی که نیازمند دریافت خدمات پزشکی هستند و جان آنان در خطر است با تاخیر در دریافت خدمات مواجه هستند یا درخواست آنان رد می‌شود.

دیده‌بان حقوق بشر همچنین با ابراز تاسف از این که تنها به 25 نفر از 900 پناهجویی که در جزیره مانوس حضور دارند اجازه کار و زندگی در استرالیا داده شده است، اعلام کرد بسیاری از پناهجویان در استرالیا از بیماری‌های روحی و افسردگی رنج می برند به طوری که برخی اقدام به خودکشی می کنند.

این برای اولین بارنیست که نهاد های حقوق بشری بین المللی ازسیاست های دولت استرالیا در برخورد با پناهجویان انتقاد کرده اند.در گذشته هم بارها سیاست دولت استرالیا در قبال پناهجویان از سوی سازمان ملل و گروه‌ها ونهادهای مدافع حقوق بشر به عنوان سیاستی "غیرقانونی و ضدانسانی" محکوم شده است.

در شرایطی گزارشهایی از نقض حقوق بشردراردوگاه های نگهداری پناهجویان توسط دولت استرالیا منتشرشده که طبق قوانین بین المللی هیچ کشوری حق انتقال پناهجویان به سایر کشورها را ندارد.

دولت استرالیا با وجود مخالفت های جهانی همچنان پناهجوبانی که از طریق دریا قصد ورود به خاک این کشور را دارند پس از بازداشت به جزایر دور افتاده از جمله مانوسونائورو منتقل می کند.

مانوس کوچکترین استان کشور پاپوآ گینه‌نو با حدود ٥٠‌هزار نفر جمعیت است که به صورت قبایلی پراکنده در جنگل‌های استوایی زندگی می‌کنند.شرایط بسیاروخیم پناهجویان درمانوس ونائورو درحالی ادامه دارد که متاسفانه نهادهای بین المللی از جمله سازمان ملل و نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر در این زمینه تنها به ابراز نگرانی پرداخته اند.

بی توجهی سازمان ملل وکمیساریای عالی پناهندگان به وضعیت پناهجویانی که با هدف ورود به استرالیا به اجبار به برخی اردوگاه ها در جزایرمانوس ونائورو منتقل شده اند، موجب شگفتی افکارعمومی شده است.درشرایط کنونی دستکم این انتظار ازسازمان ملل و نهادهای حقوق بشری وجود دارد که امکانات مورد نیاز پناهجویان برای زندگی موقت در این اردوگاه ها را ازطریق ارائه کمک های غذایی،دارویی وبهداشتی فراهم آورند.

وضعیت بد اردوگاه های پناهجویان در جزایری که دولت استرالیا آنان را منتقل می کند،موجب بروز نگرانی از وقوع بحران انسانی در این اردوگاه ها شده است که مرگ دهها پناهجو در این اردوگاه ها نشانه های جدی از احتمال وقوع بحران انسانی در این اردوگاه ها است.

دولت کانبرا که سیاست های بسیار سختگیرانه ضد مهاجرتی اتخاذ کرده، مقررات وکنوانسیون های بین المللی درباره حقوق مهاجرین وپناهجویان را بکلی نادیده گرفته است وحتی گزارشهایی فراوان ازبدرفتاری ماموران این کشور وحتی شکنجه پناهجویان منتشر شده است.

استرالیا در شرایطی همواره مشکل پناهجویان را از اساسی ترین تهدیدهای پیش روی این کشوردانسته که درمقایسه با دیگر کشورها فقط سه درصد از پناهجویان جهان را پذیرفته است.113/111