کمیسر حقوق بشر سازمان ملل در سخنانی در شهر سیدنی از دولت استرلیا خواست در سیاست های سرکوبگرانه خود در قبال مهاجران و بازداشت و اذیت و آزار آنها تجدید نظر کند.
«میشل باچله» Michelle Bachelet با بیان اینکه زمان آن رسیده تا استرالیا درباره سیاست های مهاجرستیزانه خود بازنگری داشته باشد، گفت: کانبرا باید به بازداشت اجباری پناهجویان پایان دهد.
وی افزود: وضعیت غیرانسانی مهاجران در بازداشتگاههای استرالیا آنگونه نامناسب است که تاکنون تعداد زیادی از پناهجویان در این مراکز اقدام به خودکشی کرده اند.
برنامه های دولت استرالیا در قبال مهاجران غیر قانونی آنچنان بی رحمانه و ضد انسانی بوده است که بارها تظاهرات هزاران نفری در محکومیت این نوع برخوردهای دولت این کشور در شهرهای مختلف از جمله در سیدنی برگزار شده است.
انتقاد کمیسر حقوق بشر سازمان ملل از سیاست ها و برنامه های سختگیرانه دولت استرالیا علیه مهاجران نشان می دهد نگرانی ها دراین باره تنها به نهادهای حقوق بشری در داخل این کشور محدود نمی شود و سازمان ملل متحد نیز درباره تداوم این برنامه ها از سوی دولت کانبرا بشدت نگران است.
درحال حاضر دولت استرالیا بیش از دو هزار مهاجر غیرقانونی در دو بازداشتگاهی در دو جزیره «مانوس» در پاپوآ گینه نو و نائورو Nauru در شرایطی بدی نگهداری می کند که بارها نهادهای بین المللی حقوق بشری درباره شرایط نامناسب بهداشتی این دو بازداشتگاه و احتمال بروز فاجعه انسانی هشدار داده اند که متاسفانه دولت کانبرا به این هشدارهای بین المللی و اعتراض های داخلی درباره تغییر سیاست خود در مواجهه با مهاجران غیر قانونی بی توجهی کرده است.
«الیسون بتیسون» کارشناس مسائل بین الملل می گوید: "سیاست های دولت استرالیا در تقابل با قوانین بین المللی و ارزش های پذیرفته شده انسانی است. استرالیا به عنوان یکی از امضا کنندگان کنوانسیون پناهجویان متعهد به اسکان آنان است و عدم پاسخگویی دولت این کشور به نقض فاحش و آشکار حقوق مهاجرین، غیر قانونی و شرم آور است."
با توجه به حضور میشل باچله کمیسر حقوق بشر سازمان ملل در استرالیا انتظار می رود، وی ضمن تهیه و ارائه گزارشی دقیق از وضعیت بغرنج و نگران کننده پناهجویان به شورای حقوق بشر سازمان ملل، زمینه ای را فراهم کند که این سازمان با استفاده از ظرفیت ها و ابزارهای در اختیار، دولت کانبرا را به توقف سیاست های ضد انسانی و خشن خود ضد پناهجویان وادار کند.
این دیدگاه وجود دارد که سیاست رقابت گونه برخی کشورهای غربی در اتخاذ برنامه های سختگیرانه ضد پناهجویان موجب شده تا کشورهایی همانند استرالیا نیز وارد این رقابت شوند که گویی هر کشوری بتواند سختگیری های بیشتری را ضد پناهجویان اعمال کند در این رقابت پیروز است.
این در حالی است که رقابت برخی کشورهای غربی و غیر غربی در برخوردهای خشن و بی رحمانه ضد پناهجویان که خلاف ارزش های انسانی است ادعای آنان در پایبندی به حقوق بشر را بشدت زیر سوال برده است.
نویسنده: محمدرضا عسگری
116
بیشتر بخوانید:
واکنش حامیان مهاجران بهنخست وزیرجدید استرالیا