ایران پرس- کریستین لاگارد، Christine Lagarde رئیس صندوق بین المللی پول از رویکرد نامعقول واشنگتن در قبال ایران و روسیه انتقاد کرد.

لاگارد درنشست پایانی همایش بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ روسیه تصریح کرد؛ سیاست های دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در خصوص ایران و روسیه باید تغییر کند.

این نخستین بار است که رئیس صندوق بین المللی پول به عنوان نهاد مالی مهم بین المللی، زبان به انتقاد از رویکرد غیرمنطقی ترامپ در قبال ایران و روسیه گشوده است.

به نظر می رسد انتقاد لاگارد بیشتر ناظر به سیاست های تحریمی آمریکا علیه روسیه و ایران است.

آمریکا همواره از تحریم به عنوان ابزار اقتصادی برای اعمال فشار به کشورهای مخالف و یا رقیب خود به منظور تغییر سیاست های آنها و یا تبعیت از خواسته های واشنگتن استفاده کرده است؛ همچنان که ترامپ پس از اعلام خروج آمریکا از برجام در 8 مه 2018 تهدید کرد که علاوه بر اعاده همه تحریم های هسته ای قبلی، تحریم های جدیدی نیز علیه ایران اعمال خواهد کرد.

تحریم هایی که به گفته مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا بی سابقه ترین تحریم ها در طول تاریخ خواهند بود. همچنین آمریکا در دوره ترامپ به رغم وعده قبلی وی درباره بهبود روابط با روسیه، نه فقط تحریم های قبلی به دلیل بحران اوکراین را ادامه داده بلکه با تصویب و اجرای قانون کاتسا تحریم های گسترده ای را علیه مسکو به اجرا در آورده که با انتقاد شدید شرکای اروپایی واشنگتن نیز مواجه شده است.

لاگارد تاکید کرد هدف سیاست های آمریکا در خصوص این دو کشور از جمله وضع تحریم ها مشخص نیست و از این رو این سیاست ها باید تغییر کند. به گفته لاگارد، مشخص نیست هدف آمریکا از این تحریم ها اشخاص حقیقی، شرکت ها و یا گروه های اقتصادی است.

رئیس صندوق بین المللی پول به یکی از چهره های بین المللی ضد ترامپ تبدیل شده است

از سوی دیگر، لاگارد پس از روی کار آمدن ترامپ و اعلام و اجرای سیاست های تجاری وی که در تعارض آشکار با رویکرد جهانی سازی تجارت قرار دارد، در مناسبت های مختلف به انتقاد از وی پرداخته است.

از دیدگاه این نهاد مالی بین المللی، اتخاذ سیاست های ضد تجاری نمی تواند موازنه تجاری کشورها را جبران کند و به شدت برای رشد و توسعه اقتصاد جهانی خطرناک است. ترامپ از زمان روی کارآمدنش همواره تجارت آزاد را عامل اصلی نابسامانی اقتصاد آمریکا دانسته و تهدید کرده است که موانعی بر سر راه آن ایجاد می کند؛ در حالی که از دیدگاه سران کشورهای بزرگ جهان به ویژه اقتصادهای نوظهور و کشورهای صادرات محور و نیز صندوق بین المللی پول، اتخاذ سیاست حمایت گرایی و مخالفت با آزادی تجارت، نه فقط آثار مخربی بر اقتصاد جهانی می گذارند، بلکه در توسعه اقتصادی کشورهایی که چنین سیاستی را در پیش گیرند پیامدهای منفی خواهد گذاشت. 

به گفته لاگارد، خروج سرمایه از کشورهای در حال توسعه به دلیل سیاست های پولی سختگیرانه آمریکا و مانع تراشی برخی کشورها در انتقال کالا و خدمات از جمله چالش های نظام اقتصادی جهان است. 

انتقادات لاگارد از آمریکا که در همایش اقتصادی بین المللی سن پترز بورگ ابراز شده و اظهارات مشابه سران دیگر کشورها در انتقاد از رویکرد ترامپ نشان می دهد که مسکو از این همایش به منزله تریبونی برای بیان انتقادات همه جانبه از سیاست های آمریکا در مساله برجام و نیز نحوه برخورد آمریکا با روسیه استفاده کرده است.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

137/110

بیشتر بخوانید:

رئیس صندوق بین المللی پول: سیاست های ترامپ درخصوص ایران و روسیه باید تغییر کند

ادامه اقدامات خصمانه آمریکا علیه ایران و روسیه/ سنا تحریم‌های روسیه را به بسته تحریم‌های ایران اضافه کرد

تاثیر گذاری بر انتخابات روسیه: هدف واقعی تحریم های جدید آمریکا علیه روسیه/تحلیل

لاگارد خطاب به ترامپ: جنگ های تجاری برنده ندارد

سفیر روسیه در تهران: مقابله با ایران و روسیه به نفع ترامپ نیست

رئیس صندوق بین المللی پول به یکی از چهره های بین المللی ضد ترامپ تبدیل شده است