ایران پرس- عادل عبدالمهدی، نخست وزیر دولت پیشبرد امور عراق روز گذشته (11 ژانویه) به منطقه کردستان سفر و با مقامات محلی دیدار و گفت و گو کرد.

عبدالمهدی در اربیل با مسرور بارزانی، رئیس منطقه کردستان و مسعود بارزانی، رئیس حزب دموکرات دیدار و سپس به استان سلیمانیه سفر و با مقامات حزب اتحادیه میهنی کردستان نیز دیدار و گفت و گو کرد. این نخستین سفر عادل عبدالمهدی به منطقه کردستان عراق از زمان تصدی پست نخست وزیری در اکتبر 2018 تاکنون است.

به نظر می رسد سفر عادل عبدالمهدی به منطقه کردستان با دو هدف انجام شده است.

هدف نخست، مربوط به وضعیت سیاسی کنونی عراق است.

عراق از یکم اکتبر 2019 تاکنون شاهد بی‌ثباتی سیاسی و ناامنی‌های گسترده است. این وضعیت به استعفا عادل عبدالمهدی در 29 دسامبر 2019 منجر شد.

در این تحولات، کردها از همه رخدادها به دور مانده و تلاش کردند بیش از همه منافع فرقه‌ای خود را پیگیری کنند. در یک سالی که عبدالمهدی نخست وزیر عراق بود روابط بغداد و اربیل شاهد تنش چندانی نبود و طرفین در جهت حل اختلاف‌ها حرکت کردند.

مقامات منطقه کردستان در اوج بحران سیاسی عراق از عادل عبدالمهدی حمایت کردند. دولت محلی اربیل ضمن مخالفت با استعفا عبدالمهدی از نخست وزیری عراق، اکنون نیز ابقای وی را در این پست خواستار هستند.

با ناکامی گروه‌های سیاسی در معرفی نخست وزیر جدید، گزینه ابقای عبدالمهدی برای مدت یک سال در پست نخست وزیری عراق مطرح شد که کردها نیز از این گزینه حمایت می کنند.

در همین راستا، یکی از مقامات کُرد به پایگاه خبری «بغداد الیوم» گفت رهبران منطقه کردستان به اطلاع عبدالمهدی رساندند که از رای اعتماد مجدد به وی در پارلمان حمایت می‌کنند و عبدالمهدی نیز برای گفت و گو در این خصوص به اربیل سفر کرده است.

به نظر می رسد یکی دیگر از اهداف سفر نخست وزیر پیشبرد امور عراق به منطقه کردستان، گفت و گو درباره مصوبه پارلمان این کشور برای خروج نظامیان آمریکایی از عراق است.

دولت تروریستی آمریکا بامداد سوم ژانویه سردار سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ابومهدی المهندس، نایب رئیس حشد الشعبی و 8 نفر دیگر از همراهان شان را ترور کردند.

پس از این جنایت، مردم عراق در مراسم تشییع پیکر سرداران مقاومت، بر لزوم اخراج نظامیان آمریکایی از عراق تاکید کردند.

پارلمان عراق نیز پنجم ژانویه در جلسه ای اضطراری با اکثریت آراء طرح اخراج نظامیان آمریکایی را تصویب کرد. گروه‌های کردی از جمله مخالفان این طرح بوده که در هنگام رأی گیری نیز در پارلمان حاضر نشدند.

با توجه به اینکه اخراج نظامیان آمریکایی به یک مطالبه عمومی در عراق تبدیل شده و عبدالمهدی نیز درصدد اجرایی کردن مصوبه پارلمان است، گفت و گو در این خصوص یکی دیگر از اهداف سفر وی به منطقه کردستان است چرا که از 14 پایگاه نظامی آمریکا در عراق 5 پایگاه در منطقه کردستان این کشور قرار دارد.

نویسنده:  سید رضی عمادی

141/118

بیشتر بخوانید:

عبدالمهدی: خروج نیروهای خارجی ازعراق تنها راه حل است

مسرور بارزانی: وضعیت عراق معلول مشکلات چند ساله است