ایران پرس- مدیرکل سازمان منع تسلیحات شیمیایی (OPCW) در پیامی، یاد قربانیان سی و یکمین سالروز حمله شیمیایی رژیم بعث عراق را در سال 1987 به شهر سردشت گرامی داشت و با بازماندگان آن حمله ی هولناک و وحشیانه ابراز همدردی کرد.

به گزارش پایگاه اینترنتی سازمان منع سلاح های شیمیایی، «احمد اوزمجو» دربیانیه ی که به مناسبت گرامیداشت سالروز حمله شیمیایی به سردشت منتشر شد نوشته است: «هر ساله در روز 27 ژوئن گردهم می آییم تا برای زنان و مردانی سوگواری کنیم و یاد و خاطره کسانی را گرامی بداریم که در حمله ی شیمیایی به شهر سردشت در ایران یا جان باختند و یا هنوز هم از پیامدهای این حمله ی هولناک رنج می برند.

نام سردشت همچون حلبچه برای جامعه بین المللی یادآور این مهم است که استفاده از سلاح های شیمیایی، نه در آن هنگام، نه اکنون و نه هیچ زمان دیگری تحمل کردنی نیست.

احمد اوزمجو، مدیرکل سازمان منع تسلیحات شیمیایی (OPCW)

 

از میراث سردشت درس نگرفته اند

همچنانکه لحظاتی را برای یادآوری آن حمله ی هولناک که 31 سال پیش اتفاق افتاد، سکوت می کنیم، می خواهم همدردی سازمان منع سلاح های شیمیایی را با قربانیان این حادثه ی هولناک ابراز کرده و به خانواده های آنان تسلیت بگویم.

تاسف آور است که همگان از میراث سردشت درس نگرفته اند و امروز، همچنان شاهد آن هستیم که از مواد شیمیایی سمی به عنوان سلاح استفاده می شود. دفاع از هنجارهایی که در کنوانسیون منع استفاده از سلاح های شیمیایی مورد تاکید قرار گرفته، هوشیاری مداوم و همیشگی ما را می طلبد.

هر اقدامی که در نقض کنوانسیون اتفاق می افتد و هر گامی که برای تضعیف هنجارهای جهانی ضد سلاح های شیمیایی برداشته می شود باید با شدیدترین لحن ممکن محکوم شود.

کنوانسیون سلاح های شیمیایی

بیست و یک سال است که کنوانسیون سلاح های شیمیایی از طیف گسترده ای از زنان، مردان و کودکان در برابر کاربرد مجموعه ی کاملی از سلاح های کشتار جمعی محافظت کرده است. اگر کاربرد سلاح های شیمیایی بدون هیچ چالش و اعتراضی ادامه پیدا کند، پوشش محافظتی از بین می رود و صلح و امنیت بین المللی تضعیف می شود.

در پاسخ، جامعه بین المللی باید خود را متعهد بداند و دنیا را از شر سلاحی هولناک که درد و رنجی گسترده و همه گیررقم می زند، خلاص کند. مردم سردشت هم نباید به کمتر از این قانع شوند. باید برای دستیابی به آرمان و هدفی مشترک که همانا ایجاد جهانی عاری از سلاح های شیمیایی برای همیشه است همکاری کنیم.  

 

سازمان منع سلاح های شیمیایی به عنوان بازوی اجرایی کنوانسیون منع سلاح های شیمیایی بر تلاش های جهانی برای حذف دائمی این سلاح ها نظارت دارد. کنوانسیون سلاح های شیمیایی از وقتی که در سال 1997 به اجرا گذاشته شد، با دارا بودن 193 کشور عضو موفق ترین پیمان خلع سلاح در زمینه حذف و از بین بردن گونه ی کاملی از سلاح های کشتار جمعی به شمار می آید.

بیش از 96 درصد از ذخایر سلاح های شیمیایی که کشورهای دارنده ی این سلاح ها اعلام کرده اند بر اساس رژیم راستی آزمایی سازمان منع تسلیحات شیمیایی نابود شده است. سازمان منع تسلیحات شیمیایی به علت تلاش های گسترده ای که در جهت نابود کردن این سلاح ها انجام داد در سال 2013 موفق شد جایزه صلح نوبل را از آن خود کند.

مترجم: مرتضی لطفی

بیشتر بخوانید: 

تصاویر: 7 تیر، سالروز فاجعه بمباران شیمیایی سردشت

7 تیر، تراژدی غمگین فاجعه بمباران شیمیایی سردشت/ ویدئو

نماینده ایران: سازمان منع سلاح های شیمیایی نباید مورد استفاده ابزاری قرار گیرد

احمد اوزمجو، مدیرکل سازمان منع تسلیحات شیمیایی (OPCW)
احمد اوزمجو، مدیرکل سازمان منع تسلیحات شیمیایی (OPCW)