همکاری با روسیه در سوریه
رئیس جمهوری امریکا می گوید، از اعتماد به روسیه و ولادیمیر پوتین مطمئن نیست.
اوباما درباره همکاری با روسیه برای حل بحران سوریه گفت: باید امتحان کنیم ببینیم، آیا می توانیم به طور جدی ترک مخاصمه را محقق کنیم که شامل پایان دادن به حملات هوایی و کشتن غیرنظامیان و ویرانی است. وی افزود: شاید روسیه نتواند این کار را انجام دهد یا به این علت که نمی خواهد یا به این علت که نفوذ کافی روی اسد، رئیس جمهوری سوریه ندارد.
اوباما که همچنان دولت اسد را مسئول بحران سوریه می داند، مدعی شد که اگر بتوانیم جلوی بمباران های بی هدف را بگیریم و امکان دسترسی بشردوستانه فراهم شود و به نوعی راه برای آغاز کار دشوار مذاکرات سیاسی در داخل سوریه باز شود، در آن صورت باید این کار را امتحان کنیم، زیرا گزینه دیگر این است که جنگ داخلی برای همیشه ادامه خواهد یافت.
شکل انحرافی از اسلام در اینترنت تبلیغ می شود
اوباما همچنین درباره استراتژی امریکا در برابر رواج تروریسم گفت: لازم است، استراتژی نظامی و استراتژی سنتی ضد تروریسم داشته باشیم و با کشورهای دیگر برای از بین بردن شبکه ها و به دام انداختن افراد پیش از آنکه حملاتی انجام دهند، همکاری کنیم همچنین لازم است، تلاش بهتر و بیشتری برای خشکاندن ایدئولوژیی داشته باشیم که پشت این حملات است.
رئیس جمهوری امریکا از رواج تفکر تروریستی در بستر جامعه غربی سخنی نگفت اما تصریح کرد که هم اکنون این تفکر و ایدئولوژی بیشتر از خاورمیانه بیرون می آید.
اوباما که سعی می کرد با احتیاط از اتهام به مسلمانان سخن بگوید، گفت: درصد بسیار کوچکی از مسلمانان جهان، تفسیر انحرافی از اسلام را ترویج می کنند و این شکل انحرافی از اسلام در اینترنت تبلیغ می شود و حتی کسانی را جذب می کند که لزوما چیزی از اسلام نمی دانند یا به شکل جدی به احکام اسلام عمل نمی کنند.
وی افزود: لازم است ببینیم چگونه این پیام های تبلیغ تنفر روی افراد تاثیر می گذارد تا بتوانیم به موقع پیشگیری کنیم.
ماجرای پرداخت پول نقد به ایران
در این نشست خبری، یکی از خبرنگاران درباره اقدام دولت آمریکا به پرداخت پول نقد به ایران پرسید، که اوباما پاسخ داد: ما این پرداخت ها را در ماه ژانویه اعلام کرده بودیم و این مسئله را مخفی نکردیم.
وی افزود: ایران، پرونده ای را در دیوان بین المللی دنبال می کرد و خواستار پس گرفتن پول خود بود که ما آنها را مسدود کرده بودیم. در نتیجه ی اقدام ایران در دیوان بین المللی، وکلای ما ارزیابی کردند که ما اکنون در مقطع زمانی قرار داریم که خطر حقوقی زیادی متوجه ما است و ممکن است که در نهایت این موضوع، میلیاردها دلار به ضرر ما تمام شود. وکلای ما توصیه و پیشنهاد کردند که ما این موضوع را حل کنیم. پس این پرداخت ها مربوط به این مسئله است.