ایران پرس- از دیدگاه استراتژیک، امنیت ارتباط مستقیم با دانش و تخصص در صنایع دفاعی دارد؛ بنابراین اگر کشوری از این تخصص بی بهره و حتی کم بهره باشد، در عرصه دفاعی دچار وابستگی و آسیب های ناشی از آن خواهد شد.

یکی از عناصر تشکیل دهنده اقتدار دفاعی، حفظ و ارتقای ظرفیت های دفاعی و بازدارندگی نظامی متناسب با سطح و نوع تهدیدها است.

درعین حال یکی از مولفه های مهم از دیدگاه نظام جمهوری اسلامی برای گسترش صنایع دفاعی و قدرت بازدارندگی توجه به اخلاق در عرصه نظامی است.

به همین دلیل در حرکت روبه جلو ایران در عرصه تقویت توان دفاعی، محدودیت‌هایی وجود دارد و از جمله سلاح کشتار جمعی همچون شیمیایی و هسته ای، براساس مبانی اعتقادی و دینی در ایران ممنوع است.

این اصول مبانی اقتدار نظامی جمهوری اسلامی ایران را تشکیل می دهند. اقتداری که به کابوس قدرت های زور گو و بویژه آمریکا بدل شده است.

پیشرفت در صنعت دفاعی در سایه حرکت عظیم علمی ایران

پیشرفت ها در صنعت دفاعی ایران نتیجه ایستادگی در مقابل متجاوزان و حرکت عظیم علمی ایران از سالهای گذشته تاکنون است. در این عرصه پیشرفتهای قابل توجهی بدست آمده است و نتیجه این پیشرفت ها مستحکم تر شدن پایه های اقتدار و امنیت ایران در مقابل تهدیدها بوده است.

نیروهای مسلح ایران امروز در زمینه سخت افزاری و نرم افزاری صنعت دفاعی توانایی فوق العاده ای دارند. نقطه شروع این پیشرفت را می‌توان دوران جنگ تحمیلی و محاصره همه جانبه در آن زمان توسط سایر کشور‌ها دانست. امروز با تکیه بر توانمندی داخلی و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود در فواصل زمانی کوتاه، موشک‌های جدید و مدرنی توسط نیرو‌های مسلح کشور رونمایی می‌شود که با معرفی هرکدام از آن‌ها توانایی جمهوری اسلامی در عرصه دفاعی نمایان‌تر می‌شود.

ایران با استفاده از تجربیات دوران دفاع مقدس  و با بکار گیری تخصص و دانش بومی در صنایع دفاعی توانسته‌ است، طیف‌ متنوعی ازموشک‌های بالستیک با ویژگی‌های متفاوت برای مقابله با انواع تهدیدات را طراحی و تولید کند.

اندیشکده آمریکایی «مؤسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک» در گزارشی از ایران بعنوان کشوری یاد می کند که بزرگ‌ترین و متنوع‌ترین زرادخانه موشک‌های بالستیک و راکت را در اختیار دارد.

 این اندیشکده در بخشی از گزارش خود تصریح می‌کند:

"اگرچه برخی معتقدند تحریم‌های تسلیحاتی توانسته‌اند پیشرفت ایران در حوزه فناوری را متوقف کنند، اما این کشور روش‌هایی را برای بهبود ظرفیت‌های خود به‌رغم وجود تحریم‌ها پیدا کرده است."

این گزارش اذعان می کند: "با وجود تحریم‌های بین‌المللی، قوانین صادراتی، و معاهداتی که دسترسی ایران به موتورهای توربوفن و توربوجت، و سایر اجزای مهم مورد نیاز در تولید وسایل نقلیه هوایی را محدود می‌کنند، مهندسان فنی ایرانی در حوزه پهپادها هم‌چنان به این قطعات ضروری دسترسی دارند."

ایران هیچ گاه قصد تجاوز به مرز‌ها و منافع دیگران را ندارد، اما اگر زمانی نیاز باشد که توان رزمی خود را به معرض نمایش بگذارد تا تهدیدات از بین بروند حتما این کار را خواهد کرد. امروز نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به مرتبه ای از بازدارندگی رسیده اند که با تاکتیک تهاجمی می توانند با قدرت از کشور دفاع کنند.

«شهاب شعبانی نیا» تحلیلگر مسایل سیاسی می گوید: "جمهوری اسلامی ایران ضمن برخورداری از تجربه جنگی هشت ساله، راهبرد دفاعی خود را بر تولید موشک بنا نهاد و اکنون تا جایی در این عرصه پیش رفته است که به عنوان چهارمین قدرت موشکی جهان از آن یاد می‌شود."

بخش از این توانایی در مراحل مختلف رزمایش اخیر «اقتدار97» نیروی زمینی ارتش ایران، به نمایش در آمد.

«حضرت آیت الله خامنه‌ای» رهبر معظم انقلاب اسلامی 31 اوت 2016 در جمع وزیر، مسوولان، محققان و متخصصان وزارت دفاع، افزایش توان دفاعی و تهاجمی را حق مسلم جمهوری اسلامی ایران دانستند.

ارتقا توان بازدارندگی لازمه اساسی نیروهای مسلح در دهه پنجم انقلاب است. اکنون ایران از نظر قدرت بازدارندگی و حتی تهاجمی ظرفیت آنرا را دارد که با تکیه بر توان نظامی خود مقابل جریانهای نا امن کننده درمنطقه بایستد.

توان بومی موشکی ایران یکی از پایه‌های قدرت جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود و مطابق با نیاز ایران برای ایجاد قدرت بازدارندگی سال‌هاست که در عرصه افزایش دقت، برد و قدرت در حال توسعه است.

به اعتقاد بسیاری از صاحب‌نظران، ایران بر همین مبنا به عنوان یک کشور قدرتمند شناخته می‌شود که در حال تبدیل شدن به یک قدرت جهانی است.

«کالین پاول» وزیر خارجه اسبق آمریکا؛ چند سال پیش از این درباره قدرت دفاعی ایران با توجه به لفاظی‌های مقامات سعودی علیه ایران خطاب به حکام عربستان گفت: "من به دوستان سعودی توصیه می‌کنم که دست از مشاجره با ایران بردارند؛ چراکه این کشور می‌تواند عربستان را در ظرف چندین ساعت به دوران پیش از عصر صنعتی بازگرداند."

پاول در واکنش به ادعای سه کارشناس سعودی درباره اینکه ظرف چند ساعت می‌توانند آسمان و حریم هوایی ایران را در اختیار بگیرند، گفت: "اگر ایران مستقیم با شما وارد جنگ شود، شما حتی فرصت پیدا نمی‌کنید که تلفن را بردارید تا از ما تقاضای کمک کنید. حتی ما هم تا کنون چنین ادعایی نکرده‌ایم."

در پی شرایطی که غربی‌ها طی چند سال گذشته در منطقه رقم زدند، ایران در جهت حفظ منافع خود ناچار شد که بخش کوچکی از توان نظامی خود را در فراسوی مرز‌ها به کار گیرد و اکنون غربی‌ها که تاب تحمل چنین موضوعی را ندارند، از گسترش مرز‌های ایران تا مدیترانه سخن می‌گویند و نسبت به حضور نظامیان ایرانی درسوریه معترض هستند. 

نگرانی واقعی آمریکا، شکست در مقابل ایستادگی و استقلال ملت ایران است. آمریکا از اینکه ایران وابسته به آمریکا نیست، عصبانی است.

وزیر خارجه ایالات متحده چندی قبل در سخنانی در محل اندیشکده «هریتیج»، شرایطی را برای مذاکره با ایران مطرح کرد که نشان داد بدنبال چه اهدافی است.

پمپئو در 21 ماه می 2018 در بند 4 از شروط 12 گانه خود گفت: "ایران باید به برنامه موشک های بالستیک خود پایان دهد."

«مؤسسه امریکن‌انترپرایز» ماه  اوت  2017  در گزارشی  نوشت: "... یکی از حوزه‌هایی که ایران در آن به نهایت تخصص رسیده، تولید موشک‌های بالستیک است. موشک‌های بالستیک ایران، محور توان بازدارندگی این کشور هستند."

امروز ایران یکی از قدرت های برتر در ساخت تسلیحات موشکی، راداری، زرهی و پهپادی است و راهبرد وزارت دفاع روزآمدسازی تجهیزات دفاعی مورد استفاده نیروهای مسلح با استفاده از ظرفیت های داخلی و عدم وابستگی به سایر کشورها است.

تهیه شده در «گروه ایران» اداره کل خبر و تفسیر برون‌مرزی

116/118