دولت "جو بایدن" رئیس جمهوری آمریکا که مدعی تلاش برای بازگشت واشنگتن به برجام بوده، تاکنون گامی در این جهت برنداشته است.
قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت وگوها با محوریت رفع تحریم های ظالمانه و غیرقانونی ضد ایران، خواهان جمعبندی سریعتر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی آمریکا درخصوص چند موضوع باقیمانده مهم و کلیدی است.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، "علی باقری" سه شنبه شب در توییتر با بیان اینکه در طول هفته گذشته، تبادل نظرهای جدی و سازندهای با طرفهای مقابل پیرامون مذاکرات وین انجام شده است نوشت: "هماهنگکننده ایدههای خود را برای جمعبندی مذاکرات ارائه نموده است ما نیز ایدههایی برای جمعبندی مذاکرات، هم از لحاظ شکلی و هم محتوایی، داریم که به اشتراک گذاشته می شود.
"حسین امیرعبداللهیان" وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران چندی پیش در توییتر با بیان اینکه اگر پنجره دیپلماسی هنوز باز است، به خاطر ابتکارات پویای ایران است، تصریح کرد، "جو بایدن" رئیس جمهور آمریکا نمیتواند از طریق اتهام زنی و تحریم، دیدگاههای یکجانبه این کشور را تحمیل کند.
مذاکرات دوحه، 28 و 29 ژوئن بعد از سه ماه و نیم وقفه پس از مذاکرات وین، بین ایران و آمریکا به صورت غیرمستقیم و با تسهیل گری "انریکه مورا" Enrique Mora معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار شد.
مذاکرات در وین به دلیل ابتکارات تیم مذاکره کننده ایران، پیشرفتهایی را تجربه کرده بود اما تعلل طرف های غربی به ویژه دولت "جو بایدن" برای جبران اقدامات غیرقانونی دولت پیشین آمریکا و تداوم کارزار فشار حداکثری، منجر به تردیدهایی در جدیت این کشور برای بازگشت به برجام و طولانی شدن روند گفت وگوها شده است.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری مسئولیت پذیر بارها اعلام کرده است با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق برجام را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریمها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستیآزمایی قرار گیرد.
120