یک روزنامه مصری از استعفای ۱۵ نفر از کارکنان اتحادیه عرب، به دلیل بحران مالی در این اتحادیه خبر داد.

به گزارش ایران پرس، روزنامه الشروق مصر نوشت، «أحمد أبوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب با استعفای 15 نفر از کارکنان این اتحادیه به دلیل بحران مالی موافقت کرده است.

این روزنامه به نقل از یک منبع آگاه نوشت، استعفای پی‌ درپی کارکنان اتحادیه عرب که بیشتر آنان مصری و شماری نیز یمنی، عراقی و لبنانی هستند، ارتباطی به اختلاف با مدیریت این اتحادیه ندارد و تنها دلیل آن بحران مالی اتحادیه به دلیل پرداخت نشدن سهم مالی برخی کشورهاست.

به نوشته روزنامه الشروق مصر، دبیرکل اتحادیه عرب بر پایبندی کشورهای عضو این اتحادیه به تعهدات مالی خود برای پرداخت سهمشان در تامین بودجه اتحادیه عرب تاکید کرده است.

اتحادیه عرب، نخستین سازمان بین المللی است که بین کشورهای عربی - اسلامی در 1945 به ابتکار مصر تاسیس شد.

طرح پیشنهادی مصر در اولین کنگره عربی توسط اعضای حاضر یعنی مصر، عربستان سعودی، عراق، سوریه، لبنان، یمن و اردن امضا و تایید شد.

قرارداد تشکیل اتحادیه عرب، الحاق سایر دول عرب را نیز به اتحادیه پیش بینی کرده بود، بدین ترتیب دیگر کشورهای عرب که بعد از جنگ جهانی دوم به استقلال رسیدند، یکی بعد از دیگری به اتحادیه پیوستند.

 اتحادیه عرب از ورشکستگی سیاسی تا بحران مالی/ تحلیل

اوضاع وخیم مالی اتحادیه عرب و بالا گرفتن اختلافات سیاسی در این اتحادیه در ماههای اخیر موضوعی است که انعکاس گسترده ای در محافل رسانه ای کشورهای عربی از جمله مطبوعات مصری داشته است.

گفتنی است که اتحادیه عرب در سالهای اخیر بدلیل بالا گرفتن اختلافات میان اعضا و بحرانهای فزاینده مالی که ناشی از اختلافات اعضاء و پرداخت نشدن سهم اعضاء برای تامین بودجه این اتحادیه است، عملا" به اتحادیه بی تاثیر و بی خاصیت تبدیل شده است.

اخبار منتشره در خصوص مشکلات فزاینده اتحادیه عرب نشان می دهد که اتحادیه عرب که در سال 1945 تاسیس شد و ازعمر این اتحادیه نیز حدود 72 سال می گذرد، با گذشت زمان  به یک تشکل بی خاصیت تبدیل شده است.

اتحادیه عرب محلی برای اعمال فشار بر شمار دیگری ازکشورهای عربی

صرفنظر از اینکه اتحادیه عرب در جهان عرب، سازمانی تأثیرگذار و کارآمد است یا خیر، اما در عمل این اتحادیه به محلی برای ابراز قدرت برخی کشورها و همچنین اعمال فشار بر شمار دیگری ازکشورهای عربی تبدیل شده است.

برخی کشورهای عضو اتحادیه عرب از جمله عربستان با تاثیرگذاری در تصمیمات این اتحادیه در قبال موضوعات مختلف از جمله مداخله در عراق و سوریه به نفع تروریستها و نیز جنگ افروزی دریمن باعث شده اند که اتحادیه عرب رویکرد سیاسی و مغرضانه ای را در قبال تحولات در پیش بگیرد. 

عربستان سعودی با نفوذی که بر برخی کشورهای عربی دارد از نهادهای عربی به خصوص اتحادیه عرب برای اهداف خود در منطقه بهره می گیرد که طی سالهای اخیر در قالب اعمال فشار بر کشورهایی نظیر عراق و سوریه بروز کرد.

به همین علت، انفعال اتحادیه عرب در خصوص بحرانهای منطقه ای و تاثیر گذاری منفی این اتحادیه در این بحرانها و همراهی های آن با تروریستها در منطقه انتقاد فزاینده افکارعمومی را درپی داشته  است که این موضوع  عملا" به واگرایی های فزاینده در این اتحادیه انجامیده است.

عدم توانایی اتحادیه عرب در اتخاذ موضعی واحد در برابر مشکلات

اتحادیه عرب هیچگاه نتوانسته است در برابر مشکلاتی که منطقه با آن روبروست، موضعی واحد، منطقی و تاثیر گذار اتخاذ کند.

دنباله روی این اتحادیه از القائات دولتهای سازشکار عربی در خصوص فلسطین و پیگیری طرحهای سازشکارانه  موجب گردید که این اتحادیه در خصوص اصلی ترین موضوع جهان اسلام و کشورهای عربی نیز نتواند ذره ای کمک به حقوق فلسطینی ها داشته باشد.

این اتحادیه با پرداختن به مسائل حاشیه ای و نیز همراهی با توطئه های تفرقه افکنانه  در منطقه و در جهان اسلام، عملا" از اهداف اصلی  دور شده و روند فروپاشی را طی کند.

اکنون نیز اتحادیه عرب تحت تاثیر سیاستهای نسنجیده عربستان در زمینه های اقتصادی و سیاسی به شدت متضرر شده و علاوه بر گرفتاریهای سیاسی عملا" دچار مشکلات مالی نیز شده است.

گزارشها در این زمینه از عمیق تر شدن بحران مالی اتحادیه عرب در سال 2017 حکایت دارد تا جاییکه محافل سیاسی از این اتحادیه با عنوان مجموعه ای ورشکسته یاد می کنند که در آستانه فروپاشی قرار دارد.116/111

بیشتر بخوانید:

لزوم بازگشت سوریه به اتحادیه عرب/تحلیل

فضا سازی اتحادیه عرب علیه ایران؛ رویکردی با دید گاه های متضاد/تحلیل

انتقادات فزاینده از عملکرد اتحادیه عرب در قبال مسائل منطقه و مبارزه با تروریسم/ تحلیل