تحلیل:

ایران پرس: موضوع تهاجم رژیم صهیونیستی به فلسطین و اظهار تاسف از ادامه جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان ساکن غزه یکی از محورهای مهم سخنرانی مقامات کشورهای مختلف جهان در هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک است.

در این زمینه، «سیریل رامافوسا» رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی که کشورش نخستین کشوری است که از اسرائیل به اتهام ارتکاب نسل‌کشی در جریان جنگ غزه به دیوان بین‌المللی دادگستری شکایت کرده است؛ گفت: "اسرائیل در واکنش به حملات حماس، مجازات جمعی را علیه مردم غزه اعمال می‌کند؛ فلسطینیان سالهاست که از خشونت اسرائیل رنج می‌برند و ما هرگز در برابر این سیاست ساکت نخواهیم ماند."

رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی تشکیل کشور فلسطین را تنها راه پایان دادن به درگیری‌ها در غرب آسیا دانست.

مقامات کشورهای مختلف جهان به ویژه مقامات کشورهای مختلف آفریقا، آمریکای لاتین و کشورهای منطقه در سخنرانی‌های خود در نشست‌های سازمان ملل ضمن محکوم کردن جنایات اسرائیل، خواستار پایان دادن به وضعیت موجود شدند.

این کشورها که اغلب استعمار و آپارتاید را تجربه کرده‌اند، اکنون ماه‌هاست که ضمن محکومیت تجاوزات اسرائیل برای پایان دادن به جنایات رژیم صهیونیستی تلاش می‌کنند.

درنشست کنونی نیز «گوستاوو پترو» رئیس‌جمهوری کلمبیا، خشونت‌های جاری در غزه را نسل کشی علیه فلسطینیان خواند و«لولا داسیلوا» رئیس‌جمهوری برزیل نیز گفت: "آنچه به عنوان یک اقدام تروریستی آغاز شد، به مجازات جمعی برای کل مردم فلسطین تبدیل و حق دفاع به حق انتقام تبدیل شده است."

«مسعود پزشکیان» رئیس جمهوری ایران نیز در سخنرانی خود با اشاره به بحران غزه و جنگ اسرائیل با حماس گفت: "جامعه جهانی باید فورا خشونت را متوقف کند و هرچه زودتر آتش‌بسی دائمی برقرار گردد."

رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ با حمایت همه‌جانبه کشورهای غربی از جمله آمریکا، کشتار گسترده‌ای را در باریکه غزه و کرانه باختری علیه فسلطینیان بی دفاع به راه‌ انداخته است به طوری که تاکنون بیش از 41 هزار فلسطینی که بسیاری از آنها زنان و کودکان بودند شهید و هزاران نفر نیز مجروح شدند.

ادامه این تجاوزات در حالی است که اکنون غزه در شرایط وخیمی به سر می برد. عفو بین‌الملل در تازه ترین گزارش خود ضمن متهم کردن ارتش اسرائیل به ارتکاب جنایت جنگی در نوار غزه خواستار انجام تحقیقات بین‌المللی در این خصوص شد. همچنین سازمان برنامه جهانی غذا هشدار داد که دومیلیون فلسطینی در نوار غزه که در معرض جنگ ویرانگر رژیم اسرائیل قرار گرفته‌اند، از کمبود مواد غذایی رنج می‌برند.

انتقادات از سیاست های رژیم صهیونیستی چنان بالا گرفته است که نشریه آمریکایی «پولیتیکو» در این زمینه نوشت: "واکنش تند سران کشورهای جهان بازتاب ناامیدی نسبت به بی‌میلی طرف‌های درگیر برای برقراری آتش بس است."

ضمن آنکه بسیاری هم نسبت به درماندگی نهادهایی مانند سازمان ملل متحد برای برقراری صلح ابراز سرخوردگی کردند. درخواست جهانی برای متوقف شدن تجاوزات اسرائیل درحالی است که رژیم صهیونیستی طی روزهای گذشته، به حجم تجاوزات خود نه ‌تنها علیه فلسطینیان افزوده بلکه حملات علیه لبنان را نیز گسترش داده‌ است.

اگرچه بسیاری از کشورهای جهان به ویژه طی هفته‌های اخیر از رویکرد رژیم صهیونیستی و جنایات این رژیم انتقاد کرده و خواستار متوقف شدن آن شدند اما آمریکا وکشورهای غربی همچنان به حمایت های مستقیم و غیر مستقیم خود از اسرائیل ادامه می‌دهند.

در نشست‌های اخیر سازمان ملل نیز اگرچه رویکرد تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی محکوم شد، اما به نظر می‌رسد اسرائیل همچنان با پشتوانه همدستان خود به ویژه واشنگتن به‌رغم درخواست‌های جهانی،به تجاوزات خود علیه فلسطینیان ادامه می‌دهد.

نویسنده: اتوسا دینیاریان

117