ایران پرس- اختلافات بین آمریکا و چین ابعاد مختلف سیاسی، تجاری و اقتصادی، نظامی و امنیتی و استراتژیک را در بر می گیرد.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در راستای سیاست حمایت گرایی با اعمال تعرفه های گمرکی جدید برای تجارت با چین که یکی از بزرگترین شرکای تجاری آمریکا محسوب می شود جنگ تجاری با این کشور را از ژوئن 2018 آغاز کرد. 

این جنگ تجاری پس از آتش بسی چند ماهه، مجددا از اوایل ماه مه 2019 از سر گرفته شد. اکنون دامنه تقابل تجاری آمریکا و چین گسترش یافته و آمریکا درصدد جلوگیری از توسعه تکنولوژیک چین است.

در این راستا دولت ترامپ، شرکت عظیم مخابراتی و ارتباطاتی چین یعنی «هوآوی» را هدف اقدامات مخرب خود قرار داده است.

با این همه اکنون مشخص شده که این اقدام ترامپ زیان های مالی هنگفتی را متوجه آمریکا خواهد کرد.

مسئولان ارشد شرکت چینی هوآوی اعلام کردند، اقدام دولت ترامپ در قرار دادن این شرکت در فهرست سیاه، موجب وارد آمدن خسارت مستقیم به بیش از هزار شرکت آمریکایی می‌شود، هر چند که آنها به حجم خسارت‌هایی که به این شرکت‌ها وارد می‌آید، اشاره نکرده اند.

1100 شرکت آمریکایی از تکنولوژی هوآوی استفاده می‌کنند که به گفته مقامات این شرکت، از تصمیم دولت ترامپ زیان دیده‌اند. همزمان ده‌ها هزار شغل در آمریکا تحت تأثیر تحریم هوآوی قرار گرفته‌اند. همچنین زیان‌های زیادی به کارکنان آن دسته از شرکت‌های آمریکایی وارد شده است که از تولیدات و خدمات هوآوی در ۱۷۰ کشور استفاده می‌کنند.

این در حالی است که سازمان آمریکایی تکنولوژی اطلاعات و ابتکارات گزارشی تهیه کرده است که با اطلاعات یاد شده درباره خسارت‌ها و زیان‌های شرکت‌های آمریکایی از تحریم هوآوی همخوانی دارد.

در گزارش این سازمان آمده است که اعمال محدودیت برای هوآوی، حدود ۵۶ میلیارد دلار حاصل از درآمد صادرات، به شرکت‌های آمریکایی زیان وارد می‌آورد، علاوه بر اینکه بیش از هفت هزار شغل را در آمریکا در پنج سال آینده، در خطر قرار می‌دهد.

دونالد ترامپ روز 14 مه در یک فرمان اجرایی ضمن اعلام وضعیت اضطراری ملی، شرکت‌های آمریکایی را از خرید تجهیزات مخابراتی و فناوری از هر شرکتی که «تهدیدی برای امنیت ملی» باشد، منع کرد. با این فرمان راه برای ممنوعیت استفاده از تجهیزات و فناوری شرکت «هوآوی» غول مخابرات و ارتباطات چینی، هموار می‌شود.

«ویلبر راس» وزیر بازرگانی آمریکا گفت:

این فرمان بیش از یک سال تحت بررسی بود و هدف آن این است که مانع دسترسی «دشمنان خارجی به فناوری اطلاعات و ارتباطات و زنجیره تامین خدمات» در آمریکا شود.

بر اساس تصمیم دولت ترامپ برای تحریم هوآوی، خرید قطعات و تکنولوژی از شرکت‌های آمریکایی برای شرکت هوآوی ممنوع شد. واشنگتن بر همین اساس به شرکت‌های آمریکایی در مورد همکاری با هوآوی در زمینه‌های انتقال تجهیزات، برنامه‌ها و خدمات فنی بدون دستیابی به اجازه پیشین از وزارت بازرگانی آمریکا هشدار داد و همزمان شرکت  گوگل هم همکاری با هوآوی را در زمینه‌های مشخصی متوقف کرد.

در حال حاضر شرکت هوآوی از شرکتهای پیشرو در زمینه تکنولوژی ارتباطاتی، مخابراتی و تلفن های همراه بوده و فعالیت آن گستره جهانی دارد.

از نگاه چینی ها، مهم‌ترین دلیل مطرح شدن مساله جاسوسی هوآوی از سوی آمریکا، حفظ منافع شرکت‌های رقیب آمریکایی و جلوگیری از نفوذ محصولات هوآوی در بازار داخلی آمریکا است. محصولات شرکت هوآوی نماد قدرت چینی‌ها در بازارهای جهانی شناخته می‌شوند. 

135/118

نویسنده: سيدرضا مير طاهر

بیشتر بخوانید: 

مخالفت کارشناسان مخابراتی آمریکا با رویکرد "ترامپ" در قبال "هواوی"

گزارش: هواوی، سرآغاز دور جدید تنش‌های چین و آمریکا

انتقاد "هواوی" از محدود کردن این شرکت از سوی آمریکا/ تحلیل