به گزارش ایران پرس؛ «رضا علیدادی» معاون فنی سازمان صدا و سیما در این نشست با بیان اینکه در حوزه زیرساختها صدا و سیما گستردگی و پیچیدگی فراوانی دارد گفت: در دهه سوم انقلاب زیرساختهای صدا و سیما کامل شد و در دهه چهارم، ما نسل دیگری از فناوری را در ساختار جدید فناوری وارد مجموعه کردیم.
علیدادی افزود: ما قبل از انقلاب فقط پخش دو شبکه تلویزیونی را داشتیم که یکی فقط برای تهران و دیگری برای پوشش 50 درصد کشور بود، اما پس از انقلاب تعداد این شبکهها تا دهه دوم انقلاب به هفت شبکه تلویزیونی افزایش یافت.
وی تصریح کرد: تا قبل از انقلاب در زمینه فنی تقریبا هیچ کاری انجام نمیدادیم و فقط شرکتهای خارجی در این زمینه فعال بودند؛ اما پس از انقلاب اسلامی بجز یک مورد خرید تجهیزات از خارج از کشور، هیچگونه واردات فنی برای سازمان صدا و سیما انجام نشد.
ارسال 280 شبکه تلویزیونی از طریق سیگنال های ماهواره ای
علیدادی اظهار کرد: امروز میزان پوشش آنالوگ در کشور 100 درصد است و در حوزه دیجیتال هم به پوشش 95 درصدی رسیده ایم، این موجب شده تا مردم در دور دستترین روستاها هم دسترسی به تلویزیون داشته باشند.
معاون فنی صدا و سیما با بیان اینکه در حال حاضر به فکر صادرات دستاوردهای فنی هستیم و شرکتهای ما در حال رقابت با شرکتهای برتر جهان هستند تصریح کرد: کیفیت محصولات فنی سازمان صدا و سیما به دلیل اقلیم پیچیده کشور ما از تکنولوژی و فناوری بالایی برخوردار است.
وی گفت: در گذشته دکلهای رادیویی ما از کانادا وارد میشد و مورد استفاده قرار میگرفت؛ اما در حال حاضر توانسته ایم که آن را با بهترین کیفیت تولید کنیم.
علیدادی افزود: صدا وسیما 280 شبکه تلویزیونی و 165 شبکه رادیویی را از طریق سیگنالهای ماهوارهای ارسال میکند که عدد قابل توجهی است و همه آنها در سیستم ماهوارهای قابل دریافت است.
راه اندازی صفر تا 100 پروژه های استودیویی در کشورهای همسایه
علیدادی گفت: در سیگنال رسانی زمینی هم در این چهار دهه حدود دو تا سه نسل تغییر و ارتقا داشته ایم و جزو معدود کشورهایی هستیم که وابستگی چندانی به ماهواره نداریم و سیگنال رسانی زمینی کاملی داریم.
وی افزود: ما در انتخابات سال 90 توانستیم این توسعه سیگنالی را به نمایش بگذاریم و ارتباطات زنده با 30 مرکز استان را به راحتی برقرار کنیم؛ این موضوع توان داخلی ما را نشان داد و امروز حدود 85 درصد سیگنالهای زمینی ما توان برطرف کردن نیازها را دارند.
معاون فنی صدا و سیما با مقایسه تعداد شبکهها و استودیوهای قبل و پس از انقلاب اسلامی، اظهار کرد: در بخشی از آمارها مانند شبکههای استانی در قبل از انقلاب از صفر به 30 شبکه رسیده ایم و دیگر نمیتوان به آنها شبکه استانی گفت؛ زیرا پخش 24 ساعته دارند و مانند شبکههای سراسری از تمام امکانات برخوردارند.
علیدادی تصریح کرد: در حال حاضر کارشناسان فنی سازمان صدا و سیما در کشورهای همسایه کار صفر تا صد راه اندازی پروژههای استودیویی را انجام میدهند که در همین زمینه درخواست ما از دولت حمایت برای صادرات توان فنی مهندسی نیروهای متخصص سازمان است.
وی درباره فناوریهای آینده این معاونت و پروژه های در دست ساخت نیز گفت:هوشمندسازی سیستم فرستندههای زمینی و توسعه فناوریها با تکیه بر توان داخل از برنامه اصلی ما در آینده است.
تولید و پخش سالانه چندین هزار ساعت انیمیشن
«عبدالکریم خیامی» معاون طرح و برنامه معاونت سیما در نشست «شنبههای انقلاب» اظهار کرد: تعداد شبکههایی که علیه جمهوری اسلامی راه اندازی شده اند و در حال کار هستند، بی سابقه است، علی رغم تمام کار محتوایی که علیه ما و ارزشهای موجود در جامعه ما میشود، ما کارهای مهمی در زمینه سریال سازی و تولید محتوا انجام داده ایم.
وی با اشاره به اینکه دیگر کسی فیلم فارسی و سریالهای مبتذل از تلویزیون نمیبیند، تصریح کرد: ما امروز با 17 شبکه تلویزیونی در خدمت مردم هستیم؛ گرامیداشت آیینهای معنوی و دینی ما که تا قبل از انقلاب به آنها پرداخت نمیشد، امروز با بهترین نوع پوشش تلویزیونی انجام میشود.
خیامی افزود: برای سریال هزاردستان تلویزیون مشکل لوکیشن داشت، اما امروز ما یکی از شهرکهای بزرگ منطقه را داریم و در حال توسعه آن هستیم و به زودی خبرهای خوشی درباره شهرک غزالی خواهیم داد.
معاون طرح و برنامه معاونت سیما با بیان اینکه در 25 سال قبل از انقلاب در کل 8 ساعت انیمیشن تولید شده است، تصریح کرد: در حال حاضر در 40 سالگی انقلاب شاهد هستیم که سالانه چندین هزار ساعت انیمیشن تولید و نمایش داده میشود.
رشد نمودار مخاطبان صدا وسیما
«علی طلوعی» رئیس مرکز افکارسنجی سازمان صدا و سیما در این نشست گفت: محور برنامههای سازمان در چند سال اخیر متناسب با نیازسنجی مخاطبان بوده است و با توجه به متغیرهای تاثیرگذار و رقبایی که در این سالها داشته ایم، نمودار مخاطبان صدا و سیما رشد و افزایش داشته است.
طلوعی خاطرنشان کرد: شبهه شناسی انقلاب اسلامی در رسانههای معاند، از جمله کارهایی به شمار میرود که این مرکز با دقت آن را انجام میدهد، اگر برای هر کدام از معاونتهای سازمان صدا و سیما نشستی ترتیب داده شود باز هم زمان و حق مطلب ادا نخواهد شد، اما رسانه ملی توانسته توفیقات فراوانی را در زمینههای مختلف به دست آورد که شاید با توجه به سیل هجوم دشمن به افکار عمومی کشور کم نظیر است.
برنامه «شنبههای انقلاب» که به همت جنبش مردمی پاسداشت 40 سال انقلاب اسلامی برگزار میشود، شنبههای هر هفته یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در موضوعات مختلف را با حضور چهرههای شاخص آن حوزه بررسی میکند.115/118
بیشتر بخوانید:
گزارش: شکوه چهل سالگی؛ رسانه ملی در چهار دهه