ایران پرس: سفیر بریتانیا در ایران برای سومین بار طی سه هفته اخیر و در پی اعمال تحریم‌های خودسرانه آن کشور، به وزارت خارجه احضار و به وی اعلام شد ایران حق خود را برای اقدام متقابل محفوظ می‌دارد.

دولت بریتانیا در پی مداخله جویی‌های اخیر درباره اغتشاشات اخیر در ایران، روز دوشنبه پلیس امنیت اخلاقی و چند مقام ارشد امنیتی و سیاسی ایران را در فهرست تحریم‌ها قرار داد. به دنبال این اقدام دولت بریتانیا، «سایمون شرکلیف» سفیر این کشور در تهران به وزارت امور خارجه ایران احضار و به اعلام شد ایران اقدامات مداخله جویانه آن کشور را قویا محکوم می کند.

شرکلیف 24 سپتامبر در پی فضاسازی‌های مخرب رسانه‌های فارسی زبان مقیم لندن و 5 اکتبر نیز در پی مداخله جویی‌های مقامات بریتانیا درباره تحولات داخلی ایران، به وزارت خارجه احضار و اعتراض شدید تهران به وی ابلاغ شد.

در پی برخی اغتشاشات در شهرهای ایران که عمدتا با تحریک غربی ها و عوامل فریب خورده در داخل کشور ادامه یافت، کشورهای غربی از جمله بریتانیا و آمریکا بار دیگر با تشدید تحریم ها و  دخالت در امور داخلی ایران سعی کردند هم به این ناآرامی ها دامن بزنند و هم آن را فرصتی برای افزایش فشارهای سیاسی و امتیازگیری از دولت ایران یافتند.

البته بریتانیا پیشینه‌ای طولانی در مداخله و انواع توطئه ها علیه ایران دارد؛ یکی از نمونه های بارز آن مربوط به انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری ایران در سال 1388 است؛ پیش از این انتخابات ، بریتانیا با اعزام سفیر جدید خود با ‌نام "سایمون گس" به تهران سعی کرد در انتخابات نقش آفرینی کند. 

متعاقب برگزاری انتخابات دهم و فتنه‌ پس از آن، نیروهای وابسته به سفارت بریتانیا در تهران به‌ دستور لندن ورود چشمگیری در موضوعی که صرفاً داخلی بود، داشتند و برای اولین بار چند کارمند محلی سفارت بریتانیا توسط نیروهای امنیتی ایران دستگیر و دو دیپلمات انگلیسی نیز به دلیل عملکرد مداخله‌جویانه‌شان از کشور اخراج شدند.

در هفته های اخیر نیز دولت بریتانیا با اتخاذ رویکردی مداخله جویانه به حمایت از اغتشاش و ناامنی در ایران پرداخته و در این راستا از تحریم و ابزارهای سیاسی و رسانه ای خود استفاده کرده است؛  این در حالی است که بریتانیا در این مدت حتی به وظیفه و تعهدات خود در تامین امنیت اماکن دیپلماتیک نیز عمل نکرده و به دلیل اهمال پلیس این کشور، سفارت ایران در لندن چندین نوبت مورد تعرض قرار گرفته است.

«دیوید میلر» جامعه شناس و کارشناس مسائل سیاسی در انگلیس درباره مواضع اخیر کشورهای غربی علیه ایران می گوید: اصل ماجرا این است که آن‌ها به دنبال تشدید تحریم‌ها بودند و از این رو اغتشاشات در ایران را به راه انداختند. مخالفان برجام نیز که به دنبال خرابکاری در روند مذاکرات بودند از این وضع سود برده و تلاش می‌کنند تا ایران را منزوی کنند.

بدیهی است، این مداخله جویی‌ها و اعمال تحریم‌ها از سوی دولت های غربی از جمله بریتانیا در حالی صورت گرفته است که جمهوری اسلامی ایران نیز بارها نسبت به هرگونه اعمال فشار و تهدید و مداخله جویی آنها هشدار داده و تاکید کرده است که تحریم‌های خودسرانه اعلام شده از سوی لندن برای جمهوری اسلامی ایران فاقد ارزش است و ایران همچنین حق خود را برای اقدام متقابل محفوظ می‌داند.

در همین راستا ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ، اوضاع کنونی در کشور را موضوع داخلی خوانده و تاکید کرده است: در برابر هرگونه تلاش از سوی غرب و آمریکا برای اعمال تحریم‌های جدید و فشار به منظور امتیازخواهی و باج‌خواهی و هر اقدام محدودکننده علیه ملت و دولت ایران، با جدیت و قاطعیت ایستادگی کرده و به موقع پاسخ می‌دهیم.

نویسنده: حسن عقیقی سلماسی

 112

 بیشتر بخوانید:

تحریم‌های جدید بریتانیا علیه ایران در حمایت از اغتشاشات

سفیر انگلیس در تهران احضار شد