در این نشست، آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد، بین دولت ساحل عاج و کشورهای همسایه آن که میزبان آوارگان این کشور هستند، نقش میانجی ایفا می کند.
پنج سال پس از بازگشت ثبات و امنیت نسبی در ساحل عاج، بیشتر آوارگان جنگ داخلی این کشور حاضر نیستند به کشور متبوع خود بازگردند.
درحالی که جامعه بین المللی، اوضاع امنیتی ساحل عاج را برای بازگشت پناهجویان امن می داند، اما آنان که از آشوب در این کشور به کشورهای همجوار آن گریخته اند، هم اکنون از بیم جان شان حاضر به بازگشت به ساحل عاج نیستند.
براساس آمار آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد، درحال حاضر حدود 20 هزار نفر از آوارگان ساحل عاج در لیبریا، حدود 7000 نفر در گینه و حدود 11000 نفر در غنا زندگی می کنند.
برخی از این آوارگان همانند کسانی که به غنا گریخته اند، از وفاداران به "لوران گباگبو" رئیس جمهوری پیشین ساحل عاج هستند که اکنون از بیم انتقام جویی رژیم حاکم بر ساحل عاج، از بازگشت به این کشور امتناع می کنند.
در زمان انتخابات ریاست جمهوری که نوامبر سال 2010 در ساحل عاج برگزار شد، رقابت سیاسی دو داوطلب سرشناس به جنجال انتخاباتی تبدیل شد.
لوران گباگبو که سابقه ده سال حاکمیت دیکتاتوری را بر مردم ساحل عاج در پرونده اش داشت، پس ازشکست در رقابت با "حسن اواتارا" نامزد مسلمانان شمال ساحل عاج، حاضر نشد ازقدرت کناره گیری کند.
اصرار لوران گباگبو بر ماندن در قدرت، موجب شد که سربازان ارتش وفادار به وی با شبه نظامیان جنبش اتحاد جمهوریخواهان درگیر شوند و جنگ تمام عیاری در ساحل عاج آغاز شود.
این جنگ داخلی سرانجام با حضور نیروهای پاسدارصلح بین المللی و نظامیان فرانسوی تا آوریل سال 2011 که لوران گباگبو دستگیر شد، ادامه یافت.
حسن اواتارا با وعده احیای ثبات سیاسی در انتخابات اکتبر سال 2015 برای دومین بار در مقامش ابقا شده است.
درحال حاضر، وفاداران به لوران گباگبو دیکتاتور سابق ساحل عاج تاکید کردند که از غنا به زادگاهشان باز نمی گردند.
"ماریاتو کونه" وزیر کابینه ساحل عاج وعده داده است هیچ یک از پناهجویان این کشور بعد از بازگشت به ساحل عاج، بازداشت نخواهند شد وهمه مخالفان دولت حسن اواتارا مشمول عفو عمومی خواهند شد.
با وجود وعده فرمان عفو عمومی، از زمان سفر ماریاتو کونه در ماه مه امسال به شهر اکرا پایتخت غنا، از مجموع یازده هزار پناهجوی ساحل عاجی که درغنا اقامت دارند، فقط 400 هزار نفر به ساحل عاج بازگشتند.
گزارش ها حاکی از آن است که وضعیت پناهجویان در غنا نیز چندان رضایت بخش نیست.
توزیع روزانه غذا بین آوارگان از ماه نوامبر متوقف شده و از اوایل سال 2016 فقط 3 درصد از کمک های وعده داده شده به آژانس پناهندگان سازمان ملل در اختیار این نهاد قرار گرفته است.