ایران پرس: درحالی که محافل صهیونیستی همچنان نگران مواضع هوشمندانه و البته مبهم سید «حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله در قبال تحولات کنونی لبنان و فلسطین هستند، «ایهود باراک» نخست‌وزیر اسبق رژیم اشغالگر اعلام کرد که (سید) حسن نصرالله شخصی بسیار باهوش است و ممکن است اسرائیل را با انجام یک اقدام، غافلگیر کند. وی تصریح و تاکید کرد اصلاً به‌نفع اسرائیل نیست که هم‌زمان در دو جبهه با حزب‌الله و غزه بجنگد.

یک مقام سابق شاباک در ارتباط با سخنرانی جدید دبیرکل حزب الله لبنان به نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی توصیه کرد که با دقت و جدیت این سخنان را مورد بررسی قرار دهند.

«الیوور لیوی» تحلیلگر امور عربی در شبکه کان رژیم صهیونیستی اعلام کرد که دست‌کم گرفتن سخنان نصرالله ممنوع است؛ به‌ویژه بعد از اتفاقی که در 7 اکتبر رخ داد یعنی روزی که مقاومت فلسطین عملیات «طوفان الاقصی» را آغاز کرد. وی تأکید کرد، سخنانی که نصرالله در روز جمعه اعلام کرد درواقع تهدیدات مبهم بود.

«موشیه شلونسکی» از فرماندهان سابق ارتش رژیم اشغالگرنیز تصریح کرد: اسرائیل تحت تأثیر فشار سخنرانی نصرالله قرار داشت و وضعیت هیستریک قبل از سخنرانی او در همه جا احساس می‌شد.

رسانه‌های صهیونیستی نیز با اشاره به سخنرانی دبیرکل حزب الله، عنوان کردند که همه آنچه اتفاق افتاده آرامش قبل از طوفان است و پس از این سخنان ممکن است شرایط دگرگون شود.

سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان جمعه سخنرانی مهم خود را که بنا بر اعلام رسانه‌های معتبر اروپایی بالغ بر 4 میلیارد نفر منتظر انجام آن بودند و 500 شبکه تلویزیونی و ماهواره‌ای خواستار پخش مستقیم آن شده بودند، انجام داد.

صدها هزار نفر از مردم لبنان همزمان با سخنرانی عصر جمعه «سید حسن نصرالله»، دبیرکل حزب الله لبنان، در سراسر این کشور به پای روایت سید مقاومت از آخرین تحولات جنگ در غزه، درگیری های اخیر مقاومت اسلامی لبنان با دشمن صهیونیستی در منطقه مرزی لبنان و سرزمین های اشغالی نشستند.

دبیرکل حزب‌الله لبنان ضمن ارائه یک نگاه دقیق و فراگیر نسبت به جنگ غزه، ابتدا عوامل شروع این درگیری‌ها را برشمرده در ادامه پیامدهای آن را در چندین محور بیان کرد.

تلاش برای بیدار کردن وجدان‌ کشورهای عربی، شکست محاصره روانی جنگ غزه و تشکیل جبهه ضدصهیونیستی، همدلی بیشتر گروه‌های مقاومت و معرفی آمریکا به‌عنوان سردمدار جنگ غزه ، اتخاذ ابهام استراتژیک و تعیین افق تعامل حزب‌الله با تحولات آینده از جمله این محورها بود.

سیدحسن نصرالله در سخنان خود ترس صهیونیست‌ها از شعله‌ورتر شدن نبرد در جبهه شمالی را حفظ کرد و نشان داد که سیاست حزب الله،گسترش حساب شده و هدفمند دامنه نزاع برمبنای تحولات پیش روست نه براساس احساسات حماسی. نگاه واقع‌بینانه به تحولات نشان می‌دهد که هر نوع واکنش حزب‌الله در زمانی که ارتش اسرائیل و مقامات سیاسی آمریکا و رژیم صهیونیستی در بالاترین حد آماده‌باش خود قرار دارند، ممکن است نتایج مطلوب را نداشته‌ باشد و اتفاقات خاص همیشه زمانی پیش می‌آید که کسی انتظار آن را ندارد.

از دیگر سو سید حسن نصرالله در سخنرانی روز جمعه خود توپ ادامه جنگ و منطقه ای شدن آن را به زمین آمریکا و اسرائیل انداخت و عواقب آن را متوجه این ها نمود و فضایی ایجاد کرد که فشارهای خارجی و داخلی علیه نتانیاهو افزایش یابد و زمینه را برای سقوط آن فراهم کند.

شکاف های داخلی در فلسطین اشغالی بعد از تشکیل دولت افراطی نتانیاهو به طور بی سابقه عمیق و گسترش یافته بود به گونه ایی که احتمال فروپاشی از درون را تقویت کرده بود. بعد از جنگ غزه برای مدتی این شکاف ها به حاشیه رفت اما به نظر می رسد با کاهش درگیری ها دوباره اختلافات داخلی ازسرگرفته و گسترش خواهد یافت بخصوص آن که این جنگ انتقادهای دیگری را چه از بابت غافلگیری در برابرعملیات الاقصی و چه از بابت به کشتن دادن اسرای اسرائیلی و چه از بابت  ارتکاب جنایات جنگی و تهییج افکار عمومی جهان علیه اسرائیل متوجه نتانیاهو کرده است. 

نویسنده: احمد کاظم زاده

 112

بیشتر بخوانید:

بیداری وجدان ‌بشری با صبوری مردم غزه   

جنگ‌ غزه؛ جهان روی موج اعلام همبستگی با فلسطین  

رئیسی: جنایات جنگی رژیم صهیونیستی و حمایت آمریکایی‌ها از آن نباید بدون کیفر بماند