فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از نصب سلوهای موشکی عمودپرتاب بر روی ناوشکن‌های نیروی دریایی خبر داد و گفت: رزمایش سه جانبه ایران، چین و روسیه در آینده‌ای نزدیک در شمال اقیانوس هند برگزار می‌شود.

به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری "ایران پرس"، امیر دریادار حسین خانزادی امروز(چهارشنبه) در نشست خبری که به مناسبت "روز نیروی دریایی" در تهران برگزار شد، افزود: در آینده‌ای نزدیک رزمایش سه جانبه با نیروی دریایی چین و روسیه در ناوگان جنوب در محدوده شمال اقیانوس هند برگزار می‌شود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: طراحی و برنامه‌ریزی‌های مقدماتی آن در ماه گذشته انجام شده و نیروها در حال آماده شدن برای برگزاری این رزمایش هستند.

وی با بیان این که بعد از این رزمایش تا پایان سال رزمایش نیروهای دریایی اقیانوس هند در منطقه شمال این اقیانوس برگزار می‌شود، اظهارداشت: این رزمایش تمرینی در قالب اجلاس آیونس  است که برای تقویت همگرایی در نیروهای دریایی و دستیابی به امنیت شمال اقیانوس هند با کمک همه نیروهای دریایی مستقر در منطقه  اجرا خواهد شد.

 نصب سیلوهای موشکی عمودپرتاب روی ناوشکن‌های نیروی دریایی

فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین از نصب سیلوهای موشکی عمودپرتاب بر روی ناوشکن‌های نیروی دریایی خبر داد و گفت: در این نمونه، همه موشک‌ها از عرشه جمع شده و به شکل عمود پرتاب در داخل عرشه قرار می‌گیرد.

به گفته امیر دریادار خانزادی این موشک ها میان‌برد هستند و علاوه بر زدن سکوی پرتاب کننده موشک مهاجم، می‌توانند موشک‌های کروز دشمن را هم مورد اصابت قرار دهند.

وی تصریح کرد: این موشک ها علاوه بر ناوشکن دماوند، بر روی ناوشکن دنا که در جنوب در دست ساخت است نیز نصب خواهند شد.

هفته آینده از پهپاد عمودپرتاب رونمایی می‌شود

فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین از بکارگیری پهپاد عمود پرتاب خبر داد و گفت: این هواپیمای بدون سرنشین عمود پرتاب تاثیرات کلان و راهبردی برای نیروی دریایی دارد، و به نوعی اشراف اطلاعاتی را در دریاها افزایشمی‌دهد که در جهاد خودکفائی نیروی دریایی به ساخت آن دست پیدا کردیم که هفته بعد از آن رونمایی می شود.

وی با بیان اینکه این پهپاد می‌تواند به صورت کاملا خودکار از روی ناو بلند شده و عملیات گشت زنی خود را انجام دهد،گفت: این پهپاد به شکل یک واحد OTH (ماوراء افق) عمل می‌کند و اطلاعات را در اختیار کاربر خود بر روی ناو قرار می‌دهد.

امیر دریادار خانزادی در بخش دیگری از نشست خبری با بیان این که روز نیروی دریایی روز یادآور حماسه و قدرت نمایی این نیروی در روزهای آغازین دفاع مقدس است گفت: شصت و هفتمین روز از دفاع مقدس مصادف است با عملیات بزرگ مروارید و روز نیروی دریایی است.

هنگامی که دشمن بعثی تجاوز سراسری به مرزهای ایران را آغاز کرد ابتدای کار با یک مقاومت جانانه و پیش بینی نشده روبرو شد که ۳۴ روز تکاوران نیروی دریایی در مرزهای و خرمشهر مقاومت کردند و دشمن بعثی را با شکست روبرو کردند که ادعا می کردند می‌توانند ایران را ظرف یک هفته بگیرند.

وی افزود: در همان فضا ۶۷ روز از دفاع مقدس گذشته بود که نیروی دریایی ارتش در اجرای طرح ذوالفقار منطقه را به تصرف خود درآورد و منطقه خلیج فارس را به عنوان منطقه جنگی اعلام کرد و هم با استفاده از تجهیزاتی در اختیار داشت تازه از انقلاب سردر می آورد و شرایط خاصی را پشت سر می گذاشت در سه مرحله پیاپی ناوگان نیروی دریایی عراق را در عملیات‌های اشکان، شهید صفوی و مروارید نابود کرد و سکوهای نفتی دشمن ساقط شد و دشمن تاپایان جنگ ۸ ساله تحمیلی توایی استفاده از این سکوها و حتی دریا را  نداشت.

خانزادی ادامه داد: در این فاصله اقدام بزرگ دیگری از سوی نیروی دریایی صورت گرفت و عملیات بزرگ اسکورت را انجام داد. دشمن که از بهره برداری از دریا محروم شده بود از طریق آسمان و زمین با موشک و هواپیما به تنها بندری که در دوران دفاع مقدس قابل بهره برداری بود آغاز کرد و کشتی های تجاری و نفتکش ها را مورد اصابت قرار می‌داد.

اجرای ۱۰ هزار عملیات اسکورت کشتی‌های تجاری و نفتکش‌ها در دفاع مقدس

فرمانده نیروی دریایی گفت: نیروی دریایی در دوران دفاع مقدس ۱۰ هزار عملیات اسکورت را برای کشتی‌های تجاری و نفت کش ها انجام داد که این آمار بی سابقه ای از عملیات اسکورت موفق را در تاریخ نظامی جهان به جا گذاشت. این آمار بیانگر موفق بودن این عملیات در طول جنگ تحمیلی است که تنها  ۱۰ هزار فروند کشتی اسکورت شد و تنها ۲۰ فروند مورد اصابت قرار گرفت.

وی با بیان این که توفیقات نیروی دریایی بعد از دفاع مقدس از طریق امتدادش به شرق دریاهای تنگه هرمز توسعه پیدا کرد، گفت: نیروی دریایی از سال ۸۸ ناوگان خودش را متوجه دریاهای شرق تنگه هرمز و اقیانوس هند کرد.

امیر دریادار خانزادی اظهارداشت: ناوگانی که پیش از انقلاب پیش بینی شده بود که برای این که در آبگیر بسته خلیج فارس عملیات انجام دهد با ظرفیت جوانان انقلابی تبدیل به یک نیروی دریایی آزاد تبدیل شد و تا شمال اقیانوس هند گسترش پیدا کرد.

اعزام۶۴ ناوگروه به خلیج عدن خانزادی افزود: درفضایی که دزدی‌ها و راهزنی‌های دریایی  مسیر کشتیرانی جهانی را ناامن کرده بود و عمده شناورها و کشتی‌های تجاری ما  از این منطقه عبور می کرد و از طرف دیگر جمهوری اسلامی ایران ۹۰ درصد تجارت خود را از طریق دریا انجام می‌دهد بنابراین نیاز بود نیروی دریایی در تنگه باب المندب و مقطعی در ‌شرق اقیانوس هند حضور پیدا کند و ماموریت انجام دهد. 

وی اظهارداشت: این حضور با عملیات اسکورت کاروان‌ها آغاز شد و ناوگروه ها از سال ۸۸ به این منطقه اعزام شدند که تا امروز ۶۴ ناوگروه از نیروی دریایی به منطقه خلیج عدن، تنگه باب المندب و امروز با گسترش بیشتری به دریای سرخ اعزام شدند.

به گفته فرمانده نیروی دریایی ارتش ناو گروه های ۶۳ و ۶۴ طی  ماه های گذشته به ماموریت اعزام شدند و ناوگروه ۶۴ الان در حال انجام ماموریت است که عمدتا در دریای سرخ فعالیت می‌کند.

دریایی که جامعه جهانی آن را یک دریای امن می‌شناخت از ماه های گذشته دست خوش عملیات تروریستی شده و حمله های مسلحانه ای به کشتی های در آنجا صورت می گیرد به همین دلیل با تدبیر ستادهای بالاتر نیروی دریایی حضور مستمر خود را تداوم داده است و امروز ناوگروه ۶۴ با حضور ناوشکن الوند و بندرعباس در حال انجام عملیات اسکورت کشتی در آن منطقه هستند و تا زمانی که امنیت در دریای سرخ ایجاد شود عملیات نیروی دریایی ادامه خواهد یافت.

خانزادی گفت: تحریم نیروهای مسلح و نیروی دریایی که از ابتدای انقلاب آغاز شده، باعث شده این نیرو خود را از وابستگی به تحریم‌ها رها کرده و بتواند عملیات خود را در همه دریاهایی که مورد نظر نظام است، تداوم دهد و از سوی دیگر تجهیزات جدید بسازد.

هـفـتـم آذر (28 نوامبر) سالروز حماسـه‌آفرینى پرسنل ناوچه موشک‌انداز "پیکان"، روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است.

درچنین روزی، پرسنل ناوچه موشک‌انداز پیکان در عملیات مروارید با خلق حماسه‌ای به یادماندنی با حمله به پایانه‌هاى صدور نفت "البکر" و "الامیه" عراق، بـیـش از دو سوم ایـن پـایـانـه‎هـا را مـنـهـدم کـردند و پـرچـم ایران را بر مرتفع‎ترین دکل این پایانه‌ها به اهتزاز درآوردند.118