تهران- ایران پرس: نشست صمیمانه و مشورتی معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی با جمعی از رؤسای پیشین این سازمان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در این نشست صمیمانه مهندس محمد اسلامی، معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران ، دکتر رضا امراللهی، مهندس غلامرضا آقازاده، دکتر علی‌اکبر صالحی و دکتر فریدون عباسی حضور داشتند.

در این جلسه، اسلامی پیشنهاد تبدیل این نشست‌ به شورای مشورتی راهبردی صنعت هسته‌ای را ارایه کرد. به گفته رییس سازمان انرژی اتمی ایران، در این دولت اقدامات فراوانی در زمینه به‌کارگیری دستاوردهای متنوع فناوری هسته‌ای در حوزه‌های مختلف زندگی مردم انجام‌شده است.

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: در گام نخست برای هدفمند‌سازی، همگرایی و هم‌افزایی تحقیقات علمی، پژوهش‌ها و فعالیت‌‌ها در صنعت هسته‌ای نیازمند سندی جامع و راهبردی در سازمان انرژی اتمی ایران بودیم.

اسلامی ادامه داد: در این مسیر با همت متخصصان صنعت هسته‌ای توانستیم سند راهبردی صنعت هسته‌ای در افق20 ساله را آماده کنیم و با ایجاد چشم‌انداز و تعیین اهداف کلان، برنامه‌ها، سیاست‌ها، راهبردها و ... را مشخص کردیم.  

معاون رییس‌جمهور در نشست با رؤسای پیشین سازمان انرژی اتمی توضیحات جامعی درباره اقدامات این سازمان در حوزه‌های توسعه نیروگاه‌های اتمی، توسعه کاربرد پرتوها در کشور و نیز گسترش کاربرد فناوری پلاسما در بخش‌های مختلف پزشکی، کشاورزی و صنعت ارایه کرد.

اسلامی به تاثیر مهم به‌کارگیری نیروهای متخصص بومی و دانش‌بنیان در توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای برنامه‌ریزی‌شده در شمال و جنوب کشور اشاره کرد. محمد اسلامی تصریح کرد:  به یاری خداوند گام‌های مهمی در زمینه احداث نیروگاه‌های اتمی در سواحل جنوبی کشور برداشته خواهد شد .

معاون رییس‌جمهور در ادامه سخنان خود به مخالفت‌های فراوان بین‌المللی در زمینه توسعه چرخه سوخت هسته‌ای کشور اشاره و بر اهمیت حرکت شتابان در ایجاد و توسعه ظرفیت چرخه سوخت مورد نیاز برای فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای تأکید کرد.

در این نشست رؤسای پیشین این سازمان به ارایه نظرات تخصصی و کارشناسی در زمینه برقراری ارتباط مؤثر با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، توسعه همکاری‌ها در سطح بین‌الملل و بررسی حوزه فنی مذاکرات برجام پرداختند. رؤسای پیشین سازمان انرژی اتمی ایران همچنین بر توسعه هرچه بیشتر راکتورهای هسته‌ای و نیروگاه‌های اتمی، توسعه کاربرد پرتوها  و همچنین لزوم گسترش راکتورهای ماژولار مقیاس کوچک(SMR) تأکید کردند. 

113

بیشتر بخوانید:

تولید رادیو داروها، از دستاوردهای مهم سازمان انرژی اتمی

درمان سالانه یک میلیون نفر با رادیو دارو انرژی اتمی کشور