همزمان با نشست سالانه حزب حاکم محافظه‌کار بریتانیا، نخست وزیر این کشور، منتقدان طرح خود را برای خروج از اتحادیه‌اروپا (برگزیت) به سیاست‌کاری در این باره متهم کرد.

به گزارش پارس‌تودی؛ «ترزا می» در مصاحبه با نشریه هفتگی ساندی‌تایمز، چاپ لندن گفت: کسانی که از برنامه دولت بریتانیا  برای برگزیت حمایت نمی‌کنند، آینده این کشور را بازیچه اهداف سیاسی خود قرار می‌دهند و منافع کشور را تضعیف می‌‌کنند.

ساندی‌تایمز در کنار مصاحبه ترزا می، مصاحبه‌ای از «بوریس جانسون» وزیر خارجه پیشین بریتانیا را منتشر کرد که جانسون در آن ضمن حمله به طرح برگزیتی ترزا می موسوم به «چکرز» گفته است این پیشنهاد که بریتانیا و اتحادیه اروپا تعرفه‌ گمرکی مجزا دریافت کنند، احمقانه است.

اشاره جانسون به راهکار پیشنهادی «ترزا می»، درباره مساله مرزی- تجاری ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند پس از برگزیت است.

جانسون که چندی پیش به دلیل اختلاف بر سر مسائل برگزیت، دولت بریتانیا را ترک کرد، پیشتر نیز ضمن متهم کردن ترزا می به فریب‌کاری در جریان انتخابات، طرح وی را برای برگزیت به معنای تحقیر بریتانیا دانست و گفت: ترزا می فاقد درک صحیح از مسائل است و طرح برگزیتی وی فقط نصف بریتانیا را از اتحادیه‌اروپا جدا می‌کند.

وزیر خارجه پیشین بریتانیا، دولت ترزا می را به نداشتن عزم کافی در مذاکرات برگزیت متهم کرد و گفت این مذاکرات فروپاشی سرنوشت مردم بریتانیا به دست دولت و حزب حاکم است که به نام مردم انجام می‌شود. 

دو مصاحبه متضاد ترزا می و جانسون، تصویر گویایی از فضای حزب محافظه‌کار و گردهمایی بیرمنگام است که در آن به گفته برخی تحلیلگران، احتمال به خطر افتادن آینده شغلی ترزا می نخست‌ وزیر نیز وجود دارد.

در خارج از حزب حاکم، «جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر بریتانیا، اصلی‌ترین حزب مخالف دولت این کشور، روز پنجشنبه گذشته  پس از دیدار با مقامات ارشد اتحادیه‌اروپا در بروکسل گفت این احتمال وجود دارد که حزب کارگر با هر توافقی میان لندن و بروکسل بر سر برگزیت مخالفت کند. 

کوربین، در یک کنفرانس درون حزبی نیز گفته که مخالف هرگونه توافق برگزیت بر اساس طرح «ترزا می» است.

کوربین ابراز امیدواری کرده که حزب کارگر بریتانیا، بتواند با پیروزی در انتخابات ماه مه 2019 مذاکرات جدیدی را برای خروج از اتحادیه‌اروپا آغاز کند.

در همین حال، مردم بریتانیا که کمتر از 53 درصد آنان در نظرسنجی سال 2016 به برگزیت رای دادند، اکنون طی یک نظرسنجی به میزان ۶۹ درصد گفته‌اند که مذاکرات برگزیت بیشتر از زمان مورد انتظار آنان طول کشیده است.

طبق این نظرسنجی 56 درصد نیز نتایج برگزیت را بسیار بدتر از آن چه در زمان رای دادن تصور می‌کردند، ارزیابی می‌کنند.

55 درصد شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی نیز به صراحت گفته‌اند که ماندن در اتحادیه اروپا را به ترک این اتحادیه، ترجیح می‌دهند.

جنگ قدرت و رقابت سیاسی میان حزبی و درون حزبی در بریتانیا، مساله سرنوشت‌ساز برگزیت را به جایی رسانده که حتی «صادق خان» (Sadiq Khan) شهردار لندن نیز متاثر از سرخوردگی و ناامیدی مردم از روند کنونی برگزیت، به صراحت خواستار برگزاری همه‌پرسی جدید درباره اصل خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا شده است.

بیست و نهم مارس 2019 موعد خروج رسمی بریتانیا از اتحادیه‌اروپاست، اما هنوز توافقی میان لندن و بروکسل حاصل نشده است.

با گذشت نزدیک دو سال از برگزاری ‌همه‌پرسی برگزیت که در آن کمتر از 53 درصد مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا رای دادند، گروه‌های طرفدار اتحادیه اروپا همچنان خواهان توقف برگزیت هستند.

141/120

بیشتر بخوانید:

پشیمانی بریتانیایی ها از برگزیت

کمربند انفجاری؛ تشبیه جانسون از طرح «برگزیت» ترزا می