تهران-ایران پرس: موزه صلح تهران،عصر چهارشنبه ميزبان مراسمی به مناسبت سی و پنجمين سالروز حمله شيميایی به سردشت با حضور تنی چند از جانبازان شيميایی بود.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، بمباران شیمیایی سردشت یک جنایت جنگی و بمبارانی بود که نیروی هوایی عراق در ۷ تیر ۱۳۶۶ با استفاده از بمب‌های شیمیایی در چهار نقطهٔ پرازدحام شهر سردشت در ایران انجام داد. در این حمله ۱۱۰ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر کشته شده و ۸۰۰۰ تن دیگر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفتند و مسموم شدند.

در ابتداي اين مراسم پيام ويدئويي مديركل سازمان منع سلاح هاي شيميايي پخش شد.

پس از رویداد هولناک حلبچه و سردشت، معاهده ای شکل گرفت که در نهایت به کنوانسیون بین‌المللی منع جنگ‌افزارهای شیمیایی منجر شد با اجرایی شدن این کنوانسیون سازمان منع سلاح‌های شیمیایی برای هدایت امور محوله و اجرای مقررات لازم بنیانگذاری شد که مقر آن در لاهه می‌باشد

در ادامه اين برنامه پيام حسين امير عبدالهيان، وزير امورخارجه توسط اشراق جهرمي قرائت شد، در اين پيام گفته شد: حمله شيميايي تير ١٣٦٧ به چهار نقطه سردشت غم انگيزترين بخش از جنايات صدام را به تصوير كشيد و براي اولين بار در تاريخ بشريت، شهروندان غير نظامي ايراني در معرض سلاح شيميايي قرار گرفتند.

سكوت و همدستي قدرتهاي جهاني بيشترين نقش را در بكارگيري سلاح هاي شيميايي عليه مردم سردشت ايفا كرد.

ايران بعنوان بزرگيرين قرباني سلاح هاي شيميايي در دوران معاصر، كاربرد اين سلاح ها در هر زمان و توسط هر شخص مجاز نمي داند.

ايران سياست فعالانه اي در مجامع بين المللي جهت پيگيري حقوق مادي و معنوي جانبازان سلاح هاي شيميايي دنبال كرده است و تا رسيدن به نتيجه ادامه خواهد داشت.

تحريم هاي ايالات متحده تهيه و تامين داروهاي مورد نياز جانبازان شيميايي را دچار مشكل كرده است و انتظار ميرود سازمان منع سلاح هاي شيميايي اقدامات موثري را دستوركار قرار داده و با جديت دنبال كنند.

116