ایران پرس- در حالی که با رکود سیاسی در اسرائیل، رونمایی رسمی آمریکا از طرح معامله قرن نیز به تعویق افتاد، واشنگتن در اقدامی جدید سیاست غیرقانونی و جنایتکارانه شهرک سازی رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخته است.

رژیم صهیونیستی، رژیمی نامشروع در منطقه غرب آسیا است که با حمایت بریتانیا و آمریکا در سرزمینی که متعلق به فلسطینی ها است، ایجاد شد. اعلامیه دوم نوامبر 1917 بالفور به نوعی زمینه اشغال جغرافیای فلسطین را از سوی رژیم صهیونیستی فراهم کرده است. با این حال، رژیمی که سرزمین تحت مالکیت فلسطینی ها را اشغال کرد، راهبرد توسعه سرزمینی را در قالب سیاست شهرک سازی در پیش گرفته است.

شهرک سازی در جغرافیای متعلق به فلسطینی ها انجام می گیرد که از دید سازمان ملل متحد نیز اقدامی غیرقانونی است، اما رژیم صهیونیستی توجهی به حقوق بین الملل و قطعنامه های سازمان ملل ندارد. شورای امنیت سازمان ملل دسامبر 2016 با تصویب قطعنامه ای، شهرک سازی های اسرائیل را محکوم کرد و توقف آن‌را خواستار شد. شهرک سازی ضمن اینکه سبب تصاحب جغرافیای متعلق به فلسطینی ها می شود ، تخریب منازل فلسطینی ها و تبعید آنها را از منازل شان در پی دارد.

روی کار آمدن "دونالد ترامپ" در آمریکا سبب جسارت بیشتر رژیم صهیونیستی در نقض حقوق بین الملل و قطعنامه های شورای امنیت از جمله در زمینه شهرک سازی شده است.

دولت ترامپ با طرح معامله قرن خدمت بزرگی به رژیم صهیونیستی انجام داد زیرا در قالب این طرح، بخشی از سرزمین های فلسطین (قدس) و سوریه (جولان) را به رژیم صهیونیستی بخشید. قرار بود دولت آمریکا در سال 2019 به خصوص در تابستان از طرح معامله قرن و سایر ابعاد آن رسما رونمایی کند، اما رکود سیاسی بی سابقه حاکم بر رژیم صهیونیستی که ناشی از ناکامی نتانیاهو و گانتس در تشکیل کابینه جدید است، سبب تعویق در رونمایی رسمی از معامله قرن شد.

با این حال، دولت آمریکا منتظر تشکیل کابینه جدید اسرائیل نشد و در یک تصمیم غیرقانونی دیگر، شهرک سازی را به رسمیت شناخته است.

"مایک پمپئو"، وزیر خارجه آمریکا دوشنبه شب گفت: واشنگتن سیاستش در قبال شهرک ‌سازی ‌های اسرائیل در کرانه باختری را تغییر داده و اعلام می‌ دارد که این شهرک‌ سازی‌ ها «به خودی خود» نقض قوانین بین المللی به شمار نمی ‌روند.

این ادعای پمپئو در حالی است که دولت های پیشین آمریکا بارها شهرک سازی را خلاف حقوق بین الملل و اقدامی غیرقانونی معرفی کرده‌اند که از جمله می توان به یک سند حقوقی وزارت خارجه آمریکا مربوط به سال 1978 اشاره کرد که شهرک‌ سازی‌ ها در اراضی اشغالی فلسطین را با قوانین بین المللی ناسازگار می ‌داند.

سید هادی سیدافقهی، کارشناس غرب آسیا عنوان کرد؛ "تاکنون آمریکا چندین گام را برای عملیاتی کردن معامله قرن برداشته است که از جمله آن می‌ توان به انتقال سفارت آمریکا از «تل‌آویو» به «بیت ‌المقدس»، به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت یکپارچه و ابدی رژیم صهیونیستی، قطع کمک‌ های مالی آمریکا که از طریق سازمان ملل به فلسطینی ها می ‌رسید، اشاره کرد. این تصمیم جدید نیز گام دیگری برای تحقق این امر است."

به رسمیت شناختن شهرک سازی های رژیم صهیونیستی از سوی دولت آمریکا واکنش های گسترده ای داشته است که از جمله می توان به مخالفت اتحادیه اروپا اشاره کرد.

"فدریکا موگرینی"، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تاکید بر اینکه موضع اتحادیه اروپا در قبال سیاست شهرک سازی رژیم صهیونیستی در «اراضی اشغالی فلسطینی‌ ها» تغییری نکرده، گفت: «تمام فعالیت ‌های شهرک سازی طبق قوانین بین المللی، غیرقانونی هستند.»117

نویسنده: سید رضی عمادی

بیشتر بخوانید:

تخریب منازل مردم فلسطین از سوی رژیم صهیونیستی

واکنش فلسطینی‌ها، اروپا و مصر به حمایت آمریکا از شهرک سازی‌های اسرائیل