در سال 2012 نیز فیلم «آرگو» که روایتی ناقص و جانبدارانه از ماجرای فرار چند دیپلمات آمریکایی از ایران در پی تسخیر سفارت آمریکا در تهران بود، برنده سه جایزه در هشتاد و پنجمین دوره جوایز اسکار شد.
این جشنواره ها که هر سال در بخش های مختلف هنری از جمله موسیقی و فیلم برگزار می شود، اگرچه همواره به دلایل مختلف، تحت تاثیر مداخلات مقامات سیاسی کشورها به ویژه آمریکا قرار گرفته اند، اما طی دهه اخیر، مداخلات سیاسی در انتخاب برندگان، مشهودتر بوده است؛ به طوری که برخی از جوایز اهدا شده، با هدف اثرگذاری سیاست خارجی آمریکا بر تحولات جهانی، بویژه در قبال دشمنان یا رقبای آمریکا اهدا می شود.
در واقع مقدمه چینی های پیش از اعلام نام برندگان و توجه ویژه به کشور خاص که مد نظر سیاست خارجی آمریکا است، به وضوح نشان می دهد که صنعت سرگرمی در آمریکا نقش پر رنگی در پیشبرد سیاست خارجی آمریکا ایفا می کند. به همین دلیل نیز چند ماه قبل، برگزار کنندگان جشنواره موسیقی گرمی، بخشی را تحت عنوان تاثیرگذارترین اثر اجتماعی معرفی کردند تا زمینه برای اعطای جایزه به فردی مانند «شروین حاجی پور» از ایران فراهم شود.
تلاش حاکمان نظام بین الملل برای سلطه بر جهان از راه هنر
واقعیت این است که در عصر کنونی، سیاست، هنر را به گرو گرفته است و حاکمان در ساختار نظام بین الملل به دنبال سلطه خود بر جهان از راه هنر هستند.
در صدر این گروه، ایالات متحده آمریکا قرار دارد که هنر را به قربانگاه اهداف سیاسی خود برده و دراین راستا از همه ابزارها و احساسات مردم سوء استفاده می کنند.
این گونه است که در اکثر جشنواره های بین المللی، هنر عملا به محل تسویه حساب های سیاسی و تبلیغ به نفع اهداف سیاسی بدل شده است. در این راستا می توان به موفقیت فیلم هایی در جشنواره های بین المللی اشاره کرد که تصاویر تلخ و سیاه از جوامع غیر غربی نشان می دهند.
«علیرضا مرادی» کارشناس فرهنگی در این خصوص می گوید: "قطعاً تمام جشنواره های هنری به ویژه سینمایی جهان، رویکرد سیاسی دارند و اگر کسی این اتفاق را تکذیب کند، یا آنها را نمی شناسد یا اهداف جشنواره ها را نمی داند. در واقع سایه سیاست بر سر جشنواره های خارجی گسترده شده است."
نویسنده: آتوسا دینیاریان
117