به گزارش خبرگزاری ایرانپرس، در این بیانیه آمده است: در ماهها و هفتههای اخیر تحولات بسیار مهمی در حوزههای همسایگی، منطقهای و بینالمللی ایجاد شده که ضرورت رسانهای جمهوری اسلامی را مضاعف کرده است. متأسفانه شبکههای برون مرزی، صدا و سیما که تریبون رسمی کشور در خارج هستند دچار مشکلات جدی و محدودیتهای ناشی از عدم تخصیص به موقع بودجه ارزی شدهاند.
نمایندگان تاکید کردند، رسانههای برون مرزی کشور که در صف نخست رسانههای مقاومت قرار دارند و متناسب با پیام جهانی انقلاب اسلامی سالهاست در راستای مقابله با ایرانهراسی و اسلامهراسی و نیز معرفی ظرفیتها و واقعیتهای کشور و با تأمین مواضع جمهوری اسلامی فعالیت میکنند، اخیراً یک به یک در حال قطع شدن از ماهواره هستند.
بیانیه می افزاید: در هفتههای اخیر انباشت بدهی ارزی و عدم اقدام عاجل نهادهای مسئول گریبان شبکههای الکوثر، سحر اردو، پرس تیوی، آیفیلم انگلیسی و رادیو دری برونمرزی گرفته و موجب قطع پخش آنها در مناطق هدف شده است.
ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست داریم دولت محترم و دستگاههای اصلی مسئول تخصیص بودجه ارزی و رسانه ملی یعنی سازمان برنامه و بودجه ضمن اقدام عاجل برای حل فوری این مشکل پاسخی شایسته برای موارد زیر داشته باشند.
در بیانیه نمایندگان مجلس آمده است:
"چرا به رغم ضرورتهای ناشی از گسترش اقتدار منطقهای و جهانی جمهوری اسلامی، توجهی به افزایش نیازهای زیرساختی و بنیه برنامهسازی رسانههای برون مرزی نشده است و بلکه به جای حمایت موظف از آنها رسانهها در تنگنا نیز قرار گرفتهاند.
به چه دلیل تخصیص و پرداخت بودجه ارزی صدا و سیما با گردش کار قانونی که باید حداقل از 5 ماه پیش انجام میشد تاکنون به تأخیر افتاده است که تأثیر منطقهای و مستقیم آن بر روابط بینالمللی جمهوری اسلامی مشهود است و علاوه بر آسیب حیثیتی به کشور فعالیتهای رسانهای بینالمللی رسمی کشور را فلج کرده است فلذا درخواست موکد و جدی ما از دولت محترم به شرح ذیل است:
- تأمین فوری نیاز شبکههای برون مرزی و رفع مشکلات و بدهیهای انباشت شده صدا و سیما به ویژه در حوزه برون مرزی.
- پیشبینی و تصویب ردیف بودجه مناسب ارزی جداگانه برای شبکههای برون مرزی در بودجه صدا و سیما و تخصیص فوری و به موقع آن.
امضاکنندگان این نامه معتقدند حمایت و پاسداری از رسانهها که به برکت خون شهدای انقلاب اسلامی پا گرفتهاند درخواست همگان بوده و هیچ مسئولی حق ندارد خاکریزهای دیپلماسی رسانهای جمهوری اسلامی ایران را تسلیم دشمن کند."
شرکت ماهوارهای یوتلست اوایل خرداد پخش شبکه الکوثر را به بهانه بدهیهای انباشته سازمان صداوسیما به این شرکت ارائه خدمات ماهوارهای قطع کرد.
پخش شبکه عربی زبان بینالمللی الکوثر روی ماهواره یوتلست امکان دسترسی مخاطبان در کشورهای عربی منطقه در غرب آسیا و شمال آفریقا را به برنامههای این شبکه فراهم میکند. پس از الکوثر سیمای سحر اردو نیز از ماهواره پاکست حذف شد. رله های رادیو دری برون مرزی نیز که در افغانستان پخش می شد، به دلیل انباشت بدهی به ایستگاه های پخش رله قطع شده است.
دکتر پیمان جبلی، معاون برون مرزی صداوسیما هفته پیش هشدار داد که با ادامه این روند طی روزها و هفته های آینده، شبکه های مهمی مثل پرس تی وی، العالم، آی فیلم انگلیسی و عربی نیز از روی ماهواره حذف خواهند شد.
جبلی گفته است که علی رغم پیگیری های بسیار جدی که سازمان صداوسیما برای دریافت سهمیه ارزی خود در طول این 5 ماه اخیر انجام داده، متاسفانه حتی یک دلار، یک یورو، یک درهم، یک دینار و ... ارز بابت آن سهمیه و بابت گردش کاری که تمام مراحل قانونی آن هم انجام شده، به صداوسیما داده نشده است.
بیشتر بخوانید:
جبلی: حتی یک دلار از سهمیه ارزی خود را نگرفتهایم
جبلی: برای مقابله با رسانههای استکبار باید با تمام توان مبارزه کرد