شرکت کنندگان در دومین کنفرانس امنیتی تهران، تاکید کردند، سیاست ها و مداخلات قدرتهای فرامنطقه ای نه تنها به تامین امنیت کمکی نکرده، بلکه باعت ناامنی و بی ثباتی در منطقه شده است.

به گزارش ایران پرس، در بیانیه پایانی دومین کنفرانس امنیتی تهران به شرایط حساس کنونی منطقه غرب آسیا اشاره شده و آمده است، با وجود کاهش تهدیدات گروه های تروریستی و تکفیری مانند داعش، برخی از سیاست های نادرست قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای همچون سیاست های رئیس جمهور آمریکا، امنیت منطقه را با تهدیدات نوظهور روبرو کرده است.

این بیانیه افزوده است، برای مقابله با مسابقه تسلیحاتی بی رویه، مداخله نظامی قدرت های بزرگ فرامنطقه ای، افراط گرایی و تروریسم، توسعه نیافتگی اقتصادی و مخاطرات زیست محیطی، غرب آسیا، نیازمند امنیت فراگیر و جامع و مورد قبول همه کشورهای منطقه است.

شرکت کنندگان در کنفرانس امنیتی تهراناعلام بیت المقدس به عنوان ­پایتخت رژیم صهیونیستی از سوی دولت آمریکا را عامل افروختن آتش اختلافات و بحران در منطقه دانستند و بر حقوق مشروع مردم فلسطین از جمله حق بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین خود، پایان اشغالگری رژیم صهیونیستی و تشکیل کشور فلسطین به پایتختی بیت المقدس تأکید کردند. 

در بیانیه پایانی دومین کنفرانس امنیتی تهران همچنین آمده است، جمهوری اسلامی ایران با مبارزه بی امان با تروریسم در منطقه، امنیت کشورهای همسایه را در غرب آسیا به مثابه امنیت خود می داند و تلاش می کند با کشورهای منطقه برای شکل دهی به یک نظم و ترتیبات امنیتی پایدار همکاری کند.

تاکید بر اهمیت امنیت غرب آسیا در کنفرانس امنیتی تهران

شرکت کنندگان در دومین کنفرانس امنیتی تهران، با تشریح علل ایجاد ناامنی در منطقه غرب آسیا بر اهمیت تامین امنیت در این منطقه تاکید کردند.

سردار سرتیپ پاسدار «حسین دهقان» وزیر سابق دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران روز دوشنبه در کنفرانس امنیتی تهران، با تاکید بر لزوم استقرار امنیت در منطقه غرب آسیا، تاکید کرد، ملت ها باید بتوانند همکاری های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی خود را در بستری امن توسعه دهند که باعث ایجاد رفاه و آسایش عمومی خواهد شد.

«همام حمودی» رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق نیز با تاکید بر اینکه مساله قدس و آزادی فلسطین باید در صدر توجه ملت‌ها و دولت‌های اسلامی قرار بگیرد، خاطرنشان کرد، صهیونیست‌ها به صورت مستقیم و غیرمستقیم به نوعی علت اصلی تمام بحران‌های منطقه غرب آسیا هستند.

«یوسف بن علوی» وزیر خارجه عمان نیز، تاکید کرد، منطقه غرب آسیا امروز در چنگال نسل جدیدی از حاکمان قرار گرفته که تلاش ها و تحرکات آنان ممکن است ثبات و امنیت را برهم زند. 

«محمد البحیثی» رئیس انجمن دوستی ایران و فلسطین هم با اشاره به اینکه اعلامیه بالفور زندگی مسلمانان جهان را مسموم کرده است، افزود، تمامی فشارها به ملت فلسطین و ایران به علت ایستادگی در برابر قدرت های استکباری و حمایت از حقوق فلسطینیان است.

«شربل وحبی» Charbel Wehbe مشاور رئیس جمهور لبنان نیز خاطرنشان کرد، باید کشورهای اسلامی به مساله فلسطین ایمان داشته باشند تا فلسطینیان پیروز شوند چراکه اولین چالش جهان اسلام، مقابله با رژیم صهیونیستی در منطقه است.

«ناهید فرید» عضو مجلس نمایندگان افغانستان هم انرژی و گردشگری را به عنوان ظرفیت های غرب آسیا برشمرد و گفت، گروه های تروریستی به دنبال استفاده از ابزار اقتصادی برای ضربه زدن به دولت های منطقه هستند.

«دن اسمیت» Dan Smith رئیس موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم هم در کنفرانس امنیتی تهران، با بیان اینکه نمی توان امنیت را با سلاح خرید، تصریح کرد، باید تعادل و امنیت را در منطقه غرب آسیا ایجاد کرد چرا که امنیت این منطقه برای تمام جهان اهمیت دارد. 

«ماسیمو دالما» Massimo  Alema نخست وزیر پیشین ایتالیا نیز نبود فرهنگ گفت وگو را از مهمترین مانع شکل گیری ترتیبات امنیتی درغرب آسیا عنوان کرد و گفت، ثبات در منطقه غرب آسیا، نیازمند توافق همه جانبه و در برگیرنده همه بازیگران منطقه ای و بین المللی است. 

«جک استراو» Jack Straw وزیر سابق خارجه انگلیس هم به نقش مهم ایران در نظم نوین امنیتی منطقه اشاره کرد و گفت، علت شکست ترتیبات امنیتی در منطقه غرب آسیا، وجود بازیگرانی است که تلاش می کنند خود را از مشکلات مبرا کنند.

دومین کنفرانس امنیتی تهران، با حضور مقام های سیاسی، امنیتی و پژوهشگرانی از 49 کشور جهان امروز (دوشنبه) در تهران برگزار شد.

133/116

بیشتر بخوانید:

گزارش: برگزاری دومین کنفرانس امنیتی تهران

تصاویر: کنفرانس امنیتی تهران