«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران برای شرکت در کنفرانس بین المللی بازسازی عراق، در صدر هیات سیاسی و اقتصادی به کویت سفر کرد.
نمایندگانی از بیش از 70 کشور جهان و حدود دو هزار شرکت سرمایهگذاری از کشورهای مختلف در کنفرانس بازسازی عراق در کویت حضور دارند.
ایران، پیش از این نیز در کمک به بازسازی عراق ایفای نقش کرده است.
مشارکت ایران در بازسازی عراق در سالهای گذشته در حوزه های متنوعی همچون، توسعه شبکه برق و انتقال انرژی و بازسازی عتبات عالیات صورت گرفته است.
جمهوری اسلامی ایران با توجه به تهدید های امنیتی در منطقه؛ همچنین نقشی محوری در جنگ با داعش و آزادسازی مناطق تحت اشغال این گروه داشته است.
این مولفهها در کنار افزایش نقش ایران درمنطقه ومسائل امنیتی پیرامون آن، شرایط متفاوتی را برای همکاری میان دو کشور فراهم کرده است.
پایبندی ایران نسبت به بازسازی عراق
وزیر امور خارجه ایران با اشاره به کمکهای جمهوری اسلامی ایران به دولت و ملت عراق برای مبارزه با داعش و گروههای تکفیری در این کشور و همچنین بازسازی عراق می گوید: ایران کشوری است که به تعهدات خود که در کنفرانس قبلی بازسازی عراق متعهد شده بود، عمل کرده است و در این مرحله نیز با همه توان و قدرت آمادگی دارد تا در روند بازسازی و توسعه عراق مشارکت کرده و در کنار دولت و ملت این کشور باشد.
بازسازی پس از جنگ فرآیندی است که نقش مهمی در جلوگیری از بروز مجدد بحران ها دارد.
مشارکت در بازسازی درعین حال در چارچوب منافع فرهنگی و مشترکات دینی و هویتی قابل تحلیل است.
مشارکت در بازسازی عراق پساداعش نیز از این اصول و قواعد مستثنی نیست و در بستر مجموعه پیچیده و متنوعی از این اهداف و انگیزهها قابل بررسی است.
اهمیت بازسازی عراق در دوران پساداعش
در مجموع می توان گفت که این حرکت بین المللی از دو جنبه حائز اهمیت است:
جنبه نخست کمک به عراق برای حرکت در مسیر سازندگی و عادی سازی شرایط زندگی و تامین زیرساخت های تخریب شده است.
جنبه دوم اهمیت بازسازی عراق پساداعش؛ تقویت ثبات و امنیت در عراق و منطقه است.
بازسازی عراق در هر حال فرصتی برای شتاب بخشیدن به جبران بخشی از آسیب ها و تخریب های گسترده ای است که داعش بر این کشور تحمیل کرد.
هر چند که بخشی ازآنچه در عراق بدست داعش نابود گردید، همچون آثار دیرینه فرهنگی و تمدنی شهر نمرود؛ جبران ناپذیر است.
البته نباید از نظر دور داشت که بخشی از ویرانگری های گسترده درعراق نتیجه تحرکات حامیان تروریستها در قالب ائتلاف بین المللی به اصطلاح مبارزه با تروریسم به سرکردگی آمریکا ست.
ارزیابیهای جدید نشان میدهد که میزان خسارت ائتلاف نظامی مذکور به زیر ساختهای عراق 45 میلیارد دلار بوده است.
روزنامه وال استریت ژورنال، می نویسد: در ارزیابی جدید از سوی بانک جهانی و دولت بغداد، مشخص شد که تحرکات ائتلاف بین المللی به اصطلاح مبارزه با تروریسم به سرکردگی آمریکا با وارد آمدن خسارات زیادی به زیرساختهای عراق شامل مدارس، نیروگاهها، منازل و سایر زیرساختهای غیرنظامی در این کشور همراه بوده است. 134/110
نویسنده: امین زاده
بیشتر بخوانید:
کنفرانس بین المللی بازسازی عراق، ملاحظات و انتظارات/ تحلیل
قاسمی: ظریف در کنفرانس بازسازی عراق شرکت میکند
مسجدی: ایران در دوره بازسازی در کنار ملت و دولت عراق خواهد بود