در آستانه هفته دفاع مقدس، جمعی از پیشکسوتان، فرماندهان و رزمندگان دفاع مقدس و خانوادههای شهدا صبح امروز (چهارشنبه) با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
حضرت آیت الله خامنهای در این دیدار، جنگ تحمیلی را نتیجه سیاست راهبردی امپراطوری نظام سلطه در دشمنی با جمهوری اسلامی و ملت ایران خواندند و افزودند: "با وجود حمایت همه جانبه قدرتهای جهانی از صدامِ جاهطلب و دیوانهی قدرت، جنگ در پرتو سه عنصر «قدرت جوشان انقلاب، رهبری بسیار مؤثر امام و خصوصیات فاخر و برجسته ملت ایران» از یک تهدید قطعی و بزرگ به یک فرصت بزرگ تبدیل شد که روایت صحیح و دقیق این فصل شورانگیز و هیجانآور از تاریخ ایران به نسل جوان و نوجوان، استمرار موفقیتهای انقلاب را تضمین خواهد کرد."
در واقع جنگی که استکبار جهانی به وسیلۀ رژیم صدام علیه نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران در 31 شهریور 1359 آغاز کرد اهداف متعددی داشت که رویای سقوط جمهوری اسلامی ، تجزیه ایران و جلوگیری از انتقال پیام رهایی بخش انقلاب اسلامی به کشورهای تحت سلطه، از جمله این اهداف بود.
فرمانده معظم کل قوا نیز تحمیل جنگ به ایران را واکنش طبیعی سلطهگران جهانی به پیروزی انقلاب اسلامی خواندند و گفتند: "انقلاب ملت ایران، صرفاً شکست یک نظام وابسته و فاسد و یک ضربه مقطعی به آمریکا و استکبار نبود بلکه تهدید امپراطوری نظام سلطه بود و مستکبران غرب و شرق با درک عمق این تهدید، جنگ را با تشویق و تحریک صدام بر ملت ایران تحمیل کردند."
ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی آماده جنگ نبود؛ دستگاهها و نیروهای مسلح ایران نیاز به سازماندهی داشتند و دشمنان نیز که منافع خود را در خطر میدیدند، دائماً در پی ایجاد ناآرامی در سراسر کشور بودند. پس از آنکه دشمنان نتوانستند از این طریق به اهداف خود برسند، جنگی 8 ساله را به وسیله رژیم بعث عراق علیه ایران آغاز کردند و در تمام این مدت به حمایت گسترده تسلیحاتی ، مالی و سیاسی از این رژیم ادامه دادند.
نمونه بارز این حمایت ها، در همسویی کم سابقه قدرت های شرق و غرب در جنگ تحمیلی دیده می شود؛ آمریکا و شوروی که پس از جنگ دوم جهانی درگیر جنگ سرد با یکدیگر بودند در صف حامیان رژیم صدام قرار گرفتند و انواع کمکهای تسلیحاتی و مالی به این رژیم را جزو برنامههای خود قرار دادند.
با وجود این، مردم ایران اسلامی با رهبری حضرت امام خمینی (ره) و با مقاومت مؤمنانه، نه تنها دشمنان خود را با شکست مواجه کردند، بلکه دستاوردهای بی نظیری را در قالب فرهنگ مقاومت به یادگار گذاشتند که الگویی ماندگار برای ملت ایران و امت اسلامی در عرصه دفاع از ارزشها و مقابله با تهدیدات دشمنان است.
یکی دیگر از دستاوردهای دفاع مقدس، تثبیت اقتدار جمهوری اسلامی ایران در عرصه جهانی است؛ چرا که بعد از دفاع مقدس دشمنان باور کردند که نظام اسلامی ایران را با حمله نظامی نمی توان ساقط کرد.
بازدارندگی، خودکفایی و راهبرد دفاع بومی در صنعت دفاعی نیز از جمله دستاوردهای دیگر دفاع مقدس است؛ اکنون جمهوری اسلامی ایران به دلیل پیشرفت در ساخت انواع تسلیحات از جمله انواع موشک ها و پهپادها، از لحاظ قدرت دفاعی در سطح بازدارندگی قرار دارد و علاوه بر تامین نیازهای داخلی، صادر کننده تجهیزات نظامی نیز محسوب می شود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در این باره تاکید کردند: "به لطف الهی امروز کشور از لحاظ دفاعی به مرحله بازدارندگی رسیده است و از لحاظ تهدید خارجی نگرانی وجود ندارد و دشمنان نیز این موضوع را به خوبی میدانند."
نویسنده: حسن عقیقی سلماسی
117