در این راستا، شورای دولتی فرانسه حکم اخراج «حسن اکویسن» یک امام جماعت مسلمانان را به اتهام آنچه نفرت پراکنی علیه یهود خوانده است، تایید کرد. با این حال، این حکم مورد اعتراض بسیاری از شهروندان فرانسویی قرار گرفته و صدها تن در پاریس تجمع اعتراضی برگزار کردند.
تظاهرکنندگان در این تجمع، اسلام هراسی دولتی مسئولان را محکوم کردند.
پیش تر 31 مسجد در شمال فرانسه با انتشار بیانیه ای از«حسن اکویسن» حمایت کرده و او را قربانی خطای آشکار در ارزیابی از سوی مقامات دانستند.
با این حال وزیر کشور فرانسه تایید حکم اخراج این روحانی از فرانسه را یک پیروزی برای جمهوری فرانسه خواند.
«حسن اکویسن» واعظ مسلمان فرانسوی موسس سازمان جوانان مسلمان فرانسه است. وی نقدهای بسیاری علیه یهودیان و ارزش های سکولاریسم در فرانسه داشته است.
سخنان وی باعث شد تا دولت فرانسه این امام جماعت اخراج کند. «لوسی سیمون» وکیل حسن ایکویسن گفت: "در ماه های آینده به مبارزه برای به رسمیت شناخته شدن نقض آزادی های موکلش و نقض اخراج او ادامه خواهد داد."
اسلام ستیزی از سیاستهای دولتهای اروپایی
این نخستین اقدام دولت فرانسه علیه مسلمانان نیست. طی سال های اخیر اسلام ستیزی به عنوان یکی از سیاست های دولت های اروپایی و گروه های افراطی مورد توجه قرار گرفته است.
آنها به بهانه های مختلف اسلام و مسلمانان را تحت فشار و آزار و اذیت قرار می دهند. این درحالی است که مقامات اروپا همواره مدعی دفاع از آزادی بیان و آزادی های سیاسی در این قاره بوده اند.
به رغم این ادعا نگاهی به اقدامات سال های اخیر دولت های اروپایی از جمله دولت «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه به وضوح معیارهای دوگانه کشورهای غربی در باره آزادی بیان را نشان می دهد. در واقع این کشورها تا زمانی به این شعارها پایبند هستند که تفکرات و خواست های سیاسی وایدئولوژِیک آنها در مظان اتهام قرار نگیرد، اما زمانی که از موضوعاتی همچون سکولاریسم، یهودیت و هولوکاست سخن به میان می آید، پیگرد قضایی، محکومیت و حتی اخراج سرزمینی در دستور کار این دولت ها قرار می گیرد.
کشورهای غربی توهین به اسلام و مسلمانان را مصداق وجود آزادی در این کشور می دانند. چنان که در سالهای اخیر مساجدی در فرانسه به دلیل رفتارهای خشونت آمیز و اسلام هراسی به طور عمدی به آتش کشیده شدند.
همچنین زنان مسلمان فرانسه در موضوع حجاب با مشکلات و سخت گیری های بسیاری روبه رو بوده و هستند. این سخت گیری ها تا حدی است که کمیته حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد: "فرانسه به دلیل ممانعت از استفاده زنان و دختران از حجاب در مدارس، معاهده بینالمللی حقوق بشر را نقض کرده است." این کمیته خطاب به دولت فرانسه نوشته است: "باید در زمینه حقوق بشر به ویژه در زمینه مسائل مربوط به اقلیتهای مذهبی و مسلمانان کار شود."
«سعید اعلا» متولی مسجد جامع استراسبورگ در این باره می گوید: "جامعه مسلمان در اروپا، شاهد افزایش اقدامات ضددینی در جامعه است و اعمال تبعیض آمیز را موجب نگرانی می دانند. امروز در جامعه ای به سر می بریم که به دنبال جدایی است و به جای همبستگی، هراس می آفریند."
اکنون نیز اقدام دولت فرانسه برای اخراج «حسن اکویسن» از این کشور، نمونه دیگری از اسلام هراسی و نقض آزادی های اجتماعی اقلیت ها به شمار می آید.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
117