از جمله مهمترین این دلایل نبود قانون اساسی توافقی و ناعادلانه بودن نظام انتخاباتی بحرین است که برابری را برای شهروندان به ارمغان نمی آورد و با اصول اساسی انتخابات یعنی «هر شهروند، یک رأی» تطابق ندارد.
مخالفت «جمعیت الوفاق» با مشارکت در انتخابات پارلمانی بحرین
علاوه بر این در حوزه های رأی گیری در بحرین رفتارهای تبعیض آمیز وجود دارد، بنابر این دلیل و انگیزه ای برای تشکل های سیاسی جهت مشارکت در انتخابات با این وضعیت که نتیجه آن زیر سلطه درآمدن همه احزاب و گروههاست وجود ندارد.
ضمن آنکه رژیم آل خلیفه هرگونه نظارت بر انتخابات را رد می کند.
مطابقت نداشتن برگزاری انتخابات در بحرین با بدیهی ترین معیارهای مردمسالارانه انتقاد و اعتراض مردم این کشور را درپی داشته است و مردم بحرین با تحریم این انتخابات مراتب انزجار خود را نشان می دهند.
همزمان با اعلام احزاب، گروه ها و تشکل های بحرینی مبنی بر تحریم انتخابات نمایشی رژیم آل خلیفه، وزارت کشور بحرین تحریم کنندگان را تهدید به محاکمه کرد.
رژیم بحرین از ترس مشارکت نکردن مردم در انتخابات نمایشی که قرار است 24 نوامبر 2018 برگزار شود، از هفته گذشته با حمله به منازل و مجتمع های مسکونی، شمار زیادی از انقلابیون را دستگیر و به نقطه نامعلومی انتقال داده است و فضایی از رعب و وحشت را بوجود آورده است.
«خالد ابراهیم» از فعالان حقوقی و مدیر مرکز حقوق بشر «الخلیج» گفت:
با توجه به اقدامات رژیم آل خلیفه در بازداشت و شکنجه فعالان حقوق بشر بحرین، انتخابات آینده پارلمانی در این کشور نیز آزاد و سالم نخواهد بود.
عضو ارشد مجلس علمای بحرین نیز از نقشه و شگرد آل خلیفه برای نشان دادن نسبت بالای مشارکت در انتخابات پارلمانی از طریق سلب حق رای از مخالفان خبر داد.
شیخ محمد حسن خجسته عضو ارشد مجلس علمای بحرین معتقد است:
"رژیم آل خلیفه می خواهد اسامی تعداد زیادی از افرادی که می داند انتخابات را تحریم می کنند از لیست واجدان شرایط رای دادن حذف کند تا نسبت مشارکت در انتخابات نمایشی را بالا نشان دهد."
ناظران سیاسی اقدام نمایشی آل خلیفه جهت برگزاری انتخابات پارلمانی را نوعی ظاهرسازی این رژیم برای سرپوش گذاشتن بر اقداماتش در نقض شدید حقوق شهروندی ارزیابی کرده اند.
مدیر بخش آزادیهای دینی دیدهبان حقوق بشر بحرین گفت بر اساس قوانین بینالمللی، مردم این کشور حق دارند انتخابات پارلمانی را تحریم کنند و تحریم انتخابات اقدامی دموکراتیک و حق قانونی افراد است و قوانین بینالمللی آن را به رسمیت میشناسد.
با نزدیک شدن موعد انتخابات پارلمانی بحرین، موضوع تحریم گسترده مردمی این انتخابات بازتابهای گسترده تری یافته است.
در این زمینه تشکلهای مختلف بحرینی با اشاره به تحریم گسترده انتخابات، آن را نشانه انزجار مردمی از رژیم آل خلیفه و رفتارهای مزورانه آن ارزیابی کرده اند.
تصمیم مردم بحرین برای تحریم انتخابات، گستردهترین اجماع ملی را در این کشور به ثبت رسانده است.
انتخابات نمایشی پیش روی بحرین که با تحریم گسترده شهروندان و گروه های سیاسی مواجه است تنها به پیچیده تر شدن اوضاع و تشدید انزجار مردم بحرین از اقدامات آل خلیفه انجامیده و عدم مشروعیت این رژیم را بیش از پیش نمایان کرده است.
نویسنده: بیژن نجفی
116/110
بیشتر بخوانید:
ائتلاف 14 فوریه بحرین خواستار تحریم انتخابات پارلمانی رژیم آل خلیفه